Massale gevechten in uitgaanscentrum Heerlen

Icoon Binnenlands nieuws Het uitgaanscentrum van Heerlen heeft van donderdag op vrijdag een onrustige nacht gehad. Bij drie verschillende vechtpartijen moest de politie vechtende partijen uit elkaar halen. Hierbij werden ook agenten mishandeld. Bij de grootste vechtpartij in het centrum gingen enkele honderden mensen met elkaar op de vuist.

Toen de politie naar aanleiding van een melding door omstanders een bewusteloze man wilde helpen, verhinderde het toegestroomde uitgaanspubliek dit massaal. Hierbij werden de twee politieagenten geslagen en bedreigd. Uiteindelijk kregen ze hulp van 20 andere agenten, twee honden en uitsmijters van een lokale kroeg, waarna de bewusteloze man naar het ziekenhuis gebracht kon worden. Over zijn toestand is nog niets bekendgemaakt.

Op het Pancratiusplein was op hetzelfde moment ook een vechtpartij aan de gang. Hierbij gebruikte een 20-jarige vechtersbaas zelfs een ploertendoder, waarmee hij iemand op zijn hoofd sloeg. Toen agenten hem wilden overmeesteren sloeg de dader op de vlucht. Ook hier werkte het publiek de agenten tegen, waardoor ze hem niet konden volgen. Omdat de man later terugkwam, kon hij toch worden aangehouden.

Op hetzelfde plein werd een jongen mishandeld bij een andere vechtpartij. Hierbij werd een 20-jarige jongen mishandeld door een 24-jarige jongen. De dader van deze mishandeling kon meteen worden aangehouden.