Gratis Windows kloon in ontwikkeling

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gratis besturingssyteem dat volledig compatible met ms windows is. Het Open Windows Project ontwerpt momenteel een systeem dat Windows en Linux zal moeten verenigen. Het hele systeem zal namelijk open source zijn, wat wil zeggen dat de broncode (in tegenstelling tot die van windows) vrij verspreid mag worden. Qua uiterlijk zal op het nog te verschijnen Windows ME lijken.

De bedenkers vinden het erg belangrijk dat bestaande Windows-software moet kunnen draaien op OW.
Het project heeft inmiddels de nieuwskolommen van Slashdot.org gehaald, waarop het OW-project is overspoeld door verheugde en nieuwsgierige reacties. Veel programmeurs zouden hun steentje bij willen dragen, dezelfde manier waarop linux groot is geworden.

Sceptici vrezen echter dat de beveiligingslekken en instabiele code van windows niet goed eruit gehaald zal worden. "Als jullie niet alle instabiele code en beveiligingslekken uit Windows verwijderen, hou er dan maar gelijk mee op", zo stelt een programmeur in een forum van Geek.com.
Andere open source-aanhangers voegen daaraan toe dat het hele project sowieso zinloos is omdat de PC over drie jaar dood zal zijn.