Wodka en tampons voor het Midden-Oosten

Terwijl in de Gazastrook kleine kinderen bij bosjes worden doodgeschoten door hitsige IsraŽlieten, is de jeugd in de westerse wereld in de ban van een nieuwe trend. In Amerika heeft namelijk een aantal jongeren ontdekt dat het hip is om een tampon, die in Wodka gedrenkt is, in je anus te implanteren. Daar word je sneller dronken van, schijnt. Dus ik zit achter mijn laptop en volg met ťťn oog het nieuws op de televisie. Zevenhonderd doden aan Palestijnse zijde, hoor ik Jeroen Pauw zeggen. Dan valt mijn blik weer op het scherm van de laptop. Op YouTube is een filmpje geplaatst waarin gedemonstreerd wordt op welke wijze de tampon in je anus dient geplaatst te worden. Ik weet er geen raad mee.

Regelmatig krijg ik mailtjes van mensen die me vragen wat ik van het conflict vind tussen de Palestijnen en de IsraŽlieten. En, hoe denk je erover? hoor ik u vragen. Nu, ik denk er helemaal niet over. Het interesseert me eigenlijk niet. Wat ik veel interessanter vind, is het optreden van Maarten Haverkamp - kennelijk het grote talent van het CDA. Aan tafel bij Pauw & Witteman werd Maartentje gevraagd of hij het geweld van de IsraŽlieten niet disproportioneel vond. Maarten begon te schutteren en stamelen – hij kwam er niet uit. Zijn partij had hem helder geÔnstrueerd welk verhaal hij moest ventileren, maar op het moment dat hij onder vuur werd genomen door Paul Witteman, begon hij te zweten als een otter. Het leek net een kruisverhoor.

Arme Maarten

kende een valse start

van zijn politiek loopbaan.

Ik gunde Maarten wel een tampon in zijn anus, die had hij wel verdiend. Lekker languit op de bank in Nederhorst Den Berg en wachten op een snelle dronkenschap. Ja, want dat is dus een van de voordelen van zo’n tampon in je endeldarm: je wordt er sneller dronken van. De Telegraaf weet ook nog te melden dat de alcohol direct in het bloed wordt opgenomen, waardoor je niet dik wordt van zo’n tampon. Voorts zou je adem niet naar alcohol ruiken en komt braken bij overmatig drankgebruik niet voor, omdat de maag niet wordt ‘overbelast’. Bij De Telegraaf vinden ze het helemaal geweldig. De voltallige redactie van die krant loopt tegenwoordig met tampons tussen hun billen rond. Misschien dat de berichtgeving vanaf heden ook minder zuur zal zijn.

Enfin,

de kwestie in de Gazastrook, dus.

Nu is het niet zo dat het me allemaal onberoerd laat wat daar in het Midden-Oosten gebeurt, maar… O, nee: het interesseert me echt niet. Als ik dan toch een oordeel moet vellen, doe ik mee met een andere trend in de media. Het is namelijk ook hip om IsraŽl te beschuldigen van groot machtsvertoon, dat totaal niet in verhouding staat met het verweer van de Palestijnen. Dan denk ik weer: moet dat dan? Tijdens een oorlog is je hoofddoel toch om de vijand te vernietigen? Onverbiddelijk wegvagen van de aarde en een enkeltje hemel bezorgen? Dus ja, zegt u het maar… Misschien moeten we hier in het westen wat dozen tampons en Wodka richting dat gebied sturen. Maarten vliegt het er wel heen. Laat hen gebroederlijk dronken worden en in plaats van dynamiet met tampons in hun anus rondlopen. Dan zal vrede volgen.