Ik neuk voor de fun

Op het moment dat die Bijlmerknaap een relaas deed over hoe hij op zevenjarige leeftijd zijn leuter bij het meisje naar binnen drukte, beving mij enkel een gevoel van jaloezie. Toen documentairemaakster Mildred Roethof ook nog liet zien dat die jongens en meisjes uit de Bijlmer seks gewoonweg bedrijven in de kelderboxen van flatgebouwen, was de kinnesinne die zich meester van mij had gemaakt al helemaal niet meer te temmen. Ik mocht pas op vijftienjarige leeftijd voor het eerst over een meisje heen. Dat was in een warme zomer, ergens in de Diepenveense bossen. Na afloop telde mijn toenmalig vriendinnetje elf muggenbulten op mijn billen. Nee, dat was niets. Doe mij dan maar zo´n kelderbox.

Maar nu is er onze minster van Spek en Bonen, Zijne Excellentie André Rouvoet. Hij wil de losgeslagen seksuele moraal onder jongeren gaan aanpakken. Hij noemt dat ´de seksuele moraal herdefiniëren.´ Ik moet zeggen, hij heeft wel een succesvol leger schreeuwvogels samengesteld. Neem nu die Myrthe Hilkens, gewezen hiphopjournaliste. De videoclips uit haar voormalige branche waren behept van de vrouwonvriendelijke scènes en daarom begon ze daartegen te chargeren. Daarna mocht ze een aantal keer aanschuiven bij haar vakbroeders van Knevel & Van Den Brink, en haar stokpaardje, de seksualisering van de samenleving, kwam ruimschoots aan bod. Nu vindt haar hopeloze doctrine zelfs gehoor bij andere media.

Het is de nieuwe infectie die ons land in haar greep houdt. Zelfs Cees van Grimbergen waagde bij Rondom 10 een poging om zich te verdiepen in het onderwerp. Toen een 17-jarige knul begon te vertellen over hoe hij op een standaard avondje stappen werd gepijpt door vier verschillende meisjes, wist Van Grimbergen niet wat hem overkwam. En toen een andere gast ook nog vroeg aan diezelfde jongen of hij weleens een meisje had gebeft, maande Van Grimbergen zijn gasten - louter uit automatisme - hun woorden te kuisen. Het was aandoenlijk om te zien. Meteen greep een andere documentairemaakster, Ingeborg Beugel, in door te stellen dat er een erotisch beschavingsoffensief moest komen. De vmbo’ers in het publiek snapten er niets van.

En eerlijk gezegd snap ik er ook niets meer van. Helemaal niets! Het argument is, dat jongeren vroeger op de middelbare school begonnen met roken omdat het stoer was, tegenwoordig neuken ze de horlepiep in de fietsenstallingen om er bij te horen. Een ongewenste ontwikkeling. Ik zie het probleem niet. Van roken krijgen je kanker, en van seks een orgasme. Nu, ik zou het wel weten! Volgens Rouvoet moet seks weer iets bijzonders zijn, niet een ruilmiddel voor een sigaret of een glas rode vodka redbull. De meisjes moeten volgens hem beschermd worden tegen henzelf. Seks moet weer exclusief worden. Hoe hij dit allemaal wil bereiken? Hij wil een maatschappelijk debat, hij wil de mentaliteit van de jongeren veranderen! Wat een ambitie!

Zie je het al voor je? André Rouvoet die door de Bijlmer loopt met een stapel folders waarin beschreven staat dat vrouwen respectvol behandeld moeten worden, dat het andere geslacht geen ruilmiddel is. Dat zal vast zoden aan de dijk zetten. De volgende keer dat zo’n Bijlmerknaap voor de deur van een garagebox staat, zegt hij waarschijnlijk tegen het meisje: ‘Sorry tanga, die swa van die tweede kamer zegt dat ik respect moet hebben voor jou! Ik druk mijn lollo er niet in.’ Mensen, waar gaat het over? Die Rouvoet is zichzelf te serieus gaan nemen. Zou hij niet begrijpen dat het speelterrein waarop hij zich begeeft, louter in het leven is geroepen voor de zetels die Balkenende en Bos nodig hadden voor een meerderheid? Neemt hij genoegen met de eer van zijn functie, zonder ook maar door iemand serieus genomen te worden?

De strijd tegen de seksualisering van de samenleving is bij voorbaat verloren. Je kunt niet de mentaliteit van mensen veranderen die primitieve opvattingen over het leven hebben en die gevoed worden door het groepsdenken. Als meisjes niet van huis uit leren dat ze zelfrespect moeten koesteren, of er juist vrede mee hebben dat ze zo vroeg mogelijk aan de seks gaan, dan moet je er ook niet naar omkijken. De exclusiviteit van seks stamt uit een poëtisch verleden. Uiteindelijk heeft alles met karakter en intellect te maken. Dan kunnen de wereldvreemde André Rouvoet en Myrthe Hilkens nog wel zo hun best doen om te pleiten voor een mentaliteitsomslag, maar dat zit er (vrees ik) niet in. Als ik terugdenk aan de Diepenveense bossen, bekruipt mij een mooi gevoel. Kon ik maar terug in de tijd. Dan zou ik een kelderbox opzoeken met haar, had ik in ieder geval geen last van de muggen.