FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 augustus 2000

Gratis Windows kloon in ontwikkeling

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gratis besturingssyteem dat volledig compatible met ms windows is. Het Open Windows Project ontwerpt momenteel een systeem dat Windows en Linux zal moeten verenigen. Het hele systeem zal namelijk open source zijn, wat wil zeggen dat de broncode (in tegenstelling tot die van windows) vrij verspreid mag worden. Qua uiterlijk zal op het nog te verschijnen Windows ME lijken.

De bedenkers vinden het erg belangrijk dat bestaande Windows-software moet kunnen draaien op OW.
Het project heeft inmiddels de nieuwskolommen van Slashdot.org gehaald, waarop het OW-project is overspoeld door verheugde en nieuwsgierige reacties. Veel programmeurs zouden hun steentje bij willen dragen, dezelfde manier waarop linux groot is geworden.

Sceptici vrezen echter dat de beveiligingslekken en instabiele code van windows niet goed eruit gehaald zal worden. "Als jullie niet alle instabiele code en beveiligingslekken uit Windows verwijderen, hou er dan maar gelijk mee op", zo stelt een programmeur in een forum van Geek.com.
Andere open source-aanhangers voegen daaraan toe dat het hele project sowieso zinloos is omdat de PC over drie jaar dood zal zijn.

Studio zet privé-nummers BN'ers online

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de site van Paul Weijenberg Studio's uit Amsterdam stond tot maandagmiddag een lijst online met de persoonlijke gegevens van bekend Hilversum. Het ging om twee lange lijsten, een van bekende mannen en een van bekende vrouwen. Behalve de privé-nummers stond van velen ook het 06-nummer vermeld.

Karin Bloemen, Dieuwertje Blok, Kitty Courbois, Ellen ten Damme, Manuela Kemp, Pleuni Touw, Tom Blom, Bart Chabot, Jules Croiset, Hans Dorresteijn, Willem Duys, Fred Emmer, Tom Egbers, Rudy Falkenhagen, Jeroen van Inkel, Herman Koch, Kees Prins, Johnny Kraaijkamp junior, Thom Hoffman, het zijn slechts enkele namen in een lange lijst van DJ's, soapsterren, acteurs en presentatoren.

Geconfronteerd met deze lijst reageert bijna iedereen hoogst verbaasd. PW Studio's is bij niemand bekend. "Maar mijn nummers zijn hartstikke geheim! Dat kan toch niet zomaar?", zo roept bijvoorbeeld actrice Inge Ipenburg (bekend van onder meer Goede Tijden Slechte Tijden en Westenwind) geschokt uit.

Paul Weijenburg van de Amsterdamse geluidsstudio reageert in eerste instantie laconiek. "We doen dit al vijf jaar. We hebben ze gewoon uit gedrukte adressenbestanden gehaald die binnen de reclamewereld worden gebruikt." De lijst was bedoeld voor klanten van de studio. Een wachtwoord is nooit overwogen: "Dat is toch veel te veel gedoe."

Nou is mijn vraag wie deze lijst gekopieerd en de beperkte tijd terwijl deze online was. Leuk trouwens om de stats van de pagina's in kwestie te zien. Die pieken vandaag nogal.

Salmonella-vrije eieren

Britse microbiologen hebben naar eigen zeggen een wetenschappelijke doorbraak geforceerd met de 'productie' van gegarandeerd salmonellavrije eieren.
Ze ontwikkelden een systeem waardoor rauwe eieren bacterievrij kunnen worden zonder ze te koken, meldt de BBC. De eieren zijn waarschijnlijk vanaf 2001 te koop in Britse winkels.

Het salmonellaprobleem bij eieren en andere kipproducten is de afgelopen jaren flink afgenomen door betere hygiënische maatregelen van de pluimveesector. Toch komen besmettingen nog geregeld voor. De betrokken wetenschappers willen niet zeggen hoe het procédé werkt, maar duidelijk is volgens de BBC wel dat de eieren in een soort oven gaan. De geur en de smaak zouden niet worden aangetast.

Hoera ! Kunnen we eindelijk zonder gevaar eieren eten tot we erbij neervallen

New economy goochelt met winstcijfers

Internet bedrijf Nem Economy, dat vandaag met de halfjaarcijfers kwam, maakt winst. Het bedrijf van Maurice de Hond claimt het eerste half jaar een netto winst te hebben geboekt van 18 miljoen gulden. De manier waarop het bedrijf tot deze cijfers kwam is echter direct een punt van discussie geworden.

Het resultaat is namelijk 'behaald' door een post herwaarderingsresultaat op te voeren van bijna f 29 miljoen, want het verlies uit gewone bedrijfsvoering komt uit op bijna f 12 miljoen gulden. De beleggers reageerden dan ook negatief en de koers van New Economy moest dan ook flink terug: Momenteel staat het aandeel op een verlies van 8%

New Economy, met onder meer belangen in Ilse, Tryllian, Wish, het beursgenoteerde TIE, Sapenda en BitMagic, verwacht over het gehele jaar gezien wel winst te boeken uit de normale bedrijfsvoering.

Fietsster gewond door 'Maagd Maria'

Een 27-jarige fietsster is maandag gewond geraakt nadat zij geraakt werd door een Maria-afbeelding. Ze fietste op de Weesperzijde in Amsterdam onder de brug door, toen ze werd geraakt door een uit de hemel vallend schilderij van de heilige maagd.

Waarschijnlijk is het kunstwerk van een op de brug rijdende auto gevallen. De fietster moest met verwondingen aan haar gelaat naar het ziekenhuis worden gebracht.

De eigenaar van de Maria-afbeelding, een doek van veertig bij zeventig centimeter in een oude houten lijst, heeft zich nog niet gemeld. Als deze niet komt opdagen, geeft de politie het schilderij aan het slachtoffer.

Alle goeds komt van boven?

Nieuwe MP3-speler kan 150 cd's opslaan

Hardwarefabrikant Creative Technology heeft hun laatste product, de Nomad Jukebox gepresenteerd, Het is een MP3-speler waarop maximaal 6 gigabyte aan MP3- en/of WAV-bestandenopgeslagen kunnen worden. Dit is genoeg om 150 CD's op te kunnen slaan, waar de gemiddelde MP3 speler er nu maar 1 kan opslaan. Hiermee wordt het tevens de MP3 speler met de meeste opslagruimte ter wereld.
De Nomad Jukebox zal ruim 900 gulden gaan kosten en ligt vanaf half augustus in de winkel.

Eindelijk een MP3 speler waar je echt wat aan hebt

Transfergeruchten Cocu en Zenden

Boudewijn Zenden wordt door Tottenham Hotspurs-boss George Graham gezien als de ideale vervanger van de naar Aston Villa vetrokken Franse 'wonderboy' David Ginola. "Ik ben een een bewonderaar van Boudewijn Zenden en zou hem graag voor de Spurs zien uitkomen", aldus Graham die zijn directeur voetbalzaken David Pleat opdracht heeft gegeven uit te zoeken wat de haalbaarheid is van een eventuele overgang van de Oranje-klant naar de Londense club.

Zenden lijkt een beetje het kind van de rekening te worden nu zijn transfer naar Lazio niet door lijkt te gaan. Zoals bekend, hebben de Romeinse onderhandelaars de handdoek gegooid toen zij niet akkoord gingen met de door Barcelona gevraagde 25 miljoen gulden en de Catalaanse club weigerde water bij de wijn te doen.

De interesse van Tottenham Hotspur komt Zenden dan ook bepaald niet slecht uit. Partijen als Barcelona en Lazio moeten nu kleur gaan bekennen. De Spurs weten inmiddels wat de vraagprijs is en zijn daar nog niet van teruggeschrokken. Gewoon bij Barça blijven is ook niet aantrekkelijk, want Zenden lijkt een beetje op het tweede plan te komen door de komst van Marc Overmars.

Ondertussen staat Philip Cocu bovenaan het verlanglijstje van Arsenal om de naar Barcelona vertrokken Emanuel Petit op te volgen. De Fransman is nu bij Barcelona een directe concurent voor een basisplaats voor de ex-PSV speler, die bij de Catalanen nog een contract heeft voor één jaar. Cocu heeft het echter wel naar zijn zin in Barcelona en wil in principe zijn contract uitdienen.

Meijer moet van Hooijdonk doen vergeten

Erik Meijer is de man die Pierre van Hooijdonk moet doen vergeten. De nummer 1 op het lijstje van Ronald Koeman is persoonlijk rond met de club uit Arnhem. Vandaag zal de leiding van Vitesse contact opnemen met Liverpool FC om te proberen de transfer af te ronden met de Premier League club. Na aanvankelijk sceptisch gestaan te hebben over een terugkeer naar de KPN Telecompetitie heeft Ronald Koeman de lange spits toch kunnen overhalen om naar Vitesse te komen. Erik Meijer heeft al een lange staat van dienst in het betaalde voetbal. Eerder kwam hij in Nederland en België uit voor Eindhoven, Fortuna Sittard, FC Antwerp, MVVen PSV. Hierna vertrok hij naar Duitsland waar hij terecht kwam bij Uerdingen en Bayer Leverkussen. Hier haalde Liverpool hem begin vorig seizoen weg. Door de komst in de loop van afgelopen seizoenr van inmiddels Engels international Emile Heskey kwam Meijer bij de Mersey siders nauwelijks meer aan spelen toe. Meijer heeft bij de Premier League club nog een arbeidsovereenkomst van twee jaar welke Vitesse zal moeten afkopen.

Boogerd niet naar Olympische Spelen

Michael Boogerd neemt niet deel aan de Olympische Spelen van Sydney. De Hagenaar, uitkomend voor de Rabo-ploeg, heeft dat maandagavond gemeld bij bondscoach Gerrie Kneteman.

Boogerd, tegen het einde uitgevallen in de Tour na een flinke valpartij, wil zich gaan richten op de wereldbekerwedstrijden van San Sebastian en Zürich en richt zich later dit jaar op de Ronde van Lombardije en het WK in het Franse Plouay. De Olympische wegrace in Sydney is ruim twee weken voor het WK en Boogerd wil alles op het WK gooien en de Olympische race paste volgens hem niet in het schema om daar naar toe te werken. Wie Kneteman nu op het oog heeft om in Boogerd zijn plek mee te gaan, is nog niet bekend.

Brooke Shields acteert als lesbische...

NewsSubmitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Brooke shields gaat in een TV film een lesbische vrouw spelen. (eindelijk!) De film wordt geproduceert door een opmerkelijk duo: Barba Streisand en Whoopi Goldberg. De film gaat over een vrouw die samen met een partner een baby heeft. De partner is de natuurlijke moeder na kunstmatige inseminatie. Wanneer de moeder overlijdt, gaat Brooke Shields' karakter vechten tegen de ouders van haar partner om het kind te houden. De film komt uit in januari en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Dump the Pump actie

NewsSubmitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland houdt men vandaag een actie tegen de prijzen van de brandstof.Met de actie "Dump the Pump" will men vierentwintig uur de pompstations boycotten om zo te laten weten dat men het niet eens is met de prijzen.

Het is de bedoeling dat iedereen vandaag z'n auto thuis laat staan en daarna elke maandag.
De prijzen in Engeland zijn de hoogste van heel Europa. (Ik dacht dat dat bij ons het geval was???)

Lees hier verder.

Dit lost wel een fileprobleem op, zou Netelenbos dan zeggen .

Prive details publiekelijk

NewsSubmitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland is grote opschudding ontstaan nadat de prive details van klanten van de Barclays bank openbaar werden gemaakt door een fout in de beveiliging van het internetbankieren.

Vier klanten die ingelogd waren op de service waren geschokt toen zij zagen dat zij in staat waren de gegevens van andere klanten te bekijken. De bank zei dat het onacceptabel was. (logisch!) Later zei de woordvoerder dat alleen vier van de 85000 klanten die de service gebruikten, in staat waren om de gegevens te lezen en dat die vier niet in staat waren om transacties te doen op andere rekeningen dan die van hun zelf. De bank houdt het op een software probleem, die waarschijnlijk naar voren is gekomen toen twee klanten gelijktijdig inlogden.

Volgend op het blundertje, was Barclays Online afgesloten.

Lees hier de rest van het verhaal.

X-Files crew geëlectrocuteerd

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De crew van de televisieserie 'the X-Files' was op een steiger aan het werk om het decor voor een scene te bouwen, die zich op de derde verdieping moest afspelen. Door onbekende oorzaak raakte de steiger een electriciteitsdraad. Een stroomstoot van zo'n 4800 volt joeg door de hele steiger, waardoor vijf mensen gewond raakten en één werd gedood. De opnamen waren nog niet begonnen, dus er zijn geen acteurs getroffen.

Men is nog niet zeker of de aflevering op tijd wordt afgerond.

Mannen leren beter met alcohol!

Cas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Matig alcoholgebruik kan bij mannen op leeftijd het vermogen om te leren verbeteren, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerde studie. Volgens het onderzoek hebben mannen van 60 jaar en ouder die wel alcohol drinken, maar niet meer dan 1,8 liter per maand, veel minder risico op slechte resultaten bij het testen van geheugen, concentratie en taal.

Het onderzoek is gedaan op Hawaï en er hebben 3566 mannen aan meegedaan. Het alcoholgebruik is over een periode van ongeveer 18 jaar gevolgd. De tests zijn uitgevoerd bij mannen in de leeftijden van 71 tot 93 jaar.

De resultaten mogen de stelling helpen onderbouwen dat matig gebruik van alcohol goed voor de gezondheid is, maar de onderzoekers raden toch alle ouderen aan om zeer voorzichtig en vooral matig te zijn. De risico's van alcoholgebruik kunnen zwaarder wegen.

Pentagon ronselt personeel op hackerscon

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op DEF CON 8.0, de grootste hackersconferentie ooit, struinden Pentagonbazen de zaaltjes af op zoek naar nieuwe medewerkers.

Zo'n 5000 hackers kwamen afgelopen weekend in Las Vegas bijeen voor de jaarlijkse bijeenkomst DEF CON. Het is de achtste keer dat de conferentie, waar hackers elkaar de fijne kneepjes van het computers kraken bijbrengen, gehouden wordt.

Maar het meest opvallend aan de conferentie dit jaar is het hoge aantal mannen van middelbare leeftijd in grijze pakken dat zich op de conferentie heeft begeven, zo schrijft MSNBC.

Het Pentagon, maar ook de FBI en de luchtmacht grijpen de bijeenkomst dit jaar gretig aan om nieuwe medewerkers te recruteren. De autoriteiten proberen zo twee vliegen in een klap te staan. Wanneer zij een hacker in dienst nemen, krijgen ze er een getalenteerde medewerker bij enerzijds en zijn ze van een potentiële lastpak verlost anderzijds.

Een topman van het Pentagon riep vrijdag in een lezing de hackers op om hun vaardigheden aan te wenden voor de verdediging van het land. Om dat te doen zouden zij voor de regering moeten gaan werken, of desnoods voor het bedrijfsleven.

Ook dat bedrijfsleven heeft ruimschoots acte de presence gegeven. Enkele bedrijven grepen hun lezingen aan om openlijk banen aan te bieden, andere deelden wat subtieler formulieren uit bij de ingang van de zaal. Maar elk bedrijf had hetzelfde doel: de hackers overhalen om hun zolderkamertje te verruilen voor een mooie kamer in een bedrijfspand.

Internetprovider NetZero had de meest originele aanpak. Het bedrijf organiseerde een feest waarvoor alle aanwezigen van harte waren uitgenodigd. Entreegeld werd niet geheven. Om binnen te komen, hoefden de hackers alleen een cv in te leveren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.