Einde Microsoft Points met volgende systeemupdate

Microsoft heeft aangekondigd dat de volgende systeemupdate het einde betekent voor de Microsoft Points en dat Xbox-eigenaren dus eindelijk normaal kunnen rekenen in lokale valuta. Een tweede voordeel is dat je account gebruikt kan worden voor Xbox 360, maar ook Windows Phone 8.

Deze conversieslag werd tijdens de E3 al aangekondigd. Nu is het dus duidelijk wanneer Microsoft deze gaat plannen, de volgende update verwacht men nog voor het eind van dit jaar. Bestaande punten op de accounts worden omgezet naar geld. Microsoft geeft aan dat het bedrag gelijk of zelfs meer waard dan de waarde van de punten zal zijn. Het geconverteerde bedrag is tot 1 juni 2015 geldig. Microsoft zorgt ervoor dat dit eerst wordt opgemaakt, mocht je na de update 'nieuw' geld op je account zetten. Al gekochte Microsoft Point-kaarten worden tot nadere order nog geaccepteerd, deze worden bij het inwisselen op je account ook omgezet naar geld.

Er komen ook nieuwe Microsoft Point-kaarten met een geldbedrag erop in plaats van de huidige puntenaantallen, deze komen ook dit jaar nog in de winkels. Mocht je nog met vele vragen zitten wat het allemaal voor jou betekent, dan is er een FAQ.