FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 31 december 2004

Belg haalt ruim een ton op voor Thais dorp

Li0nHeart tipte ons het volgende verhaal, waarvoor dank!

De Belgische journalist Thomas Siffer heeft in een paar dagen tijd 105.000 euro opgehaald voor de wederopbouw van een dorp op het door de tsunami zwaargetroffen Thaise eiland Ko Phuket. Siffer, die met zijn vriendin en zijn dochter op een zeiljacht een wereldreis maakt, lag tijdens de vloedgolf in de baai van Nai Harn, op de meest zuidelijke punt van Phuket. Over zijn reisbelevenissen houdt de Vlaming een weblog bij.

"Het restaurant van Ao Sane is weggespoeld. Ons restaurant bestaat niet meer. Gedaan ermee." Zo begint Siffer, in Nederland wellicht nog bekend omdat hij korte tijd een dagelijkse talkshow op NET 5 presenteerde, zijn verslag van zondag 26 december. De wereldreizigers stonden op het punt de Indische Oceaan over te steken richting Sri Lanka, toen ze op hun jacht werden overvallen door de vloedgolf. Pas later op de avond dringt de omvang van de ramp door en beseft Siffer dat de verwoestende golf wereldnieuws is. Een telefoontje van de Belgische radio leert de volgende ochtend dat er minimaal elfduizend doden zijn gevallen en dat er een aardbeving aan de tsunami voorafging.

Wederopbouw Ao Sane, Ko Phuket
Reizigers helpen mee met de wederopbouw

In de dagen erna besluit de familie net als een aantal andere reizigers te blijven om te helpen met puin ruimen en helpen opbouwen. Niet alleen worden de handen uit de mouwen gestoken, via zijn website probeert Siffer vanuit Nederland en België financiële steun te krijgen. In drie dagen haalt de Vlaming 105.000 euro op. Het aanvankelijke doel, het weggespoelde restaurant van Ao Sane, is met dank aan de toeristen die in de omgeving verbleven echter al grotendeels herbouwd. Het bijeenverzamelde geld zal nu worden gebruikt om de verwoeste toeristenindustrie rond het strand van Nai Harn te helpen herrijzen.

De ramp blijkt op Phuket niet slechts voor dood en verderf te hebben gezorgd. De wederopbouw leidt tot verbroedering. 'Midden in de hartsverscheurende ravage van een wereldramp was het een mooie dag', schrijft Siffer over de dag volgend op de rampspoed. "Enkele grote vuren met brandbaar puin verlichtten het tafereel. Onze Thaise vrienden hadden kippen gekocht en een barbecue geïmproviseerd met een rooster dat ze uit het puin hadden geplukt en met afvalhout. De flessen bier die niet gebroken waren werden gedeeld. Het was... Gezellig, warm, deugddoend."

Wederopbouw Ao Sane, Ko Phuket
Het karkas van het restaurant staat weer. Thomas Siffer
en zijn familie vieren vandaag Oud en Nieuw in Ao Sane



Land in zicht, reisverslag van Thomas Siffer

Berlusconi: 'Plastische chirurgie is plicht!'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie er het geld voor heeft, zou zich onder behandeling van een plastische chirurg moeten stellen. Dat is althans de mening van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. "Gezien de huidige mogelijkheden van de cosmetische chirurgie vind ik dat degenen die het kunnen betalen de plicht hebben zichzelf op de best mogelijke manier te presenteren", stelde de 68-jarige politicus en mediamagnaat donderdag tegenover de Italiaanse media.

"Het is een vorm van respect", meende Berlusconi zelfs. De Italiaanse premier gaf toe eerder dit jaar een haartransplantatie te hebben ondergaan: "Mijn haar groeit geweldig. Ik ben erg blij mezelf aan die pijn te hebben blootgesteld." Berlusconi onderging eerder al een oogcorrectie.

Silvio Berlusconi met bandana
Berlusconi: Plastische chirurgie is een plicht!

[update] Garagebox vuurwerkmaker ontploft

IcoonIn Huissen, tussen Arnhem en Nijmegen, is vanmiddag een garagebox bij een woning ontploft. In de box lag volgens de politie vuurwerk opgeslagen. De totale omvang van de schade staat nog niet vast. Zeker is dat de woning bij de garage schade heeft opgelopen.

Bij de ontploffing is één persoon gewond geraakt aan zijn onderbeen. Brandweer en politie zijn een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak.

Update 19:08
Het ANP radionieuws meldt inmiddels dat de eigenaar van de garage, een 34-jarige man, in de weer was met chemicaliën om zelf vuurwerk te maken. Hij raakte bij de ontploffing zwaar gewond (brandwonden) aan armen, benen en buik. Zijn vrouw en twee buren hebben mogelijk giftige dampen ingeademd.

Door de ontploffing is de garagebox ontzet, evenals de hal van de aangrenzende woning. Ramen van buurwoningen vlogen in gruzelementen en muren liepen scheuren op. Het brandje in de garage kon snel geblust worden.

Webloggers starten Steun-Azië.nl

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Een paar webloggers zijn in navolging van kranten, radio- en tv-zenders en vele anderen een inzamelingsactie voor de getroffenen van de ramp in Azië begonnen. Ze hebben de site Steun-Azië.nl opgezet. Op die site zijn reclamebanners geplaatst waarop geklikt dient te worden. De opbrengsten gaan naar Giro 555.

Inmiddels hebben een aantal veelbezochte weblogs, zoals Retecool, Flabber, Volkomenkut en Kladblog een link naar de site gezet. De bedoeling van de makers van de actiesite is dat zoveel mogelijk weblogs hun voorbeeld volgen zodat ze veel bezoekers krijgen die willen klikken op de banners.

Volgens gegevens op de actiesite Steun-Azië zijn de initiatiefnemers ene Ivo Toby, weblogger Dr-A.nl en Thijs Hanssen. Ze hopen dat er zich nog veel sponsors zullen aanmelden die banners willen plaatsen.


Feyenoord en Rangers akkoord over overstap Buffel

Feyenoord en Glasgow Rangers hebben een akkoord bereikt over een directe overname van Thomas Buffel door de Schotse club.

De Belgische aanvaller moet nog wel zelf overeenstemming bereiken met de Rangers. Als hij tot een akkoord weet te komen, dan zal hij per 1 januari 2005 deel gaan uitmaken van de selectie van de Rangers.

De Belgische spits scoorde de afgelopen twee jaar maar liefst 32 competitiegoals voor de Rotterdamse club, maar werd in het huidige seizoen voorbijgestreefd door Salomon Kalou. De Belg heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2006 en liet eerder weten niet in te willen gaan op een aanbod tot contractverlenging.

Robbemond naar De Graafschap

Reinier Robbemond verruilt per direct AZ voor De Graafschap. De 32-jarige middenvelder tekende een contract voor een half jaar, met een optie voor nog twee jaar.

Robbemond mocht na 3,5 jaar bij AZ te hebben gespeeld, transfervrij vertrekken bij de Alkmaarse club. Hij kwam in de Alkmaarder Hout amper aan spelen toe.

De voetballer zelf was verheugd over de transfer. "Door een blessure ben ik mijn plaats kwijtgeraakt en ik heb eigenlijk nooit een kans gehad om weer te keren in het elftal. Dat is wel teleurstellend, maar het geeft een extra motivatie om bij de Graafschap te beginnen", aldus Robbemond.

Chirurg: 'Pas op met afsteken dynamiet'

Chirurg Robert Kreis van het Brandwondencentrum Beverwijk waarschuwt vuurwerkliefhebbers voor het afsteken van vuurwerk in het algemeen en dynamiet in het bijzonder. Elk jaar komen er talloze slachtoffers in het centrum terecht, en de verwondingen worden steeds erger omdat de trends steeds extremer worden.

'Het is mij een raadsel hoe ze er aan komen, maar de laatste jaren duikt er vooral tussen het illegale vuurwerk steeds vaker dynamiet op', zegt Kreis. 'Spul wat in de mijnbouw gebruikt wordt. Het clandestiene spul is ook het gevaarlijkste vuurwerk. Als dat fout gaat, kun je niet meer spreken van vuurwerkverwondingen. Dan heb je het gewoon over oorlogswonden, afgerukte armen en dergelijke. Aanzetten? Bij afgerukte ledematen is dat meestal een hopeloze zaak. Nee, dan kom je toch echt uit bij prothesen.'

Kreis heeft ook voor het reguliere vuurwerk enkele praktische tips, die open deuren lijken maar gezien het aantal slachtoffers elk jaar blijkbaar geen overbodige luxe zijn.

  • Steek geen blindgangers af.
  • Stop vuurwerk niet in je broekzak, zeker geen strijkers. Je krijgt diepe vlees- en brandwonden met stukjes stof en verpakking erin, wat er vrij lastig uit te krijgen is.
  • Doe niet stoer met vuurwerk.
  • Maak geen eigen vuurwerk.
  • Pas op met illegaal vuurwerk.
  • Zet vuurpijlen stabiel neer voordat je ze aansteekt.
  • Omstanders zijn ook vaak slachtoffer. Als je alleen maar kijkt, hou dan toch alles goed in de gaten.

    Wil je weten wat vuurwerk met je hand kan doen als het misgaat? Kijk dan op de site van Joey, destijds 18 jaar. Let op, schokkende foto's!
  • Tévez weer de beste van Zuid-Amerika

    De Argentijn Carlos Tévez is gekozen tot beste speler van Zuid-Amerika van 2004. Daarmee is Tévez de eerste voetballer die twee maal achter elkaar tot beste van Zuid-Amerika wordt gekozen.

    In 2004 leidde de aanvaller Argentinië naar Olympisch goud en hij won met Boca Juniors de Copa Nissan Sudamericana, de equivalent van de UEFA beker.

    De 20-jarige Tevez speelt vanaf januari 2005 voor het Braziliaanse Corinthians. PSV probeerde de afgelopen maanden vergeefs de aanvaller te contracteren.

    In de verkiezing, georganiseerd door de Uruguayaanse krant El Pais, werd Tévez' landgenoot Javier Mascherano van River Plate tweede. Op de derde plaats eindigden de Braziliaan Robinho (Santos) en de Argentijn Luis González (River).

    Massale gevechten in uitgaanscentrum Heerlen

    Icoon Binnenlands nieuws Het uitgaanscentrum van Heerlen heeft van donderdag op vrijdag een onrustige nacht gehad. Bij drie verschillende vechtpartijen moest de politie vechtende partijen uit elkaar halen. Hierbij werden ook agenten mishandeld. Bij de grootste vechtpartij in het centrum gingen enkele honderden mensen met elkaar op de vuist.

    Toen de politie naar aanleiding van een melding door omstanders een bewusteloze man wilde helpen, verhinderde het toegestroomde uitgaanspubliek dit massaal. Hierbij werden de twee politieagenten geslagen en bedreigd. Uiteindelijk kregen ze hulp van 20 andere agenten, twee honden en uitsmijters van een lokale kroeg, waarna de bewusteloze man naar het ziekenhuis gebracht kon worden. Over zijn toestand is nog niets bekendgemaakt.

    Op het Pancratiusplein was op hetzelfde moment ook een vechtpartij aan de gang. Hierbij gebruikte een 20-jarige vechtersbaas zelfs een ploertendoder, waarmee hij iemand op zijn hoofd sloeg. Toen agenten hem wilden overmeesteren sloeg de dader op de vlucht. Ook hier werkte het publiek de agenten tegen, waardoor ze hem niet konden volgen. Omdat de man later terugkwam, kon hij toch worden aangehouden.

    Op hetzelfde plein werd een jongen mishandeld bij een andere vechtpartij. Hierbij werd een 20-jarige jongen mishandeld door een 24-jarige jongen. De dader van deze mishandeling kon meteen worden aangehouden.

    Personeel kledingzaak mishandelt klanten

    geldropse_polleke, RDJ134, macromarkt.nl en dancing hadden ons via de submit te melden:

    Door de Amsterdamse politie zijn donderdagavond vijf mannelijke personeelsleden van een kledingzaak in de kraag gevat op verdenking van de mishandeling van drie vrouwelijke klanten. De verdachten waren werkzaam in een winkel aan het Rokin in de Amsterdamse binnenstad.

    Bij alle drie de vrouwen ging het alarm af bij het verlaten van de kledingzaak. De vrouwen, in de leeftijd van 21 tot 28 jaar werden vervolgens naar achteren genomen waar ze in een afgesloten ruimte werden gefouilleerd op verdenking van winkeldiefstal. Zij moesten zich daarbij deels ontkleden.

    Volgens de slachtoffers nam het personeel hen met een stroomstootwapen onder handen. Na het achterlaten van enkele persoonlijke bezittingen werden zij schaars gekleed op straat gezet. De drie vrouwen, die lichte gewond waren, zijn meteen doorgegaan naar het politiebureau.

    Bij een onderzoek in de winkel vond de politie twee stroomstootwapens. Volgens een woordvoerder van de politie waren er bij de vrouwen door het winkelpersoneel geen gestolen goederen aangetroffen. Twee van de vijf personeelsleden zijn na verhoor heengezonden.

    Oliebollenkraam gestolen als grapje

    geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon Binnenlands nieuws In het Friese Sint Annaparochie is in de nacht van donderdag op vrijdag een oliebollenkraam bij wijze van 'grap' gestolen. De 49-jarige eigenaar vond op de plaats waar zijn kraam gestaan had een briefje, waarop stond dat het om een oudjaarsgrap ging. Volgens de schrijver kon hij zijn kraam op de vuilnisbelt weer gaan ophalen.

    Op de vuilnisbelt werd de oliebollenkraam ook inderdaad teruggevonden. Helaas voor de eigenaar was al het vet over de vloer gestroomd en waren er diverse meelzakken omgevallen, waardoor de kraam van binnen een ravage was.

    Peter Molyneux binnenkort 'Sir'

    Een van de meest bekende namen in game-land en hoofd van Lionhead studio's zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort tot ridder worden geslagen. Dit voor uitzonderlijke verdiensten in de gamesindustrie.

    Molyneux begon in 1987 bij Bullfrog waar hij aan Populous werkte. Dit was een van de eerste 'god-games' en was een groot succes. In 1997 verliet hij Bullfrog en startte zijn huidige bedrijf Lionhead studio's waar hij onder andere werkt(e) aan Black & White, The Movies en Fable. In een reactie aan de BBC laat Molyneux weten compleet verrast te zijn door het nieuws.

    "[...]
    It's come completely out of the blue," he said, "I never would have guessed that I'd have that kind of honour."
    [...]"


    Dakar Rally van start

    Op het strand van Barcelona is vandaag de Dakar Rally van start gegaan met een proloog. Bij de vrachtwagens was het Nederlandse team van Hans Bekx de snelste.

    De afgelopen dagen zijn in Barcelona alle teams gecontroleerd. Bijna alle Nederlandse teams kwamen zonder moeilijkheden door de controle heen. Al vond Motorrijder Eric Verhoef het wel lang duren: "Wat een gedoe dit jaar, die keuring. Er leek gewoon geen einde aan te komen." Alleen truckrijder Hans Stacey moest de vangnetten in de ramen vervangen. Jan de Rooy (Team de Rooy) en het team van Peter R. De Vries hadden nog voor de start lichte technische problemen die snel verholpen konden worden.

    In de proloog waren bij de motoren de Fransmannen de Fransmannen David Frétigné (Yamaha, 4 minuut 11’ ) en Cyril Despres (KTM, 4 minuut 19’ ) goed voor plaats één en twee. Nederlander Eric Verhoef einidigde met 4 minuut 24’ op de derde plaats.

    Bij de auto's was het team Gordon/ von Zitewitz met hun Volkswagen het snelste met een tijd van 4 minuut 20’. Masuoka/ Schulz in de Mitsubishi en De Villiers/ Lurquin in de Nissan bleven daar enkele seconden achter.

    Bij de vrachtwagens was het team van Hans Bekx goed bezig. Ze pakten een 15 seconden voorsprong op het Russische team van Firdaus Kabirov. Het team van Dakar-veteraan Jan de Rooy legde beslag op de derde plaats.

    Nieuwe manager voor Button

    Bij de bekendmaking van een nieuwe driejarige deal tussen Essentially Sport en Jenson Button is tevens bekend gemaakt dat het bedrijf afscheid neemt van Button's manager John Byfield.

    Byfield was bij Essentially Sport uitvoerend directeur en lid van de bestuursraad. Afgelopen zomer was hij als manager van Button één van de hoofdrolspelers in de mislukte overgang van Button van BAR naar Williams. Zonder verdere opgaaf van redenen werd nu bekend gemaakt dat Byfield bij het bedrijf zal vertrekken.

    Voorlopig neemt de baas van het bedrijf, Duncan Hickman, de taken van Byfield over, maar hij zegt al met een kandidaat gesprekken te hebben gevoerd. Die nieuwe persoon zal als grote klus in ieder geval Button naar een nieuw contract moeten begeleiden. Williams zegt volgend jaar Button te willen contracteren voor 2006, maar ook BAR zal samen met partner Honda alles op alles zetten om de Brit te behouden.

    Keroppi heeft voedselvergiftiging

    Keroppi heeft voedselvergiftiging

    (Een verhaaltje wat iets minder geschikt is voor mensen met een sterk inlevingsvermogen)

    Op een redelijk doorsnee maandagochtend zat ik in de trein om de voor mij zeer gebruikelijke reis van Rotterdam naar Utrecht af te leggen. Het enige ongebruikelijke aan deze rit was, dat ik me niet helemaal jofel voelde. Ondanks het uitgebreide ontbijt wat ik naar binnen had gewerkt die ochtend, had ik het idee dat mijn maag in een bodemloze put was getransformeerd en voortdurend om voedsel schreeuwde.
    Maar ik had die dag geen lunchpakketje in mijn standaarduitrusting zitten, en aangezien ik pas net station Rotterdam Alexander had gepasseerd zou het ook nog een dik half uur duren voordat ik weer in de buurt van etenswaren zou zijn.
    Ik vermande mezelf, er zijn mensen op deze aardbol die redelijk vaak een dag zonder voedsel moeten zien door te komen, dus dat half uurtje zou ik toch ook wel moeten overleven.
    Ik zette muziek op, nestelde mezelf in het hoekje tegen het raam en deed een poging tot half-slapen, immers ervaring had mij geleerd dat op die manier een treinreis het snelste voorbij gaat.

    Aangekomen in Utrecht centraal besloot ik dat ik me niet 100% voelde. De honger had plaatsgemaakt voor een vaag gevoel van misselijkheid. Even twijfelde ik nog, maar toen besloot ik dat het beter was om de bus naar huis te nemen in plaat van die naar de faculteit. Normaal volg ik toch redelijk braaf alle lessen, maar af en toe een hoorcollege missen is geen misdaad, sprak ik mezelf toe.

    In mijn kamertje aangekomen, gooide ik de deur achter me dicht en dook op mijn bed. Lekkere warme trui aan en zo wat doezelen op bed, daar knapt een mens meestal van op. Rond de middag herinnerde ik me dat ik vandaag mijn galajurk (type: prinsesjesjurk) nog moest laten vermaken. Ik checkte nog even bij mezelf of ik me wel okee voelde, maar afgezien van een beetje onbestemd gevoel ging het best aardig vond ik. Bovendien, een beetje frisse buitenlucht zou me alleen maar goed doen.

    Dus met die gedachte stapte ik op mijn fiets en vertrok richting centrum. Daar aangekomen stalde ik mijn fiets aan de gracht om het laatste stukje naar de winkel te lopen.
    En toen gebeurde het, midden op straat, een acuut misselijk gevoel in mijn buik wat maar op een ding kon duiden. Ik moest overgeven en wel nu!
    Maar wat doe je dan? Midden in een drukke winkelstraat in het hart van Utrecht? Ik twijfelde nog even tussen het donkere steegje (gênant, smerig, maar wel dichtbij) en het dichtstbijzijnde café (maar zou ik dat wel halen?). In een fractie van een seconde koos ik voor de laatste oplossing en stormde het café binnen.
    "Waar is hier het toilet, ik ben opeens heel misselijk geworden" stamelde ik tegen de man achter de toog. Hij had zijn vinger nog niet uitgestoken of ik spurtte al in de richting die hij aangaf.

    En ja hoor, daar verdween mijn ontbijt in het riool. Na mijn mond gespoeld met water te hebben keek ik eens goed naar mezelf. Daar stond een lijkbleek meisje met uitgelopen mascara onder haar ogen. Niet bepaald charmant.
    Ik probeerde mezelf wat op te lappen en het gekke was dat ik me na 2 minuten eigenlijk weer kiplekker voelde, en dus toch richting de winkel ging. Daar hees ik me in mijn prinsessenjurk, liet de bandjes innemen en trok mijn spijkerbroek met shirtje weer aan.

    En dat had geen vijf minuten langer moeten duren. Want toen ik bij de kassa stond om het geheel af te rekenen, voelde ik opeens weer dat gevoel van een kwartiertje geleden opborrelen. Met een piepstemmetje vroeg ik aan de dame uit de winkel "Heeft u misschien een toilet?" Ze antwoordde ontkennend en ik bracht met een mogelijk nog zieliger stemmetje uit "Dan ren ik even naar buiten hoor!" en voegde gelijk daad bij woord.

    En dar stond ik wederom in een winkelstraat, nu mogelijk nog drukker dan de eerste keer. En geen donker steegje dan wel café binnen handbereik. Het koud zweet brak me uit, wat nu? Toen zag ik in een ooghoek een afvalbak van de locale patatkraam. Ik wilde niet, maar mijn lichaam weigerde naar mijn verstand te luisteren en trok haar eigen plan.
    Dus daar ging ik vervolgens, en ik durf te beweren dat het een van de gênantste momenten uit mijn leven was, voor het oog van diverse mensen die lekker een patatje aan het verorberen waren wederom over mijn nek.
    Wat zouden ze wel niet denken? Weer zo’n dronken student? Het liefste wilde ik uitroepen: het was niet van de drank, ik ben ziek! Maar ik griste wat servetjes van de counter, fatsoeneerde mezelf wat en liep terug naar de winkel.

    Aan het gezicht van de dame achter de kassa kon ik wel zien wat ze dacht, want wat als ik nog die dure jurk had aangehad, wat dan? Beschaamd rekende ik af en als een klein hoopje zieligheid vertrok ik weer naar huis.

    Daar ben ik in bed gerold, met een teiltje naast mijn bed, en beleefde een helse dag en nacht.

    'Politiek negeerde opkomst moslimradicalisme'

    Het hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), Sybrand van Hulst, zegt vandaag in een interview met het NRC Handelsblad dat Nederlandse politici waarschuwingen van de dienst over de toenemende dreiging van moslimterrorisme te lang hebben genegeerd. Volgens Van Hulst heeft de AIVD reeds in 1991 gewaarschuwd voor opkomend moslimradicalisme en islamisme.

    Het is zeer opmerkelijk dat het hoofd van de AIVD openlijk kritiek op de politiek levert. Meestal gebeurt dat alleen verholen in jaarverslagen. Van Hulst: ''Ik heb als hoofd van de dienst nooit onder stoelen of banken gestoken dat het heel dom zou zijn onze waarschuwingen, in vrijwel elk jaarverslag, te negeren. Al sinds het eerste jaarverslag.''

    De kritiek van de AIVD'er komt er vooral op neer dat hij vindt dat de politiek te laat heeft gereageerd op waarschuwingen van de dienst over het ''niet lukken van de integratie'', de beïnvloeding van buitenlandse mogendheden als Marokko en Saoedi-Arabië van moslims in Nederland, de financiering van moskeeën en de ''soepele'' gezinshereniging. Volgens Van Hulst realiseert de politiek zich inmiddels in toenemende mate ''dat wellicht eerder maatregelen hadden moeten worden genomen.''

    'Ronselen gaat gewoon door'
    Van Hulst zegt verder dat de AIVD aanwijzingen heeft dat het ronselen van extremisten in Nederland in volle vaart doorgaat. ''We beschikken over informatie dat het ronselen voor de jihad volop aan de gang is: in moskeeën, huiskamers, scholen, gevangenissen en via de chatboxen op het internet. Vooral dat laatste is een angstige ontwikkeling die moeilijk te bestrijden is, want veel providers zitten in het buitenland. Ook zijn er radicale moslims uit Nederland en andere Europese landen naar Irak getrokken. Ze doen er mee aan de strijd tegen de Amerikanen, er ontstaan trainingskampen. Irak dreigt daarmee, na Afghanistan en Bosnië, een nieuwe ontmoetingsplaats voor terroristen te worden.''

    Buiten meer beveiliging en een hardere aanpak moet het moslimterrorisme ook op andere manieren worden bestreden stelt Van Hulst: ''We zullen ervoor moeten zorgen dat moslims zich hier goed voelen, dat ze integreren, dat ze de identiteit aannemen van het land waar ze zijn. Nu voelen jonge, tweede- en derdegeneratie-Marokkanen zich geen Marokkaan meer, maar ook nog geen Nederlander. Op zoek naar hun identiteit realiseren zij zich dat ze eigenlijk alleen moslim zijn.''

    Nederlandse single voor Azië in de maak

    Nononono had ons via de nieuws-submit te melden:

    Een groep Nederlandse artiesten gaat een single uitbrengen voor de slachtoffers van de zeebeving in Zuidoost-Azië. De single zal op donderdag 6 januari, aan het slot van de grootse televisie-uitzending op Nederland 2, RTL4 en SBS6, in première gaan. Het nummer, getiteld 'Als je iets kan doen', is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis.

    Aan de plaat zullen onder meer meewerken: Ali B, Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing, Freek de Jonge, Di-Rect-zanger Tim Akkerman, Sharon den Adel (van Within Temptation), Jan Smit en Do. De bijbehorende videoclip zal worden geregiseerd door Jean van de Velde.

    De single zal met de uitzending op tv tegelijkertijd op de radiozenders 3FM, Yorin, Noordzee, Radio 10 Gold, RTL FM en 538 worden gedraaid. Op 7 januari zal de plaat in de winkel liggen. De totale opbrengst van het nummer gaat naar giro 555.

    Excuses na binnendringen verkeerde huis

    Twee gewapende mannen zijn in Engeland de woning van een vrouw binnengedrongen, om zich daarna met welgemeende excuses uit te voeten te maken. De indringers hadden zich namelijk in het huis vergist; ze wilden de buurman in elkaar slaan.

    De vrouw was samen met haar twee kinderen aanwezig in de woning, toen de mannen, gewapend met een mes en een flink stuk hout, het huis via de achterdeur binnenkwamen. Toen zij de vrouw aantroffen werd hen duidelijk dat zij in de verkeerde woning waren. De mannen verlieten het huis zo snel als ze gekomen waren, maar boden de vrouw nog wel hun excuses aan.

    De twee insluipers lieten zich door het foutje overigens niet uit het veld slaan en sloegen in het huis ernaast alsnog het bedoelde slachtoffer in elkaar. Hij raakte niet ernstig gewond.

    Briscoe verspeelt kans op Jordan-zitje

    Ryan Briscoe lijkt zijn laatste kans op een stoeltje in de Formule 1 verspeeld te hebben. De getalenteerde Australier schijnt niet over genoeg sponsorgeld te beschikken om een stoeltje bij Jordan te kunnen bemachtigen.

    Zelfs de motoren-deal die Jordan met Toyota gesloten heeft, deed het lot niet in zijn voordeel keren. Briscoe zal volgend jaar waarschijnlijk wel racen maar niet in de Formule 1, volgens de Australische media zal hij een contract voor 2005 tekenen bij het Indy Racing Leage team van Chip Ganassi. Dit houdt tevens in dat hij deel zal nemen aan de wereldberoemde Indy 500.

    Ryan wordt in dat geval teamgenoot van de Nieuw-Zeelander Scott Dixon, bij een team wat al vele kampioenschapstitels op haar naam heeft gezet met rijders als Alex Zanardi en Juan Pablo Montoya.

    "Ja, ik ben in Amerika geweest en ja ik heb getest voor Ganassi", aldus Briscoe. "Ik kan echter nog niets zeggen over mijn plannen voor volgend jaar."

    Briscoe geniet op dit moment van een welverdiende vakantie met zijn familie en zijn Italiaanse vriendin. Over het algemeen wordt er verwacht dat zijn deal in januari bekend wordt gemaakt, maar op dit moment is de Australier monddood gemaakt door het team en door Toyota totdat zij klaar zijn voor het vrijgeven van de details over zijn toekomst.

    Beslan schenkt geld voor Azië

    LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

    De inwoners van de Russische stad Beslan hebben 27.000 euro opgehaald voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. "De inwoners van Beslan zullen niet vergeten hoe de hele wereld ze na de tragedie te hulp schoot", aldus de voorzitter van het burgercomité.

    Beslan werd op 1 september van dit jaar opgeschrikt door een massale gijzeling van schoolkinderen en hun ouders. Bij de gijzeling en de daaropvolgende bestorming kwamen 330 mensen om het leven, onder wie 186 kinderen. Honderden mensen raakten gewond. Diverse landen, waaronder Nederland, besloten na het gijzeldrama financiële hulp te geven ten behoeve van medische zorg voor de slachtoffers.

    Ook Benfica meldt zich voor Buffel

    Er zijn steeds meer clubs die interesse tonen voor Thomas Buffel, ook Benfica heeft zich nu gemeldt bij Feyenoord om de Belgische international over te nemen.

    Eerder bleek reeds dat Glasgow Rangers, VfB Stuttgart en Anderlecht zich al bij De Kuip hadden gemeld om Buffel proberen vast te leggen.

    De Portugese club wil volgens AD Sportwereld snel zaken doen, het Rotterdams Dagblad meldt echter dat de Rangers nog steeds de belangrijkste kandidaat zijn om Buffel over te nemen.

    Yildirim beste vrije-trappennemer van de wereld

    Ugur Yildirim heeft zich in het Spaanse Marbella tot beste vrije-trappennemer van de wereld laten kronen.

    De aanvaller van SC Heerenveen behaalde bij het WK voor specialisten de hoogste score en troefde daar onder meer topfavoriet Zinedine Zidane mee af.

    De deelnemende voetballers kregen bij het toernooi de opdracht de bal vanaf 18, 21 en 25 meter in het doel te mikken. Een door Spaanse amateurvoetballers gevormde muur en keepers als Santiago Cañizaris (Valencia) en Luciano da Silva (GB Antwerpen) waren verantwoordelijk voor de moeilijkheidsgraad.

    Yildirim kwam tot een totaal van 25 punten en won daarmee een auto. De bij Sjanghai Zhonguan spelende Chinees Shen Si werd tweede met 20 punten, de Spanjaard Benjamín van Betis Sevilla eindigde met twaalf punten op de derde plaats.

    Real Madrid-vedette Zidane, die twintig pogingen nodig had om een treffer te produceren, bleef op de acht punten en de vijfde plaats steken. Voormalig NAC Breda-speler Orlando Engelaar, tegenwoordig spelend voor Racing Genk, werd zevende. Als beste doelman werd de Tsjech Martin Vaniak van Sigma Olomouc onderscheiden, hij werd maar twee maal gepasseerd.

    Franse overheid behoedt Ubisoft voor overname EA

    Een tijdje terug was er het bericht dat EA onverwacht 19.9% van de aandelen van Ubisoft heeft opgekocht. Ubisoft ziet dit als een vijandige overname en doet er alles aan om EA tegen te werken.

    De Franse overheid heeft vandaag laten weten Ubisoft te beschermen tegen verdere overname- pogingen van EA. De reden hiervoor is het beschermen van 20 onafhankelijke Franse spelontwikkelaars die met Ubisoft samenwerken. Over de manier waarop de overheid Ubisoft wil gaan helpen is nog weinig bekend.

    De eigenaren, de Guillemot familie, van Ubisoft zijn ook van plan om meer aandelen te gaan kopen zodat de kans op een overname van EA nog kleiner wordt. Op dit moment bezit de familie 17.5 % van de aandelen en 26,6 % van de stemrechten.

    Age of Discovery's eerste screens

    Alhoewel er op de site van Ensemble Studios nog langzaam wordt afgeteld naar het nieuwe deel in de Age of Empires reeks, heeft PC Gamer vandaag al de scoop. In het nieuwste nummer van dit tijdschrift is de eerste info te vinden over de game, die volgens PC Gamer Age of Discovery gaat heten. Hieronder hebben we de eerste info en screens.

    "Ensemble enters an Age of Discovery - boldy going where no RTS game has ever gone before"

    "the third chapter in the series begins in 1500 A.D. and chronicles the Age of Discovery that started around the time that Columbus "discovered" the new world"

    "The single player campaign then follows American history up through 1850"

    "In multiplayer mode, you'll be able to choose from among eight different civilizations. Only three - the French, Spanish, and British - have been officially confirmed by Ensemble"

    "The AI system from Age of Mythology has been heavily modified for use in Age III"





    Geen erfenis voor Anna Nicole Smith

    Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

    Anna Nicole Smith heeft totaal geen recht op de erfenis van miljardair Howard Marshall, met wie ze korte tijd was getrouwd. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank bepaald.

    Met de uitspraak raakt het de voormalige playmate het laatste restant van de zich toegeëigende erfenis kwijt. Het gaat om een bedrag van 88 miljoen dollar. Eerder had de rechter haar al bevolen 475 miljoen dollar terug te betalen.

    Smith trouwde in 1994 op 26-jarige leeftijd met de 90-jarige oliebaron Marshall. De oude baas stierf slechts veertien maanden later, waarna Smith een deel van de erfenis claimde. Sindsdien wordt die claim door de zoon van Marshall bestreden, omdat ze nergens in het testament zou zijn genoemd. De rechter heeft nu bepaald dat ze inderdaad geen enkel recht op de erfenis heeft.


    Nederlanders halen vuurwerk uit Duitsland

    De strenge regels die de overheid aan de vuurwerkverkopers heeft opgelegd werpt zijn vruchten af in Duitsland. Van de 3800 verkooppunten in 2003 zijn er hier nog maar 1400 over. Geen nood, want in Duitsland is het wél voldoende verkrijgbaar. Bedrijfsleider Kuhl van de supermarkt Marktkauf in Meppen (vlakbij Emmen) maakt een recordomzet door de Hollanders.

    'De omzet is verdubbeld', zegt Kuhl. '85 procent van de klanten komt uit Nederland.' Opmerkelijk is dat bij de Oosterburen vuurwerk zelfs in de supermarkt verkocht wordt. Ook in België is vuurwerk overal te krijgen. Dit is net als in Duitsland zwaarder vuurwerk en vaak goedkoper.

    Duits en Belgisch vuurwerk zijn overigens illegaal in ons land. Wie betrapt wordt kan een boete van 80 euro verwachten plus in beslagname van het knal- en sierwerk. Controle aan de grens is er echter bijna niet, zodat de kans hierop minimaal is.

    De FOK!games Kerstprijsvraag - afgelopen!

    We zijn alweer bijna bij de kerstdagen aanbeland en dat is traditioneel een periode van bezinning. Wat zijn de belangrijke dingen in het leven? Vrede op aarde, het samenzijn met vrienden en familie? Nee! Het verzamelen van zo veel mogelijk materiële goederen en \'ik\' boven \'jij\'! FOK!games helpt je daar graag bij en we hebben dan ook een grote kerstprijsvraag georganiseerd waarbij je kans maakt op een hoop prijzen. Geïnteresseerd? Lees snel verder!


    Een vage indicatie van wat je allemaal kunt winnen...

    De Graafschap hoopt op Pardo

    De Graafschap wil Sebastián Pardo van Feyenoord huren.De Doetinchemse club hoopt dat de 22-jarige middenvelder na de winterstop bij de club uit de Vijverberg kan spelen.

    Pardo kampte de afgelopen tijd veel met blessures en is sinds kort weer fit. Behalve de Graafschap hebben ook RBC Roosendaal en Universidad de Chile belangstelling voor de Chileen.

    Overigens heeft Jorge Acuña, die door Feyenoord aan Universidad Catolica is verhuurd, ontkent dat hij wil stoppen. Dat zei hij in het Rotterdams Dagblad. "Het is ongelooflijk dat zo'n verhaal over mij in de wereld is gekomen. Ik denk helemaal niet aan stoppen!", aldus Acuña. "Ik haal niet snel tegelijk met Romario het nieuws, maar deze week toevallig wel. Zowel het verhaal dat hij stopt als dat ik er een punt achter zet is echt onzin. Romario heeft het gisteren al ontkend, ik doe het nu maar. Want ik word gek van de mensen en journalisten die vragen wat er met me aan de hand is."

    TPG vraagt werknemers verlof in te leveren

    Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

    Het bedrijf TPG, bekend van de post die je dagelijks in je brievenbus krijgt, heeft alle werknemers gevraagd verloftijd in te leveren, om hiermee de slachtoffers van de zeebeving in Azië te steunen.

    De actie, met de titel "Hier een beetje minder vrij, draagt daar enorm bij", is een idee van de Rick Fijnaut uit Heerlen. Volgens hem levert de actie al één miljoen euro op wanneer elke werknemer slechts één uur verloftijd inlevert. "Maar natuurlijk hoop ik dat het veel meer wordt," aldus Fijnaut.

    De ruim 60.000 werknemers is door het bestuur van TPG per brief gevraagd tijd in te leveren. Het bedrijf heeft zelf al 225.000 euro aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gegeven en heeft 1,5 miljoen euro gereserveerd voor eigen expertise, magazijnruimte, transporten en de inzet van werknemers bij de hulpverlening in het rampgebied.

    Doodswens aan Wilders niet strafbaar

    Icoon Binnenlands nieuwsDe doodswens die de Nederlandse moslimleraar Abdul-Jabbar van de Ven eind november in een tv-programma van Andries Knevel uitsprak voor het Tweede-Kamerlid Wilders kan niet vervolgd worden. Minister Donner van Justitie heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de uitlatingen van Van de Ven juridisch gezien niet strafbaar zijn.

    Van De Ven, een 25-jarige tot de islam bekeerde Nederlander, zei in het EO-programma Het Elde Uur indertijd dat hij blij zou zijn als Wilders binnen twee jaar dood zou zijn. Het liefst had hij dat het Kamerlid een ernstige ziekte als kanker zou krijgen, en niet dat hij vermoord zou worden door een moslim. Meteen na de uitspraken van Van de Ven riepen alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer dat minister Donner de uitspraken van de moslimprediker moest veroordelen, en moest uitzoeken of er iets tegen te ondernemen viel.

    Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekeken of Van de Ven voor opruiing, discriminatie, belediging of bedreiging vervolgd zou kunnen worden. Het gaat bij de uitspraken van de moslimprediker echter om meningen en uitspraken die vallen onder de vrijheid van meningsuiting.

    Volgens Donner zijn de uitlatingen van Van de Ven ''weinig opbouwend en in alle gevallen onverantwoord en afkeurenswaardig in de huidige tijd.'' Hij gaat nog wel bekijken of bepaalde wetsartikelen mogelijk moeten worden aangescherpt waardoor dergelijke doodswensen in de toekomst wél tot vervolging kunnen leiden.


    Abdul-Jabbar van de Ven, niet strafbaar

    Toerist zont weer op strand in Thailand

    Terwijl de lijken nog uit zee worden gevist, het strand bezaaid ligt met ravage en de vertrekhal van het vliegveld vol ligt met brancards en gewonde mensen, wagen de eerste toeristen in het Thaise Phuket zich alweer op het strand om te zonnebaden.

    'Onze vrienden denken dat we gek zijn', zegt Paul Cunliffe. De Engelsman arriveerde zojuist vanuit Maleisië in Phuket en drinkt een glas gin-tonic: 'Het enige risico dat we lopen, denk ik, is een nieuwe beving. Wij houden zo van deze plek dat we het het risico waard vonden'

    Er staan nog enkele hotels in de badplaats overeind en het personeel heeft de nieuwe toeristen een schitterende vakantie beloofd. Er zijn meer toeristen die zich al weer met een handdoek naar het strand begeven. Russische toeristen annuleren hun vakantie bijvoorbeeld niet. Een taxichauffeur: 'Zij hebben zelf zo veel problemen, dat tsunami’s hun niets uitmaken.'

    Het leven gaat gewoon door in Phuket. Zelfs de piloot blijft positief: 'In Phuket is het bewolkt, maar voor de rest is het weer goed.'


    Gezellig weer naar het strand in Phuket.

    'Honden niet troosten tijdens vuurwerk'

    Troost je hond niet als hij bang is zodra er vuurwerk wordt afgestoken. Dat adviseert de Dierenbescherming in een aantal tips over hoe je moet omgaan met huisdieren tijdens de nieuwjaarsnacht.

    'Troosten van het dier is echter niet goed. Hij krijgt dan de indruk dat er iets mis is. Het beste is het angstige gedrag van het dier te negeren en je zo normaal mogelijk te gedragen', aldus de Dierenbescherming.

    Verder is het verstandig om huisdieren te voorzien van een naamkokertje of een chip. Dit is handig voor als ze weglopen. Honden hebben overigens meer last van vuurwerk dan katten. Ze raken gestresst van het geknal en gefluit. Dieren die echt panisch worden kun je een kalmeringspil toedienen, deze zijn verkrijgbaar bij de dierenarts. Tot slot wordt geadviseerd om honden alleen rond 22.00 uur nog even uit te laten.

    Boek: Fokke en Sukke, het afzien van 2004

    Fokke en Sukke, het afzien van 2004Olympische Spelen, AIVD, Wilders, Bernhard, integratie, Theo van Gogh, EK 2004, Juliana, Advocaat, FNV, Arafat, Hells Angels, homohuwelijk, Irak, VN, Bush, Kerry, files, Commissie Duivesteijn, moslimfundamentalisme...

    2004 was een roerig jaar. Fokke en Sukke - de bekende en betweterige eend en kanarie - vatten het afgelopen jaar nog even samen in Het afzien van 2004: de beste cartoons van tekenaars Reid, Geleijnse en Van Tol samengevat in een bundel.

    Lefevere wint rechtzaak rond Davitamon

    Patrick Lefevere krijgt in de rechtzaak tegen de co-sponsor van Quick Step, Davitamon, gelijk. Moederbedrijf Omega Pharma moet het achterstallige sponsorgeld aan Quick Step betalen van de rechter.

    Omega Pharma maakte eerder dit jaar bekend hoofdsponsor te worden van de Lotto - Domo-ploeg. Quick Step verbrak vervolgens per 2005 het co-sponsorcontract met het dochterbedrijf Davitamon van Omega Pharma, volgens eigen zeggen om verwarring in de toekomst te verkomen. Omega Pharma stopte direct met het betalen van de sponsorgelden en eiste een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro voor het verbreken van het contract.

    De rechtbank van koophandel in Kortrijk oordeelt nu dat de eis tot schadevergoeding ongegrond is en Omega Pharma het sponsorgeld van de laatste maanden nog moet betalen. Omega Pharma kan nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak.

    Patrick Lefevre van Quick Step reageert blij op de uitspraak: "Ik sluit dit jaar toch nog met een heel prettig gevoel af. Ik kan alleen zeggen dat gerechtigheid is geschied met deze uitspraak. Ik hoop dat de tegenpartij haar verstand gebruikt en zich neerlegt bij deze, voor mij althans, rechtvaardige uitspraak."

    "Binnenkort krijg ik de voorziene 1 miljoen euro op mijn rekening. Dat is toch 20% dat ik terugwin uit het totale budget waarrond de wielerploeg draait. Vergeet niet dat ik altijd alles gedaan heb om mijn sponsors in het positieve daglicht te stellen."

    Omega Pharma is uiteraard minder blij, vertelt Marc Coucke namens het bedrijf: "We waren er sterk van overtuigd dat we zouden winnen, omdat we ervan uitgingen dat er effectief nog een contract was. We hadden niet verwacht dat we in het financiële luik volledig ongelijk zouden krijgen. We boeken een morele overwinning, maar lijden een financiële nederlaag. Op de meet geklopt dus."

    Alicia: 'Bernhard verzweeg mij 52 jaar'

    Alicia von Bielefeld, de buitenechtelijke dochter van prins Bernhard heeft de Nederlandse pers gesproken over haar relatie met haar vader. Niet dat ze veel heeft gezegd. 'Ik had jullie al verwacht, maar ik moet naar mijn werk, helaas.'

    Alicia is niet blij dat ze ineens is erkend door de onlangs overleden prins. 'Hij heeft geen vijftig jaar over me gezwegen. Zelfs 52 jaar. Wat valt er verder dan nog over de relatie met mijn vader te zeggen…' De Telegraafreporters stuurt ze vervolgens met een kluitje in het riet. 'Jullie zijn voor niets gekomen. Tot ziens. Ik heb werk te doen.'

    Alicia is tuinarchitect en woont (tot voor kort anoniem) al 28 jaar in Fairfax, een plaats onder de rook van San Francisco met niet meer dan 7000 inwoners. Hier leeft ze low-profile. Alle anders opvraagbare informatie omtrent Alicia is overigens verhuld. Er is niets meer te vinden: geen trouwaktes, geen gegevens van de Kamer van Koophandel, zelfs geen parkeerbon meer, zo meldt de Telegraaf. Alicia verdween in 1979 uit de openbare registers, alleen haar openbare belastinggegevens konden niet worden verhuld. Alles werd ondergebracht in een trust, een ondoordringbare rechtsvorm, die geheimhouding voor alle betrokkenen garandeert.

    Bernhard blijkt overigens in zijn interview aan de Volkskrant te hebben gelogen. Hij beweerde dat Alicia na de Greet Hofmans-affaire in 1956 is verwekt. Maar uit geboortegegevens blijkt dat zij al op 21 juni 1952 ter wereld kwam. Alicia is verwekt in 1951, net na Prinsjesdag.

     (c) AKKE VAN ECK
    Alicia woont al 28 jaar anoniem in Fairfax. Foto: Akke van Eck.

    Button trekt bandenregels in twijfel

    Jenson Button twijfelt of de bandenregels een positief effect zullen hebben in de regels. Hij ziet het wel gebeuren dat iedereen halverwege een regenrace moet stoppen omdat de banden versleten zijn.

    Elke rijder mag komend jaar tijdens een race-weekend slechts twee sets banden gebruiken. Hoewel in normale condities dit geen probleem hoeft te zijn, vraagt Button zich af wat de gevolgen zullen zijn bij een race-weekend vol met regen.

    Button geeft zijn standpunt duidelijk weer: "Ons limiteren tot twee sets regenbanden kan erg gevaarlijk zijn, zeker als het nat is gedurende het hele weekend. Als je profiel op op je regenbanden vermindert zal je aquaplanning krijgen. Dus als we geen banden kunnen wisselen halverwege de race, zullen we op de helft moeten stoppen."

    De Graafschap boos op Fortes

    De Graafschap is boos op José Fortes Rodriguez. Volgens de Superboeren was de verdediger van AZ in een vergevorderd stadium om een contract bij De Graafschap te tekenen.

    Fortes tekende eerder deze week bij RBC Roosendaal, hoewel hij eerder speciaal wachtte op een gesprek met de technisch directeur van De Graafschap, Leo Beenhakker. De voorzitter van De Graafschap, Sietze Veen, vertelde op Omroep Gelderland er dit over het voorval: "We zijn flink verbolgen, omdat hij afspraken heeft geschonden. Maar zo zit de wereld blijkbaar in elkaar."

    Europa woensdag drie minuten stil

    Uit respect voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië zullen alle landen van de Europese Unie woensdag om 12.00 uur drie minuten stilte houden. Ook zullen de vlaggen die dag halfstok hangen. Premier Balkenende maakte dit, gezien het Nederlands voorzitterschap, namens de EU bekend.

    Balkenende gaf eveneens aan dat het lot van 500 Nederlanders op dit moment nog onduidelijk is. Tot deze groep behoren echter ook mensen met wie alles goed gaat, maar die eenvoudigweg geen contact hebben opgenomen, of konden opnemen, met het thuisfront. Dertig Nederlanders worden nog vermist. Het officiële dodental staat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog altijd op vijf.

    Het dodental voor het gehele getroffen gebied staat inmiddels op ruim 125.000.

    Israëliër bondscoach Palestijns nationaal voetbalelftal

    De Palestijnse voetbalbond staat op het punt om de Israëliër Arab Azmi Nasser te benoemen tot bondscoach.

    Nasser was in het begin van de jaren 90 betrokken bij de oprichting van een officiëel Palestijns elftal en bereikte in november al overeenstemming over een contract met de Palestijnse bond. De voorwaarde was wel dat Nasser toestemming kreeg van de Israëlische autoriteiten om af te reizen naar de Gazastrook. Mede op voorspraak van een aantal Israëlische politici is die toestemming inmiddels verstrekt.

    Zondag hoopt Nasser zijn handtekening te kunnen zetten. De Palestijnen zijn al uitgeschakeld in de kwalificatiereeks voor het WK 2006 in Duitsland.

    Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager

    Schumacher: "Ik stop niet"

    In tegenstelling tot wat veel tegenstanders willen, heeft Michael Schumacher te kennen gegeven niet te stoppen.

    De 36-jarige coureur heeft volgens sommigen al alles gedaan, behalve stoppen. Maar voor de Duitse RTL gaf hij aan niet te stoppen. "Ik zou het niet weten, eerlijk waar, waarom ik moet stoppen. Ik zeg keer op keer hoeveel plezier ik heb in het beoefenen van mijn sport. Heb je nog meer motivatie nodig?"

    De Duitser ging tegen dat hij zou stoppen omdat hij alles al heeft gehaald wat er te halen valt. "Ik denk niet dat, in topsport, zoiets telt."

    Viborg wint Limburgse handbaldagen

    Het Deense Viborg HK heeft de eindzege van de Limburgse Handbaldagen veroverd. In de finale werd het Zweedse IFK Skövde verslagen (38-29).

    Het toernooi werd voortdurend gedomineerd door de Denen. De meeste tegenstanders konden alleen maar lijdzaam toezien hoe ze naar de slachtbank gedreven werden. Zowel de Deense aanval als verdediging was oppermachtig. Ook in de finale was er van een echte krachtsmeting geen sprake. Skövde bleef aanvankelijk nog even bij, maar toen Viborg eenmaal op dreef was, kon Skövde inpakken.

    Coach Ulrik Wilbek, die in 1996 de Deense damesploeg nog naar het handbalgoud van Atlanta lootste, kon zo andermaal een titel op de lijst bijschrijven. Vanaf 1998 is hij actief bij Viborg, hij heeft dit herenteam echter pas anderhalf jaar onder zijn hoede. Viborg nadert de Europese handbaltop.


    Uitslagen:
    7de/8ste plaats:
    Z'Lease Sittard - Direct Mail/BFC (26-18)

    5de/6de plaats:
    R.S. Belgrado (SeM) - Muermans V&L (21-21)
    (Rode Ster wint na strafworpen)

    3de/4de plaats:
    Zaporosje (Oek) - Fyllingen (Noo) (40-26)

    Finale:
    Viborg (Den) - Skövde (Zwe) (38-29)

    Overleden vrouw blijkt miljonair te zijn

    De nabestaanden van een 53-jarige vrouw uit Groot-Brittannië keken wel erg raar op toen ze bij het voorlezen van haar testament te horen kregen dat de vrouw miljonair was. Van het feit dat de aan kanker overleden vrouw enkele jaren daarvoor de Lotto had gewonnen, wisten ze namelijk helemaal niets. Helaas voor de familieleden konden ze verder weinig met het nieuws, want al het geld was inmiddels opgegaan aan goede doelen.

    De alleenstaande en kinderloze Gail German won drie jaar geleden de Lotto-jackpot van bijna 1 miljoen pond, zo'n 1,5 miljoen euro. Ze vertelde echter niemand over de winst en bleef net zo leven als ze altijd al gedaan had. Het vermogen doneerde ze aan diverse ziekenhuizen in het land.

    In haar testament liet ze vastleggen dat na haar overlijden een mededeling de deur uit moest gaan waarin werd gesteld dat ze in oktober 2001 de Lotto had gewonnen en dat het merendeel van het geld besteed was aan goede doelen. De familie van German reageerde verbaasd. Geen van allen had ook maar het vermoeden dat de vrouw een prijs gewonnen kon hebben bij het kansspel.

    Aanklagers onderzoeken AC Milan en Inter

    Openbaar aanklagers in Italië zijn een diepgaand onderzoek begonnen naar frauduleuze handelingen door de twee Milanese profvoetbalclubs AC Milan en Inter.

    Afgelopen februari onderzocht de Italiaanse FIOD de burelen van alle 42 Italiaanse profclubs in de twee hoogste divisies, de Italiaanse voetbalbond en de Italiaanse profliga. Toen ontkenden alle 42 voetbalclubs strafbare feiten.

    De meeste clubs in het Italiaanse profvoetbal zijn belast met schulden, en lijden grote verliezen. Justitie koesterde steeds meer argwaan na aanwijzingen van wijdverspreide boekhoudfraude en onregelmatigheden bij spelerstransfers.

    TTT Update van het forum

    Ik zou de nieuwe TTT's van het onzin forum bloggen. Dit ben ik jammerlijk genoeg vergeten de afgelopen tijd.
    We krijgen dus nu weer een lijstje.

    Ik zal mijn best doen voortaan de TTT's wat tijdiger hier neer te zetten.

    Verborgen boodschappen in usernames

    Een fotoshop topic om de fora's F&F en POL te mixen.

    Stokjesman!

    Fotoshop boy/girl bands die je niet verwacht

    Kies het beste ONZ topic van het jaar

    Plezier met de smiley

    Amsterdamse terrassen ook in de winter open

    DouweJones had ons via de nieuws-submit te melden:

    Het is in het nieuwe jaar ook mogelijk om in de winter op het terras te zitten in Amsterdam. Horeca-exploitanten mogen in die periode dan ook hun terras buiten zetten als ze een exploitatievergunning hiervoor hebben. Het gaat voorlopig om een proef van twee maanden, daarna zal het worden geëvalueerd.

    Door de actie moet de binnenstad levendiger worden, zo zegt stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel. "Het verlevendigt de binnenstad in de sombere winterdagen. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat de proef succesvol zal verlopen."

    169 doden bij brand in disco Buenos Aires

    Ambrosius en DaMSWer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    169 mensen zijn gisteravond omgekomen bij een brand in een disco in in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Naar schatting raakten er ook 375 mensen gewond. Veel slachtoffers zijn met ernstige brandwonden in ziekenhuizen opgenomen.

    6000 jongeren waren naar een popconcert aan het kijken toen er rond ongeveer 23:00 uur brand uitbrak. Volgens ooggetuigen kwam dit doordat iemand vuurwerk afstak. Het gebouw zou maar één nooduitgang hebben gehad. De brandweer heeft de brand in de wijk Once, vlakbij het centrum van de metropool, inmiddels geblust.

    DONNNG...(lees dit 12 x achter elkaar)

    Donnng. Weer een jaar verknald. Vergraft. Verføkt. Wat bezielt ons? Waarom gebruiken we zo’n jaar steeds weer helemaal verkeerd?
    Hoewel… In hoeverre is dat onze schuld?! Neem nou zo’n jaar zelf! Dat verglijdt maar en verglijdt maar en is er nooit toe te bewegen eens wat langzamer of wat sneller te gaan. En moet je zien wat een zooitje zo’n jaar na een jaar achterlaat!

    Israëliër bondscoach Palestijnen

    De Palestijnse voetbalbond staat op het punt om de Israëliër Arab Azmi Nasser te benoemen tot bondscoach.

    Nasser was in het begin van de jaren 90 betrokken bij de oprichting van een officiëel Palestijns elftal en bereikte in november al overeenstemming over een contract met de Palestijnse bond.

    De voorwaarde was wel dat Nasser toestemming kreeg van de Israëlische autoriteiten om af te reizen naar de Gazastrook. Mede op voorspraak van een aantal Israëlische politici is die toestemming inmiddels verstrekt.

    Zondag hoopt Nasser zijn handtekening te kunnen zetten. De Palestijnen zijn al uitgeschakeld in de kwalificatiereeks voor het WK 2006 in Duitsland.

    Skate-off voor Nijenhuis en Wennemars

    Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis moeten tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary op 14 en 15 januari via een skate off uitmaken wie een week later de vierde deelnemer wordt op de WK sprint in Salt Lake City.

    Bij het NK sprint werd gezegd dat de top 3 zeker was van een ticket voor de wereldkampioenschappen, en dat de schaatsbond een rijder zou aanwijzen voor het vierde ticket.

    Toen zowel wereldkampioen Wennemars en later ook klassementsleider Nijenhuis vielen, zat de bond echter met een probleem. Door het besluit van de topsportcommissie zal Nederland in ieder geval met één topfavoriet minder aan de start van het WK verschijnen.

    Wennemars en Nijenhuis zullen in Calgary twee 500 meters en twee 1.000 meters gaan rijden. Het fictieve klassement over deze twee afstanden bepaalt wie er als vierde naar de WK mag. Gerard van Velde, Jan Bos en Jacques de Koning zijn zeker van deelname.

    Een macabere bezoeker.

    En zo kwam het dat de barkeeper van café Eigenzorg troosteloos moest aanzien hoe zijn eigen kroeg langzaam leeg stroomde. Het was sowieso al een magere avond. Er werd natuurlijk weer door zijn eigen stamgasten kritisch geëvalueerd hoe zij het afgelopen jaar zich hier gedragen hadden. Welke vrouwen ze ook alweer van elkaar hadden afgepakt en wie steeds profiteerde van de rondjes bier. Het kon de barkeeper allemaal niet zoveel schelen. Hij maakte zich veel meer zorgen om De Publicist. Hij kwam hier al wat jaartjes maar kreeg nooit zoveel contact met hem. Meestal zat hij in een hoekje met een bak pinda’s en een boek. Maar hij was essentieel voor de kroeg aangezien hij verantwoordelijk was voor de omzet. Zonder hem had hij de kroeg allang kunnen opdoeken.

    Italiaanse rechter gooit munt op voor oordeel

    Icoon opmerkelijk nieuws Een Italiaanse rechter uit het noordoostelijke Trento heeft een wel heel bijzondere manier bedacht om tot een oordeel te komen in een rechtszaak. Hij gooide namelijk een muntje op. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Serra donderdag gemeld.

    De rechter moest beslissen of een 5-jarige jongetje de kerstdagen bij zijn vader of bij zijn moeder mocht gaan doorbrengen. Omdat er geen tijd was voor een uitgebreide rechtszaak, liet hij de ouders de keuze: kop of munt. Vervolgens gooide hij een 2-euromuntstuk op om zijn oordeel te vellen. Hierbij had de moeder van het jongetje, waarbij hij normaal ook woont, het geluk aan haar zijde.

    "Ik deed het in het belang van het kind. Ik vertrouwde op het geluk", aldus de rechter in de krant.

    Final Fantasy I-II: Dawn of Souls

    Ooit, lang geleden, 100 km van waar ik nu ben, zag ik voor het eerst een Final Fantasy game bij een vriendje. Deze game was Final Fantasy Adventure II voor de ouwe Gameboy. Ik was meteen verkocht. Ik ging op zoek naar meer Final Fantasy en kwam zo bij Final Fantasy III voor de US SNES en die was helemaal geniaal.

    Onze Final Fantasy honger was na het spelen van de Gameboy delen en de twee SNES delen nog niet gestild en deel zeven zou nog wel even duren volgens \'Nintendo Official Magazine\'. Die zou op de Nintendo Ultra 64 komen. Na wat research (een artikel in hetzelfde NOM) wisten we dat er een Final Fantasy voor de ouwe NES was. Na een hoop pijn en moeite konden we hem lenen van de baas van de videotheek waar we elke week spelletjes huurden.

    Op een vrijdagmiddag begonnen we aan de game waar het allemaal mee begon, Final Fantasy. Nu, bijna 10 jaar later ga ik weer beginnen aan Final Fantasy. Het betreft dit keer een remake voor de GBA. Ohw, en Final Fantasy II zit er ook bij.

    Laatste reviews en specials
    special
    VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1258
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    ©FOK.nl e.a.