Strenge regels voor Big Brother-baby

pc-reactive en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mocht de Groningense zwangere Tanja bevallen in het Big Brother-huis, dan krijgt het kind een eigen kamer waar niet mag worden gefilmd. Daarnaast mag televisieproducent Endemol de baby maximaal acht dagen lang één keer per dag, niet langer dan twee uur filmen. Dat heeft de Arbeidsinspectie bepaald. Endemol had om een 'onbeperkte ontheffing' gevraagd voor het filmen van de baby, maar die is afgewezen. In plaats daarvan is er een 'beperkte ontheffing' verstrekt.

Het is overigens niet zeker dat de bevalling ook in het huis zal plaatsvinden. Tanja kan voor die tijd weg worden gestemd. Maar mocht dat niet gebeuren, dan heeft de Arbeidsinspectie vast afspraken met Endemol gemaakt over de praktische uitvoering van het programma met de baby erbij. Zo krijgt de moeder die voor de camera's zal bevallen, vrije toegang tot de babykamer zonder camera's. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Daarnaast mag een familielid het kind mee naar buiten nemen.

In Nederland gelden in het belang van de veiligheid, gezondheid en welzijn van kinderen strenge regels voor hun optreden op televisie, in films en in het theater.