Dakar Rally van start

Maurice (mbn)
Op het strand van Barcelona is vandaag de Dakar Rally van start gegaan met een proloog. Bij de vrachtwagens was het Nederlandse team van Hans Bekx de snelste.

De afgelopen dagen zijn in Barcelona alle teams gecontroleerd. Bijna alle Nederlandse teams kwamen zonder moeilijkheden door de controle heen. Al vond Motorrijder Eric Verhoef het wel lang duren: "Wat een gedoe dit jaar, die keuring. Er leek gewoon geen einde aan te komen." Alleen truckrijder Hans Stacey moest de vangnetten in de ramen vervangen. Jan de Rooy (Team de Rooy) en het team van Peter R. De Vries hadden nog voor de start lichte technische problemen die snel verholpen konden worden.

In de proloog waren bij de motoren de Fransmannen de Fransmannen David Frétigné (Yamaha, 4 minuut 11’ ) en Cyril Despres (KTM, 4 minuut 19’ ) goed voor plaats één en twee. Nederlander Eric Verhoef einidigde met 4 minuut 24’ op de derde plaats.

Bij de auto's was het team Gordon/ von Zitewitz met hun Volkswagen het snelste met een tijd van 4 minuut 20’. Masuoka/ Schulz in de Mitsubishi en De Villiers/ Lurquin in de Nissan bleven daar enkele seconden achter.

Bij de vrachtwagens was het team van Hans Bekx goed bezig. Ze pakten een 15 seconden voorsprong op het Russische team van Firdaus Kabirov. Het team van Dakar-veteraan Jan de Rooy legde beslag op de derde plaats.