Briscoe verspeelt kans op Jordan-zitje

Ryan Briscoe lijkt zijn laatste kans op een stoeltje in de Formule 1 verspeeld te hebben. De getalenteerde Australier schijnt niet over genoeg sponsorgeld te beschikken om een stoeltje bij Jordan te kunnen bemachtigen.

Zelfs de motoren-deal die Jordan met Toyota gesloten heeft, deed het lot niet in zijn voordeel keren. Briscoe zal volgend jaar waarschijnlijk wel racen maar niet in de Formule 1, volgens de Australische media zal hij een contract voor 2005 tekenen bij het Indy Racing Leage team van Chip Ganassi. Dit houdt tevens in dat hij deel zal nemen aan de wereldberoemde Indy 500.

Ryan wordt in dat geval teamgenoot van de Nieuw-Zeelander Scott Dixon, bij een team wat al vele kampioenschapstitels op haar naam heeft gezet met rijders als Alex Zanardi en Juan Pablo Montoya.

"Ja, ik ben in Amerika geweest en ja ik heb getest voor Ganassi", aldus Briscoe. "Ik kan echter nog niets zeggen over mijn plannen voor volgend jaar."

Briscoe geniet op dit moment van een welverdiende vakantie met zijn familie en zijn Italiaanse vriendin. Over het algemeen wordt er verwacht dat zijn deal in januari bekend wordt gemaakt, maar op dit moment is de Australier monddood gemaakt door het team en door Toyota totdat zij klaar zijn voor het vrijgeven van de details over zijn toekomst.