Personeel kledingzaak mishandelt klanten

geldropse_polleke, RDJ134, macromarkt.nl en dancing hadden ons via de submit te melden:

Door de Amsterdamse politie zijn donderdagavond vijf mannelijke personeelsleden van een kledingzaak in de kraag gevat op verdenking van de mishandeling van drie vrouwelijke klanten. De verdachten waren werkzaam in een winkel aan het Rokin in de Amsterdamse binnenstad.

Bij alle drie de vrouwen ging het alarm af bij het verlaten van de kledingzaak. De vrouwen, in de leeftijd van 21 tot 28 jaar werden vervolgens naar achteren genomen waar ze in een afgesloten ruimte werden gefouilleerd op verdenking van winkeldiefstal. Zij moesten zich daarbij deels ontkleden.

Volgens de slachtoffers nam het personeel hen met een stroomstootwapen onder handen. Na het achterlaten van enkele persoonlijke bezittingen werden zij schaars gekleed op straat gezet. De drie vrouwen, die lichte gewond waren, zijn meteen doorgegaan naar het politiebureau.

Bij een onderzoek in de winkel vond de politie twee stroomstootwapens. Volgens een woordvoerder van de politie waren er bij de vrouwen door het winkelpersoneel geen gestolen goederen aangetroffen. Twee van de vijf personeelsleden zijn na verhoor heengezonden.