FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 juli 2004

Armstrong rijdt enkel criterium van Stiphout

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong zal na de Tour de France aan de start verschijnen van het criterium in Stiphout dat op 27 juli verreden zal worden. Verder zal Armstrong geen criteriums meer rijden. Hij zal ook nog een koppeltijdrit in het Duitse Buhl (31 juli) en in de Tsjechische hoofdstad Praag (1 augustus) verrijden.

In 2002 stond de renner van de US Postal ploeg ook al aan de start in Stiphout. Dit jaar verschijnt hij exclusief in de Brabantse plaats. Dit was een eis van de organisatie. Over de prijs wilde voorzitter Huub van de Voort niet veel zeggen. "Dat valt wel mee", was zijn enige commentaar.

Lance Armstrong is onderweg zijn zesde overwinning te behalen in de Tour de France. Hij haalde vandaag op een seconde na niet het record van Marco Pantani in de tijdrit op de Alpe d'Huez. Over alleen de beklimming van deze berg in de Franse Alpen deed hij 37 minuten en 36 seconden. In 1997 reed Pantani, met een vlakke aanloop van 180 kilometer achter de rug, precies één seconde sneller naar boven. Het record blijft dus voorlopig nog op Pantani's naam staan.

Pantani behoudt record Alpe d'Huez

Hoewel Lance Armstrong geen hele etappe hoefde te rijden, maar alleen de Alpe d'Huez, is het hem toch niet gelukt om het record van Marco Pantani te verbeteren.

Armstrong reed vandaag over de hele tijdrit een tijd van 39 minuten en 41 seconden. Over de eerste anderhalve kilometer, die nog vlak waren, reed hij twee minuten en vijf seconden. Over alleen de beklimming van de Alpe d'Huez deed hij dus 37 minuten en 36 seconden.

In 1997 reed Pantani, met een vlakke aanloop van 180 kilometer achter de rug, precies één seconde sneller naar boven. Het record blijft dus voorlopig nog op Pantani's naam staan.

ADSL 2+ binnenkort in Engeland

ADSL 2+ zal binnenkort worden uitgerold in Engeland. De opvolger van het huidige ADSL maakt het mogelijk om snelheden tot 24 Mbps te halen over de gewone koperen telefoonlijnen. ADSL haalt nu in Nederland maximaal 8 Mbps voor particulieren.

De nieuwe snelheid wordt gehaald als aansluitingen binnen twee kilometer van de telefooncentrale zitten. Naarmate de afstand groter wordt, is de snelheid lager. Met ADSL 2+ is het ook mogelijk om op zeven kilometer van de centrale nog te internetten. Al is de snelheid dan maar 200 Kbps. "In Europa zijn er vele plaatsen waar mensen op 4 of 5 kilometer van de telefooncentrale wonen, met deze techniek kunnen deze mensen ook breedband-internetten," aldus Sarah Kemp van telecombedrijf Nokia.

Een aantal internetproviders in Engeland zullen binnen enkele maanden beginnen met de uitrol, zo meldt de Britse omroep BBC.

Trabelsi vertrekt naar Arsenal

Het lopende conflict tussen Hatem Trabelsi en Ajax is toch nog tot een voor beide partijen bevredigend einde gekomen. Trabelsi vertrekt naar Arsenal en Ajax ontvangt een transfersom.

Trabelsi probeerde eind vorig seizoen een vrije transfer af te dwingen door een optie in zijn contract aan te vechten. Door de verschillende instanties werd die optie rechtmatig verklaard en daardoor kon Ajax een transfersom voor Trabelsi vragen. Aangezien Trabelsi duidelijk niet meer voor Ajax wilde spelen, wilde Ajax hem wel verkopen.

Verschillende clubs toonden interesse, maar waren niet bereid een behoorlijke afkoopsom op tafel te leggen. Oorspronkelijk had Trabelsi tot vorige week de tijd gekregen om een club te vinden, maar het is iets later geworden.

Arsenal betaalt voor Trabelsi naar verluid zes miljoen euro. Trabelsi tekent bij de club van Bergkamp en Van Persie een contract voor vier jaar. Waarschijnlijk zonder moeilijke opties dit maal.

Amerikaanse soldaten beveiligen Spelen

Icon Sport - OS Athene 2004Tijdens de komende Olympische Spelen in Athene zullen ongeveer vierhonderd Amerikaanse militairen helpen bij de beveiliging. Het gaat om speciaal in terreurbestrijding getrainde soldaten van de Special Forces. De inzet volgt op een verzoek van Griekenland.

De stationering van de militairen is nog onduidelijk. Mogelijk zullen de militairen de Amerikaanse Olympische ploeg op Kreta beveiligen. Maar ook kunnen de Special Forces in Athene worden ingezet. Naast de Amerikaanse atleten en soldaten zullen er rond de spelen ook zo'n vijftig agenten van de geheime dienst in Griekenland aanwezig zijn.

Niet alleen de Amerikanen sturen troepen naar Griekenland, ook Israël stuurt eigen militairen mee met de Olympische ploeg. In Israël ligt het drama op de Olympische Spelen van 1972 in München nog vers in het geheugen. Tijdens de gijzeling werden door Palestijnse terroristen elf Israëlische atleten om het leven gebracht.

Door het organisatiecomité van de Spelen is zo'n 1,2 miljard euro uitgetrokken voor de beveiliging van deelnemers en publiek. Dat is het hoogste bedrag dat ooit aan beveiliging op de Spelen is uitgegeven.

Wateroverlast in Eindhoven door zwaar noodweer

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Eindhoven is woensdagavond tussen 18.15 uur en 18.45 uur getroffen door een kort, maar zeer heftig noodweer. De heftige regen ging gepaard met harde windstoten. De door het noodweer ondergelopen wegen en tunnels zorgden voor veel hinder voor het verkeer.

Automobilisten werden door de politie gewaarschuwd voor dekselloze putten. Door de grote hoeveelheid regen kwamen de putdeksels omhoog. De Eindhovense brandweer had ondertussen de handen vol aan het terugplaatsen van die deksels, het leegpompen van ondergelopen kelders en het verwijderen van vier bomen, die om zijn gewaaid.

De woordvoerder van de politie had het in Eindhoven nog nooit zo hard zien regenen. "Ik kon het eind van de straat niet meer zien."

[update] Diner in 50 meter hoog reuzenrad

leftEen 6-gangen diner in een reuzenrad. 120 genodigden en winnaars van een prijsvraag in het Brabants Dagblad mochten vanavond vanaf 18:30 uur genieten van de kookkunsten van topkok Joop Braakhekke. Studenten van de middelbare hotelschool uit Tilburg wilden met een diner in het reuzenrad, dat op de Tilburgse kermis staat, hun studie afronden.

De studenten kwamen al vrij snel op het idee om het reuzenrad als lokatie te pakken. De exploitant vond het meteen goed. En van het een kwam het ander. Joop Braakhekke wilde wel meewerken en maakte vanavond zelfs opnames voor zijn televisieprogramma. Ook zangeres Corry Konings was wel te porren om te komen eten. Samen met haar kwamen ook een aantal artiesten van haar artiestenbureau en Vader Abraham mee (zie foto). Zij traden ook op voor het toegestroomde publiek.



Tafeltjes in de schuitjes zijn er niet, dus het bord moest op de schoot gehouden worden. Maar dat kon het enthousiasme niet temmen. Ook de regen die af en toe naar beneden kwam, kon het feestje niet bederven. Docent Van der Plas keek goedkeurend toe. "Het ziet er goed uit. Voor ons als docenten is het ook nieuw. Maar ik heb het idee dat het wel lukt." Of de studenten een goed punt krijgen weet hij nog niet. "Het ziet er in ieder geval leuk uit!"

Joop Braakhekke maakte een show van het evenement. "Het is erg apart, origineel en anders. Ik denk dat het boven in de lucht lekkerder is." Hij hoefde niet lang te twijfelen of hij wel mee wilde doen. "Ik zei meteen ja! Ik houd wel van een geintje, al is het dood serieus!"


Kok Joop Braakhekke vertelt aan het publiek wat het menu is

De gasten genoten zichtbaar van het uitzicht en het eten. Projectleider kermis Erik Hormann van de gemeente Tilburgs kan het idee zeer waarderen. "Het ziet er fantastisch uit! Het idee is erg leuk en het eten is geweldig. Iedereen is enthousiast en het is een leuke toevoeging van de kermis." Zonder tafel valt toch te eten. "Het gaat goed hoor. Er zit een soort haakje aan het bord waar het wijnglas in zit. Het kan er niet afvallen. En voor de rest is het wel wat spartaans hier in het schuitje, maar het is erg leuk. Zeker op 50 meter hoogte!"

Op het menu stonden onder andere een zalmmousse en als hoofdgerecht lambchop. Als toetje kregen de gasten koffie met nougat.


Het uitzicht vanuit het reuzenrad op de Tilburgse kermis

Update 22:50 uur
Inmiddels is het diner afgelopen. Voor de studenten kwam er meteen goed nieuws. Volgens hun docenten hebben ze in ieder geval een ruime voldoende verdiend.

Zes buitenlanders gegijzeld in Irak

Een tot nu toe onbekende groepering heeft in Irak zes buitenlanders gegijzeld. De daders hebben laten weten dat de drie Indiërs, twee Kenianen en een Egyptenaar werknemers van een Koeweitse firma zijn.

De militante groep noemt zichzelf 'De Zwarte Banieren' en eist dat de betreffende onderneming uit Irak vertrekt. Indien dit niet wordt gedaan, zullen de slachtoffers om de drie dagen één voor één vermoord worden. Ook eist de groep dat alle Indiërs, Kenianen en Egyptenaren uit Irak verdwijnen. De oproep werd gedaan op een videoband die vandaag werd uitgezonden door de Arabische nieuwszender al-Arabiya.

In Irak zijn de afgelopen maanden al diverse personen gegijzeld en onthoofd. Onder de slachtoffers bevinden zich Amerikanen, een Zuid-Koreaan en een Bulgaar. Een Filipijnse gijzelaar werd onlangs vrijgelaten nadat de Filipijnen hun troepen uit Irak hadden teruggetrokken, conform de eis van de gijzelnemers.

Mental Theo aan de dood ontsnapt

Esto en psv hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Theo Nabuurs, onder veel jongeren beter bekend als Mental Theo, is onlangs goed weggekomen bij een noodlanding van het vliegtuig waarmee hij onderweg was naar het Spaanse Alicante. Nadat er een motor ontplofte was het vliegtuig genoodzaakt een noodlanding te maken.

Na de landing moesten de passagiers met een noodglijbaan het toestel verlaten wegens explosiegevaar van de motor. Hierbij raakten enkelen van hen gewond doordat ze naast de glijbaan terecht kwamen. Of Theo onder hen is, is niet bekend.

Terreuralarm n.a.v. arrestatie Rotterdammer

chrisheij had ons via de nieuws-submit te melden:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tegenover het NOS Journaal bevestigd dat de arrestatie van een 17-jarige moslim uit Rotterdam één van de belangrijkste redenen voor het afkondigen van een terreuralarm was. De jongen wordt verdacht van het plannen van een terroristische aanslag.

De jongeman werd op 30 juni gearresteerd omdat hij mogelijk iets te maken had met een gewapende overval op een supermarkt. Bij het doorzoeken van de woning vond de politie echter plattegronden en situatieschetsen van verscheidene Nederlandse gebouwen en werken. Volgens defensiedeskundige Ko Colijn maakt de jongen deel uit van een netwerk van 150 potentiële terroristen, die voortdurend door de AIVD in de gaten wordt gehouden. Bij de groep zijn veel tieners aangesloten.

De AIVD waarschuwde op 9 juli voor een mogelijke aanslag in Nederland. In verband hiermee werden op diverse plaatsen in het land extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

"Valse hoop voor Sluiter"

De ATP en de internationale tennisfederatie geven Raemon Sluiter valse hoop, door het dreigement, volgens Marcel Sturkenboom van het Team de Mission van sportkoepel NOC-NSF.

Gisteren stelde het ATP de eis aan de internationale tennisfederatie (ITF) en het NOC-NSF om Sluiter af te vaardigennaar de Olympische Spelen, want anders wil het ATP geen punten uitdelen aan deelnemende tennissers. De ITF wil eraan voldoen, het NOC-NSF blijft bij de weigering.

Marcel Sturkenboom vertelde: "Een deelname van Sluiter aan de Spelen is uitgesloten en daar blijven we bij. Hij heeft niet aan onze eisen voldaan, dat was al eerder duidelijk. De ITF probeert over de rug van een sporter iets voor elkaar te krijgen. Er worden valse verwachtingen gecreëerd. Voor een internationale federatie is dat een slechte zaak, want zo ga je niet met je klanten om."

Hij vervolgde: "Iedereen weet hoe de afspraken zijn. Alle internationale federaties proberen te kijken waar de mogelijkheden liggen. Dat is hun goed recht, maar het is uitgesloten dat er door ons voor Sluiter een uitzondering wordt gemaakt."

Daarmee lijkt het verdict voor Sluiter te zijn gevallen en zal hij niet in Athene mogen deelnemen. Of de ATP het dreigement gaat uivoeren is voorlopig nog onduidelijk.

Leblanc was bang voor ongeluk

Vele mensen zullen vandaag een angstig gevoel hebben gekregen bij de beelden van Ullrich en Armstrong die zich door het publiek heen worstelden. Ook Leblanc was even een bang mens.

De klimtijdrit op Alpe d'Huez was een geweldig mooi evenement met een geweldig groot publiek van meer dan 500.000 man. Toen de favorieten van start gingen leek het echter gevaarlijk te worden. Met name door de negatieve sfeer rond Armstrong leek de kans op een ongeluk groot.

Leblanc gaf achteraf toe ook angstige momenten te hebben gekend: "Ik was ook bang. Ik voelde me opgelucht toen we het afgezette gedeelte hadden bereikt. Tot aan de ochtend voor de start dacht iedereen dat deze tijdrit een goed idee was. Nu realiseren we ons dat dat toch niet het geval was. Ik betwijfel of het zin heeft langs de hele klim dranghekken neer te zetten."

Hij vervolgde: "Er waren veel agressieve fans. Ik zag zelfs twee idioten naar Armstrong spugen." Armstrong leverde zelf ook na zijn rit commentaar op de organisatie.

Familie ontvoerd meisje klaagt Staat aan

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

De familie van het 13-jarige, Chinese meisje dat op 23 mei van dit jaar ontvoerd en misbruikt werd door een ontsnapte tbs-patiënt wil de Nederlandse Staat en de tbs-kliniek in Utrecht aanklagen. De advocate van de familie, A. van Bon, maakte dit vandaag bekend.

Aangezien de verdachte al eerder niet was teruggekomen van een verlof uit de inrichting, onderzoekt de raadsvrouw in hoeverre de instelling onzorgvuldig heeft gehandeld. Ook vindt Van Bon dat de Staat aansprakelijk kan worden gehouden voor de slechte communicatie tussen de Duitse en Nederlandse politie. Bovendien vindt ze de alertheid van de Nederlandse politie, toen de tbs-er gevlucht was, onvoldoende.

De familie uit Eibergen eist een schadevergoeding.

57 procent Britse kinderen ziet porno

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een Brits onderzoek door de London School of Economics blijkt dat 57 procent van de Britse kinderen regelmatig porno ziet op het internet.

Ouders laten hun kinderen zonder toezicht het World Wide Web verkennen. 79 Procent van de ondervraagde kinderen mag zonder dat de ouders meekijken het internet op. 33 Procent verklaart dat ook op school niet wordt verteld hoe het internet veilig gebruikt kan worden. Opmerkelijk is dat slechts 16 procent van de ouders zich realiseert dat hun kroost obscene plaatjes en teksten kan tegenkomen.

De meeste Britse kinderen tussen negen en negentien jaar vertellen hun ouders overigens niets over hun bevindingen, omdat ze bang zijn helemaal niet meer online te mogen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de ondervraagde kinderen wel eens privacygevoelige informatie heeft achtergelaten om toegang tot sites of webdiensten te krijgen. Slechts vijf procent vertelde dit later aan de ouders.

De London School of Economics wijt het probleem aan de gebrekkige kennis van de ouders omtrent internet. Een bijspijkercursus zou veel problemen oplossen.

Gods furie.

Typfoutn in dit stukje zijn de schuld vna Gods Furie. Ik meot tikken met een hand, en heb niet de tijd om elk kutfoutje te gaan erbeteren. En ik zal kort ijn, dit titk enrom kut.

Ik werk dus. Vakantiebaantje. Ja, een hel, maar ik wil en ik zal een powerbook. Via via kon ik vorig jaar voor een zeer grote drukker al een bedrijfvideo maken, en dit jaar kon ik er echt terecht om werk te doen waar een mens moe van word. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is hetr wel moe worden.

Nee, geef Nietzie maar een muis om mee rond te schuiven, en je hebt een dag lang (Mede dankzij Microsoft Werksimulatie 3.0™®) geen kind aan me. (Niemand is zo goed als mij in het uitspreiden van vijf minuten werk over een gehele dag.) Geef me ook nog een redelijk aantal euro's in een uurtje en ik ben als een kind in een snoepwinkel. Maargoed, dit jaar moet er dus daadwerkelijk iets gebeuren.

"Maar, wat is er nou met Gods furie dan." Simpel. Het is een dundrukker. We drukken op van dan kekke vloeipapier, en als je echt geinteresseerd bent wil ik zelf nog wel opzoeken hoeweiniggramspapier het wel niet is. Dundrukkers drukken onderandere wetboeken, maar 99% van het drukwerk bestaan uit bijbels, psalmboeken en bijbels. In allerhande soorten, maten en talen. Het is de grootste bijbeldrukker van Westeuropa, en om ook Amerika te veroveren heeft men tegenwoordig een tweekleurenpers. De Yanks willen het woord "God" namelijk in het rood. I kid you not. Rexona in Axelsuis Deo.

Bij een drukkerij houtd vanaktiewerk vaak in: Slepen. Papierrol op de pers. Boekblok naar de boekblokknijper. Geknepen boekblok naar het pallet, pallet naar de naaimachines, boekblokken in goed volgorde door naaimachine, van naaimachine naar pallet, van pallet naar lijmmachine, van lijmmachine naar zaag, van zaag naar snijmachine, van snijmachine naar pallet, van pallet naar lintinbrengmachine, van lintinbrengmachine naar kaftmachine, en van kaftmachine naar pallet.

Ergo, geestdodend werk. Al is dat natuurlijk nog niet the top, er zit namelijk ook een club van 's ochtends vroeg tot 's middags laat handgrepen te maken in boeken. Dus, bladzijde opzoeken, hoekje eruitsnijden, en weer vergulden. En natuurlijk mensen die de hele boeken vergulden of verzilveren. Of de mensen die boekhoekrandjes slijpen.

En dat mocht ik vanavond doen. Boekhoekrandjes slijpen. De boekhoekrandjesslijmachine werkt redelijk simpel, je drukt vier boeken onder het ding, en drukt op een knop. Dan worden de boeken met perslucht samengedrukt, en komt een freesje de hoekjes van de boeken slijpen. Tof, toch?

Niet als je God tegen je hebt. Die gozer is zo rancuneus als de pest en moet me echt hebben. Misschien komt het omdat ik "Allah was here" in een aantal bijbels heb gekrast, of omdat ik het nodig vond om tegen iedereen te zeggen: "Ha, bij God kan ik lekker een potje breken, verdomme! Ik heb vandaag 44000 bijbels door de lijmmachine heengehaald!" Wat het ook is, baardmans heeft de pik op me in. Want drie keer raden wie zijn vinger tussen de bijbels en de drukpers kreeg? Juist, moi.

Mijn vingers zijn gekneusd, ik heb hele kekke bloedblaren, ik heb pijn in mijn complete linkerhand en last but not least zijn mijn nagels gescheurd. Fuck, wat moet ik nu lakken?

Anywho, sorry God.

Omspitten tuin Fourniret levert niets op

Nieuwe graafwerkzaamheden bij het huis van seriemoordenaar Michel Fourniret hebben niets opgeleverd. De werkzaamheden werden vandaag uitgevoerd in het kader van de zoektocht naar het lichaam van een jonge au pair, die in 1993 bij de Fournirets verbleef en daarna spoorloos verdween.

Volgens de vrouw van de 62-jarige Fourniret heeft haar man de Franse au pair vermoord. De Belgische politie maakte bekend dat hieromtrent 'nieuwe elementen' gevonden zijn en besloot de tuin in het Belgische Sart-Custinne aan een onderzoek te onderwerpen. De grond werd tot drie meter diep afgegraven en de aarde werd in laagjes van vijf centimeter nauwkeurig onderzocht. Ook de vijver werd leeggepompt en bekeken. Er werd echter niets gevonden.

Michel Fourniret heeft de afgelopen weken tien moorden bekend, maar het bestaan van meerdere slachtoffers wordt niet uitgesloten. Ook wordt hij in verband gebracht met een verkrachtingszaak in Denemarken.

Duif beschadigt oud schilderij

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Amsterdams Historisch Museum heeft een duif een 17e-eeuws schuttersstuk van Thomas de Keyser beschadigd. Het beest pikte een gat van een paar centimeter groot.

Het gat zit in de linkerbovenhoek van het schilderij. Het werk stamt uit het jaar 1633 en draagt de naam 'Het Korporaalschap van Kapitein Jacob Symonsz'. De vogel wist via de automatische schuifdeuren van de Schuttersgalerij binnen te komen. Medewerkers van het museum wisten het beest niet naar buiten te werken, waardoor de duif zijn kans schoon zag het doek al dan niet expres te bewerken.

14-jarige bromfietser krijgt vijf boetes

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarige bromfietser uit Roermond heeft vanmiddag vijf boetes aan zijn broek gekregen. Niet alleen reed de knul terwijl hij dit nog niet mocht, hij reed ook nog zonder helm en zonder verzekering en veroorzaakte een ongeval, waarna hij zijn voertuig verstopte.

De jongen reed rond kwart voor één op de Bredeweg in Roermond toen de remmen van de bromfiets weigerden en de jeugdige bestuurder tegen een vrachtauto opreed. De knul raakte hierbij lichtgewond, maar vluchtte weg en verstopte de brommer in de buurt. De politie wist hem echter op te sporen.

Voor het rijden onder de 16 jaar en het niet dragen van een helm kreeg de jongen boetes van respectievelijk 115 en 55 euro. De hoogte van de drie andere bekeuringen wordt door de Officier van Justitie vastgesteld.

CPB: Studenten kunnen meer betalen

Het Centraal Plan Bureau (CPB) is van mening dat studenten best meer kunnen gaan betalen voor hun studie. Hoger onderwijs levert hen namelijk genoeg op om na de studie de beurs terug te betalen. Bovendien zouden studenten harder studeren als ze zelf hun opleiding moeten betalen.

Een goede manier om studenten meer te laten betalen is het zogenoemde sociaal leenstelsel. Dat houdt in dat de studiebeurs een lening wordt, die na de studie terugbetaald moet worden. Hoeveel er af moet worden gelost, hangt af van het inkomen.

Uit onderzoek bleek dat een jaar hoger onderwijs zeven tot negen procent meer loon oplevert voor een afgestudeerde. Een korte studiebeurs, vier in plaats van vijf jaar, zet aan tot sneller studeren. Hiervoor is een vergelijking gemaakt met de situatie van voor 1982. In dat jaar werd de Tweefasen Structuur ingesteld, waarbij de studieduur van vijf naar vier jaar ging.

Balkenende: rap Theo Maassen 'smakeloos'

Minister-president Balkenende vindt de tekst van het rapnummer 'Doodsbedreiging' van Theo Maassen "smakeloos". Tegelijk acht hij het nummer "niet waardig om er meer woorden aan vuil te maken". Via een woordvoerder van de Rijks Voorlichtingsdienst (RVD) gaf Balkenende alsnog een reactie op het nummer van de cabaretier uit Eindhoven.

De rap ligt vanaf aankomende maandag in de winkels en is nu al legaal via internet te downloaden. In de rap haalt Maassen uit naar de "door Jan Peter en zijn fatsoensrakkers opgelegde waarden en normen". De premier, maar ook Hirsi Ali, Jan Mulder en Dick Advocaat moeten er allemaal aan geloven. "Jan Peter en zijn kornuiten proberen angstvallig terug te gaan naar de jaren '50 en de daarmee samenhangende politieke correctheid. Ik daag ze uit: Kom op dan, arresteer me dan."

Maassen is het niet eens met het oppakken van rappers die in een zogenaamde diss zouden aanzetten tot haat. Volgens hem is in Nederland "een hetze gaande" tegen de 'diss mentaliteit' van hiphoppers. Daardoor komt volgens hem ook de vrijheid van meningsuiting in het gedrang.

Clinton grote fan van Mao in Chinese vertaling

Bill Clinton blijkt een grote fan te zijn van de vroegere Chinese leider Mao Zedong. Althans, als je de onofficiële, Chinese vertaling van zijn boek 'My life' mag geloven. In de Chinese versie prijst de voormalige president van de Verenigde Staten de wijsheden van Mao en citeert hij vele malen diens bekendste uitspraken.

Al op de eerste bladzijde van het boek wordt Clintons liefde voor China duidelijk, als er staat dat "de stad van de hoop, waar ik geboren ben, hele goede 'feng shui' heeft." Over zijn eerste ontmoeting met zijn vrouw Hillary schrijft Clinton: "Ze was zo mooi als een prinses. Ik vertelde haar dat mijn naam 'grote watermeloen' betekent."

Verder meldt de ex-president over zijn idool Mao: "Ik houd van de beroemde zin van Mao Zedong die zegt: 'als je de peer wilt proeven, moet je hem zelf opeten'." Kritiek op China is in de vertaling niet te vinden. In de originele versie duidt Clinton echter op de slechte situatie van de rechten van de mens in het communistische land.

De boeken worden voor omgerekend iets meer dan een euro op straat verkocht en vinden gretig aftrek. Inmiddels zouden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht zijn.


Uitslag 16de etappe Tour de France

De zestiende etappe in de Tour de France is gewonnen door Lance Armstrong. De klimtijdrit over de Alpe d’Huez leverde het spektakel op wat men ervan verwachtte.

Voor het begin van de Tour werd verwacht dat pas vandaag de beslissing zou vallen. Hoewel de beslissing al eerder is gevallen, leverde de klimtijdrit toch een mooi spektakel op. De toeschouwers zorgden voor een waar feest.

De Nederlanders reden in het begin, aangezien ze zich achter in het klassement ophouden. Hoewel ze niet imponeerden reden ze allemaal redelijk goede tijden. Alleen Vierhouten moest vrezen dat hij niet binnen de tijdslimiet zou vallen.

Hoe later het werd hoe sneller de tijden werden. De klimgeiten werden voorin verwacht, maar dan wel de klimmers die ook iets van tijdrijden afweten.Verrassend goed deed Moncoutie het, die eventjes de snelste tijd had. Gonzalez ging daar onderdoor en behield vrij lang de snelste tijd.

Met het vertrek van de favorieten nam de gekte toe. In de eerste kilometers was het een wonder da Armstrong en Ullrich ongeschonden door het publiek kwamen. Aan hun tijden was er echter niks te merken van die gekte.

Lance Armstrong liet zien dat niemand hem meer hoeft aan te vallen en won de tijdrit, waarbij hij zelfs Basso inhaalde. Ullrich werd verdienstelijk tweede en toonde zijn karakter. Azevedo bewees zich nogmaals een superknecht door de vierde tijd te rijden.

Uitslag:
1. Lance Armstrong (VS) 39.41
2. Jan Ullrich (Dui) + 1.01
3. Andréas Klöden (Dui) + 1.41
4. José Azevedo (Por) + 1.45
5. Santos Gonzalez (Spa) + 2.11
6. Giuseppe Guerini (Ita) + z.t.
7. Vladimir Karpets (Rus) + 2.15
8. Ivan Basso (Ita) + 2.23
9. David Moncoutié (Fra) z.t.
10. Carlos Sastre (Spa) + 2.27
11. Stephane Goubert (Fra) + 2.33
12. Michael Rogers (Aus) + 2.34
13. José Enrique Gutierrez,Spa + 3.04
14. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 3.06
15. Marcos Serrano (Spa) + 3.09
16. Georg Totschnig (Oos) + 3.15
17. Sandy Casar (Fra) + 3.19
18. Mikel Astarloza (Spa) + 3.25
19. Juan Miguel Mercado (Spa) z.t.
20. Christophe Moreau (Fra) z.t.

Klassement:
1. Lance Armstrong (VS) 67.53.24
2. Ivan Basso (Ita) + 3.48
3. Andreas Klöden (Dui) + 5.03
4. Jan Ullrich (Dui) + 7.55
5. José Azevedo (Por) + 9.19
6. Francisco Mancebo (Spa) + 9.20
7. Georg Totschnig (Oos) + 11.34
8. Carlos Sastre (Spa) + 13.52
9. Pietro Caucchioli (Ita) + 14.08
10. Levi Leipheimer (VS) + 15.04
11. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 15.27
12. Gilberto Simoni (Ita) + 15.41
13. Thomas Voeckler (Fra) + 16.04
14. Christophe Moreau (Fra) + 17.23
15. Michael Rasmussen (Den) + 18.58
16. Richard Virenque (Fra) + 19.32
17. Vladimir Karpets (Rus) + 19.37
18. Laurent Brochard (Fra) + 20.26
19. Sandy Casar (Fra) + 20.28
20. Stephane Goubert (Fra) + 20.55

Balkenende: Islam is het probleem niet

Mking had ons via de nieuws-submit te melden:

Premier Balkenende is van mening dat angst voor de islam geen rol mag spelen bij een eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Balkenende zei dit in zijn rol als EU-voorzitter tegenover het Europees Parlement.

Volgens de minister-president is de islam niet het heikele punt en kunnen mensen met verschillende religies prima samen leven. Het probleem wordt gevormd door mensen die hun godsdienst "misbruiken om haat te zaaien en vrouwen te onderdrukken." In december wordt besloten wanneer Turkije tot de EU mag toetreden.

In zijn toespraak probeerde Balkenende ook de steeds grotere euro-sceptici voor zich te winnen. Hij maakte duidelijk dat een Europese grondwet voor iedereen het beste is. Daarnaast liet hij weten wat zijn plannen zijn in het resterend halfjaar dat Nederland vooritter is. De premier wil werken aan een flexibeler economie met meer kennis. Ook vind hij dat Europese strafrechtssystemen meer op elkaar afgestemd moesten zijn.

Nieuw oor voor deserteurs uit leger Saddam

Ex-soldaten, bij wie onder het regime van de verdreven Iraakse dictator Saddam Hussein een oor werd afgesneden, krijgen gratis een nieuw oor. Een vijftal chirurgen in Irak heeft dit plan bedacht en is inmiddels tot uitvoering ervan overgegaan.

Tijdens Saddams regime werd bij deserteurs het rechteroor afgesneden zodat ze verder als lafaard door het leven zouden moeten gaan. Ridha Ali, één van de bedenkers van het plan, zegt dat ”deze mannen lijden onder een ernstig trauma”. Hij denkt dat destijds bij zo’n 3600 deserteurs een oor is afgesneden. Velen van hen zouden zelfmoord hebben gepleegd of daartoe een poging hebben ondernomen.

Op dit moment zijn al zo’n twintig Irakezen geopereerd. ”Het resultaat is niet altijd perfect”, aldus de chirurg, maar de patiënt wordt er psychisch altijd beter van. Het oor wordt geconstrueerd uit kraakbeen dat afkomstig is uit de borstkas. Het kraakbeen wordt in de vorm van een oor aan het hoofd gezet en met huid overtrokken.

Gevangenen ontsnappen om bier te halen

Vier mannen die gevangen zitten in een kleine gevangenis in de Amerikaanse staat Texas zijn vorige week ontsnapt. Ze namen niet de benen, maar gingen eenvoudigweg naar de dichtstbijzijnde supermarkt om bier te halen. Na aankoop van een paar sixpacks keerden de vier weer terug naar hun cel.

Toen de mannen ontdekten dat de deur van hun cellenblok niet op slot zat en ook het alarmsysteem niet werkte, besloten ze via een nooduitgang het gebouw te verlaten. De deur werd ondertussen opengehouden met een Bijbel. Buiten werd een gat in het hek geknipt en stond niets de gang naar de supermarkt in de weg. Bovendien vielen de gevangenen niet op omdat ze gewone kleren droegen, in plaats van de gebruikelijke oranje overalls. De inrichting heeft namelijk te weinig uniformen voor alle gedetineerden.

Hoewel de gevangenen na hun biertocht weer gewoon naar hun cel teruggingen, werd het uitje toch niet op prijs gesteld. De vier moeten terechtstaan wegens ontsnapping en het binnensmokkelen van alcoholische dranken in een strafinrichting.

Patrick Kluivert naar Newcastle United

Patrick Kluivert vertrekt definitief bij FC Barcelona. Newcastle United, uitkomend in de Engelse Premier League, heeft de spits overgenomen.

Kluivert zal vandaag nog bij de ploeg van Bobby Robson gepresenteerd worden. Bij FC Barcelona was hij overbodig geworden, maar drukte hij met een salaris van zo'n zes miljoen euro flink op de loonlijst. Giovanni van Bronckorst is nu nog de enige overgebleven Nederlandse speler bij de Catalaanse club.

Patrick Kluivert
Patrick Kluivert

Kluivert naar Newcastle United

Patrick Kluivert vertrekt definitief bij FC Barcelona. Newcastle United, uitkomend in de Engelse Premier League, heeft de spits overgenomen voor drie seizoenen.

Kluivert is vandaag bij de ploeg van Bobby Robson gepresenteerd. Bij FC Barcelona was hij overbodig geworden, maar drukte hij met een salaris van zo'n zes miljoen euro flink op de loonlijst.

Kluivert tekent een contract voor drie seizoenen. Naar het schijnt valt het eerste jaar van zijn contract nog onder een speciale regeling, waarbij Barcelona nog een deel van zijn salaris betaalt. Voor het komende seizoen ontving Kluivert het shirt met nummer elf achterop.

Kluivert toonde zich erg blij met zijn overgang: "Ik ben blij dat ik hier kan tekenen. Het is een geweldige club met grote spelers en ik hoop dat ik daar deel van kan gaan uitmaken. Het is een eer om voor zo'n gepassioneerd publiek te spelen. En ik hoop dat ze zich komend seizoen voor de Champions League kunnen plaatsen. Ik voel me honderd procent fit en ik hoop hier prijzen te gaan winnen."

Ook coach Bobby Robson is blij Kluivert in zijn selectie te mogen begroeten: "Hij is een van de belangrijkste aanwinsten van Newcastle sinds vele jaren. Het geeft ongeveer hetzelfde gevoel als toen Alan Shearer thuis kwam. Ik ken Patrick al heel wat jaren. HIj heeft immens veel ervaring en is een internationale speler van allure. Als hij presteert naar zijn potentie dan zal hij hier erg populair worden."

Zomerkamp leert kinderen rocken

Ouders uit de Amerikaanse stad Atlanta kunnen hun kinderen tegenwoordig op een heus rock-kamp sturen. In plaats van paardrijden of suffige liedjes rond het kampvuur staat het leren van oude rocknummers op het programma.

Kinderen van 9 tot 17 jaar leren op 'Camp Jam' welke nummers er in de hitlijsten stonden toen hun ouders nog jong waren. De deelnemers, die gekleed zijn in veel te grote, zwarte T-shirts, weten na een week alles over grunge en death-metal en kunnen op het ritme van een bas-drum springen zonder zichzelf te verwonden. Op het programma staan onder meer 'Should I stay or should I go' van The Clash en 'Smells like teen spirit' van Nirvana.


Het kamp is een initiatief van Jeff Carlisli, voormalig gitarist van de band 38 Special. Hij kwam op het idee toen hij merkte dat heel wat vroegere fans tegenwoordig kinderen hebben en hun kroost wat willen meegeven van de muziek die zij vroeger leuk vonden. Sommigen van hen vinden dit zo belangrijk, dat ze graag 495 dollar voor een kamp van een week neertellen.

Toyota blijft bij Michelin

Ook in 2005 rijdt Toyota op de Michelin-banden. Het team maakte met deze verklaring een einde aan alle geruchten over een overstap naar Bridgestone.

"We hebben nog een contract met Michelin in 2005. En hiermee willen we dus nadrukkelijk zeggen dat we niet van plan zijn over te stappen," aldus teambaas Tsutomo Tomita.

In de Britse media ging het gerucht dat Toyota ontevreden zou zijn over het Franse bandenmerk en zou overstappen naar Bridgestone. Tegelijkertijd ging ook het gerucht de ronde dat Sauber over zou stappen naar Michelin. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk omdat het team nauw samenwerkt met Ferrari, dat als enige topteam op Bridgestone-banden rijdt.

Sprinkhanen teisteren Costa Brava

Op verschillende plaatsen aan de Noordelijke Costa Brava is het sinds enkele dagen niet goed toeven. Een aantal populaire Spaanse vakantiebestemmingen, vlak bij de Franse grens, wordt geteisterd door een ongekende sprinkhanenplaag.

De sprinkhanen, met Afrikaanse afmetingen van zo’n tien centimeter of langer, hebben bezit genomen van de plaatsen Port de La Selva, Llanca, Colera en Port Bou. Voor de duizenden toeristen zit er weinig anders op dan binnenskamers een goed onderkomen te zoeken.

Inmiddels is een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om de insecten met zwaar materieel te bestrijden. Bewoners dragen ook hun steentje bij en proberen de sprinkhanen met vliegenmeppers uit te schakelen.

Duitse jeugdbende bindt slachtoffer aan auto

Een jeugdbende heeft in de Duitse plaats Oschersleben een 18-jarige jongeman achter een auto gebonden om hem zo af te kunnen persen. Later reden drie daders met dezelfde auto de vader van het slachtoffer aan. Zowel de zoon en de vader raakten gewond en moesten in het ziekenhuis behandeld worden.

Volgens de politie werd de 18-jarige als slachtoffer uitgekozen omdat de bende geld nodig had om een beschadigde waterpijp te vervangen. Aangezien de man geen geld bij zich had, werd hij meegenomen naar een supermarkt waar hij boodschappen moest doen voor de bendeleden. Toen zijn bankpas ongeldig bleek, werd de man meegenomen naar een veld waar hij achter een auto werd gebonden. Aan zijn voeten gebonden werd hij over de grond gesleept, waardoor hij gewond raakte aan zijn rug.

Het slachtoffer bood zijn afpersers daarna aan mee naar zijn huis te komen, zodat zijn vader het gewenste geld kon betalen. Toen de vader dit echter weigerde, werd hij door drie leden van 18 en 19 jaar oud aangereden. De man raakte gewond aan zijn heup. De afpersers konden op aanwijzingen van de twee slachtoffers later door de politie aangehouden worden.

Onhandige Boeven

Ik heb er een nieuwe favoriete website bij. Clumsy Crooks : Leuke nieuwsberichten over onhandige crimineeltjes…..

Ik kan best begrijpen dat je als gevangene zijnde graag ontsnappen wil, maar deze twee gevangenen doen het wel heel erg netjes. Ze hebben zelfs een note to apologise for the inconvenience achtergelaten.

Of deze gevangenen. Weten ze eindelijk te ontsnappen, gaan ze alleen maar bier kopen om vervolgens weer terug te gaan....

Ryanair: over tien jaar gratis vliegen

Icoon economisch nieuwsMichael O'Leary, topman van de Ierse prijsvechter Ryanair, heeft in een interview met het Duitse weekblad Die Zeit verklaard dat vliegtickets over maximaal tien jaar niets meer kosten. "Wij krijgen dan inkomsten van hotels, waarnaar wij onze gasten brengen, uit autoverhuur en van de luchthavens, die blij zijn dat wij daar landen", aldus O'Leary.

Naast de prijsontwikkeling verwacht Ryanair dat over vijf jaar nog maar vier luchtvaartmaatschappijen in Europa overblijven. Naast Ryanair zelf zouden dat de Lufthansa-familie, de Air France-familie en de British Airways-familie zijn. Als verklaring hiervoor zegt O'Leary dat veel maatschappijen verlies lijden. Daardoor zou de luchtvaart binnen twee jaar in grote turbulentie terechtkomen.

Youssef opnieuw geblesseerd

RBC Roosendaal-speler Sammy Youssef is opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn knie. De aanvaller kreeg tijdens de training last en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

De 27-jarige aanvaller van RBC Roosendaal onderging aan het eind van het afgelopen seizoen een operatie aan dezelfde knie en was net weer speelklaar. Waarschijnlijk moet de Deen binnenkort een kijkoperatie ondergaan om te kijken wat de preciese aard van de kwetsuur is.

Voor trainer Jan van Dijk is de blessure een tegenvaller. De coach is er nog niet in geslaagd om een gewenste extra spits aan te trekken en moet nu waarschijnlijk gaan experimenteren met zijn voorhoede.

'Ono wil weg bij Feyenoord'

Het is nog maar de vraag of Shinji Ono het shirt van Feyenoord nog zal dragen. De Japanse middenvelder twijfelde in het weekblad Sportweek openlijk over zijn toekomst in Rotterdam.

Ono mist in ieder geval de seizoensstart van Feyenoord door deelname aan de Olympische Spelen met Japan. Of hij daarna bij Feynoord terugkeer weet hij niet zeker. De middenvelder mist naar eigen zeggen de 'drive' om nog voor Feyenoord uit te komen. Een vertrek lijkt aanstaande, hoewel Ono in dezelfde Sportweek ook aangeeft dat het geen ramp is om in Rotterdam te blijven.

Een eventueel vertrek van Shinji Ono is een fikse streep door de rekening van de nieuwe trainer Ruud Gullit. Ono is in het nieuwe Feyenoord van de oud-international een belangrijke pion.

Danko Lazovic niet naar Spelen

Feyenoord hoeft Danko Lazovic niet te missen bij de start van het seizoen. De Rotterdammers hoeven de spits niet af te staan aan Servië-Montenegro om mee te doen aan de Olympische Spelen in Athene.

De Servische bond besloot, na diverse gesprekken met onder andere Feyenoord-trainer Ruud Gullit, dat het voor de ontwikkeling van Lazovic beter zou zijn dat de jonge spits bij Feyenoord blijft. Lazovic was gisteren 90 minuten acitef in de met 4-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen het Duitse Arminia Bielefeld.

Voor Feyenoord betekent het blijven van Lazovic eindelijk een lichtpunt omtrent de Olympische Spelen. Eerder al kreeg het te horen dat Shinji Ono (Japan), Chong-gug Song (Zuid-Korea) en Karim Saidi (Tunesië) naar Athene zullen afreizen.

Geen Alpen Cup voor FC Utrecht

Een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen valt voor FC Utrechtin het water. De ploeg zou deelnemen aan één van de vele Alpen Cups, maar het toernooi in het Italiaanse Bolzano gaat niet door.

De organisatoren van het toernooi zijn er niet in geslaagd al het benodigde voor het toernooi rond te krijgen. Het toernooi zou gehouden worden op 28 en 29 juli. De overige deelnemers naast FC Utrecht waren Grodzisk Groclin en Olympiakos Piraeus.

FC Utrecht is nu op zoek naar andere internationale tegenstanders. Eerder al zag de ploeg van Foeke Booy de officiële openingswedstrijd tegen Club Brugge afgelast worden.

Aldi-klanten overmeesteren overvaller

Enkele klanten van een Aldi-warenhuis in de Belgische plaats Rekem, vlak over de grens in zuid-Limburg, hebben gisteren een man die het filiaal wilde overvallen overmeesterd. De klanten hielden de overvaller in bedwang tot de politie arriveerde.

Bij de overval waren twee mannen betrokken. Eén van hen eiste, dreigend met een pistool, geld bij de kassa. Hij kreeg het hierop echter aan de stok met een paar klanten, die hem in bedwang wisten te houden. Enkele hulpvaardigen liepen bij het gevecht dat ontstond verwondingen op.

De medeplichtige wist de winkel uit te komen en vluchtte in een auto.

ADO Den Haag test RC Genk speler

ADO Den Haagheeft Vincent Euvrard van Racing Genk op proef. De 22-jarige verdediger speelde afgelopen zaterdag al mee in het oefenduel tegen TOP Oss.

Euvrard verklaarde graag de Belgische competitie te willen verlaten om in de Nederlandse aan de slag te kunnen. Trainer Frans Adelaar zei na afloop van het duel tegen TOP Oss zeer tevreden te zijn.
"Als ik eerlijk moet zijn ben ik er gecharmeerd van hem", aldus de nieuwe trainer in de Haagsche Courant.

Weer nieuwe speler Chelsea

Chelsea heeft opnieuw een nieuwe speler gecontracteerd. Middenvelder Tiago komt over van het Portugese Benfica.

Met de transfer van de 23-jarige Tiago is een bedrag van 15,3 miljoen euro gemoeid. De totale uitgaven van Chelsea voor de selectie van komend seizoen komen na het eerdere aantrekken van onder andere Arjen Robben en Mateja Kezman op 111 miljoen euro.

Chelsea vertrekt vandaag met al de nieuwe sterren naar de Verenigde Staten voor een oefencampagne. Het contracteren van Tiago gebeurde ondanks wat problemen over de eisen van de middenvelder net op tijd, zodat ook Tiago mee reist naar de Verenigde Staten.

Snoyl op stage bij Nottingham

Feyenoord-verdediger Ferne Snoyl vertrekt eind deze week naar Engeland voor een stage bij Nottingham Forest. De 18-jarige Snoyl hoopt in Nottingham een contract af te dwingen.

Snoyl, die vorig seizoen in de UEFA-Cup wedstrijd tegen FC Kärnten debuteerde voor Feyenoord, werd dit seizoen door de Rotterdamse club gestald bij satellietclub Excelsior. De linksback mocht vanuit daaruit verder kijken naar eventuele interesse van een eredivisie club.

Ferne Snoyl speelde in totaal 8 wedstrijden voor Feyenoord.

Autoschade door sprinkhaan

Een 38-jarige man uit het Brabantse Steenbergen is met zijn auto tegen een paal gereden toen hij een poging deed een sprinkhaan te vangen. Zijn zoon die met hem meereed had het diertje in de auto losgelaten.

De man die de sprinkhaan tijdens het rijden probeerde te pakken, reed al slingerend over de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een paal in de berm. De auto liep hierdoor schade op aan het portier.

Twee inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij; over de sprinkhaan wordt verder niets vermeld.

Vitesse dichtbij Japanse International

Vitesse is dicht bij de transfer om de opengevallen plek in de verdediging op te vullen. Vitesse hoopt nog deze week Tsuneyasu Miyamoto, aanvoerder van het Japanse nationale team, te contracteren.

Vitesse is al akkoord met Tsuneyasu Miyamoto, maar nog niet met een Aziatisch consortium dat garant zal staan voor het salaris van de speler. Miyamoto moet in de verdediging de plek die Konterman in het centrum van de verdediging achterlaat gaan invullen.

Als de komst van de Japanner definitief is, dan mag Aleksander Ilic uitkijken naar een nieuwe club. Voor de linksback-positie zoekt Vitesse ook nog versterking. De Schot Gary Caldwell en de Belg Stijn Vreven zijn daarvoor de voornaamste kandidaten, maar ook hiervoor wordt nog een financieringsmanier gezocht.

Nederlandse recherche onderschept honderd kilo heroïne

Icoon Binnenlands nieuwsDoor de Nederlandse recherche is dinsdagavond ongeveer 100 kilo heroïne onderschept. De recherde deed deze vangst in Aalten. De drugs werden door twee Turken en een Bulgaar bij een sporthal afgeleverd. De agenten betrapten de drie verdachten toen zij bezig waren de drugs in sporttassen de hal binnen te dragen.

Vermoedelijk is de heroïne met een auto vanuit het buitenland naar Nederland vervoerd. De drie mannen zijn aangehouden.

Mysterieuze kledingdiefstal opgelost

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsBij een familie in Wellington, Nieuw Zeeland, werden ieder weekend kledingstukken van de waslijn gestolen. Het vreemde was, dat het altijd om wollen kledingstukken ging, en nooit in pastelkleuren.

Acht weken geleden begon het met een zwarte merino V-hals trui van moeder Rosemary Alexander-Neilson. Vervolgens werden er sokken, broeken en nog meer sokken gestolen. De familie besloot het aantal kledingstukken dat ze te drogen hingen te tellen, en nogmaals bij het binnenhalen van de droge was. "We werden langzaam paranoïde," vertelt Rosemary. "We hingen dingen op waar we niet echt aan gehecht waren om te proberen de dief te pakken te krijgen. Maar dat werd nooit gestolen, alleen kleding van goede kwaliteit verdween".

Ondertussen werd het pasgewassen schapenvelletje van de kat van de familie gestolen. Dat was de druppel, en tevens de aanleiding voor wat doe-het-zelf-speurwerk. Neville stopte een camera in een waspoederdoos en wachtte. En wachtte. Twaalf uur later kwam de ontknoping. De dief was een kat.

Toen het gezin uitgelachen was spoorden ze de eigenaren van de kat op en kregen ze hun kleding terug. De zestien maanden oude Siamees Carlos bleek in de hele buurt op strooptocht te gaan. Vermoedelijk is zijn broertje Monty medeplichtig. Carlos sleepte de kleding door verschillende achtertuinen, over twee hekken en tenslotte door een kattenluikje. De buit werd verstopt onder het bed van hun 11-jarige bazinnetje Holly Johnson. De familie Johnson schaamt zich voor de daden van hun kat.

Neville is opgelucht dat de serie diefstallen nu is opgelost. "We zijn erg verbaasd over de manier waarop het gebeurde. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hij ging er niet snel vandoor met zijn buit, maar hij wandelde gewoon nonchalant weg."

Amateurclub overweegt Ajax-fan te beschermen

Ajax-supporter Feiko L. wordt door Feyenoord-fans bedreigd vanwege zijn aandeel in de rellen rond de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feyenoord.

Bij de amateurclub waar Feiko L. in het vijfde speelt, FC Meppel, komen bedreigingen binnen gericht aan de speler. Naar aanleiding van de bedreiging overweegt de club veiligheidsmaatregelen wanneer het vijfde moet spelen.

Aanleiding voor dit alles is dat L. op 15 april na afloop van de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feyenoord een schoppende beweging naar een Feyenoord-speler maakte. Door de rechter werd de supporter afgelopen vrijdag veroordeeld tot een stadionverbod en een taakstraf. Hij gaf tijdens zijn de rechtszaak aan veel spijt van zijn daad te hebben.

Feyenoord-supporters laten het er echter niet bij zitten, en laten per mail weten dat ze wraak zullen nemen voor de aanval op 'hun' spelers. "Het is van een onwaarschijnlijk laag niveau", aldus voorzitter Van der Meulen van FC Meppel. "Ik heb maar een deel van de mails gezien, want ik word er niet goed van". Op verschillende websites waarop Feyenoord-fans discussiëren zijn inmiddels de volledige naam van L. zijn adres en telefoonnummer opgedoken.

Voorzitter Van der Meulen zegt dat intern wil bespreken of L. bij FC Meppel kan blijven spelen. "In principe vinden we van wel. Maar we moeten wel duidelijk maken dat we zijn gedrag afkeuren".

Trucker overleden na kantelen vrachtwagen

dimage had ons via de nieuws-submit te melden:

Woensdagochtend is op de A16 richting Rotterdam ter hoogte van Prins Alexander rond 6:00 uur een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen raakte bij het ongeval bekneld en bezweek later aan zijn verwondingen.

Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. Onduidelijk is wat de toedracht van het ongeval precies is.

De politie is een onderzoek begonnen en heeft daarvoor één rijstrook afgesloten. Omdat er nog twee rijstroken openblijven, moet het verkeer 'redelijk' kunnen doorstromen, aldus een woordvoerster van de politie.

Wetenschappers vinden stukje Mars bij Zuidpool

Wetenschappers die momenteel onderzoek doen op Antarctica hebben een stuk van een meteoriet gevonden die afkomstig is van de planeet Mars. Dat is door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt.

Vorig jaar december werd de meteoriet waarvan het stuk afkomstig is, ontdekt op ongeveer 750 kilometer afstand van de Zuidpool. Het stuk steen dat gevonden werd bij de Zuidpool weegt ruim 700 gram.

Deskundigen zeggen ervan overtuigd te zijn dat de steen afkomstig is van Mars. Volgens hen is de steen een van de zeven exemplaren die deel uitmaken van een groep meteorieten die nakhliten genoemd worden. De stenen zijn vernoemd naar de eerste steen van Mars die in 1911 bij het Egyptische Nakhla is gevonden.

Nakhliten zijn stenen die waarschijnlijk 1,3 miljard jaar geleden op Mars ontstonden binnen een lavastroom die kristaliseerde. Vervolgens zijn ze 11 miljoen jaar geleden door meteorietinslagen op aarde beland.

TV-journalist Roeland aan één oog blind geslagen

Oud NOS-Journaal verslaggever Harmen Roeland is afgelopen zaterdag in Amsterdam door een zwerver dusdanig toegetakeld dat hij waarschijnlijk aan één oog blijvend blind zal blijven. Op de veerpont over het IJ achter het Centraal Station deelde de dakloze met een mini-zaklamp met een scherpe rand zo'n harde klap uit, dat het linkeroog van de tv-journalist vermoedelijk onherstelbaar beschadigd is.

Roeland was met een vriend op weg naar een Cubaans muziekfestival op het terrein van de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De dakloze vroeg Roeland om geld. Toen hij dat weigerde te geven trapte de zwerver Roeland het water in.

Toen de pont in Amsterdam Noord aanmeerde wilde Roeland aangifte doen. De zwerver wilde echter weglopen waarop de tv-verslaggever hem tegenhield. Hierop haalde de dakloze totaal onverwacht keihard met de mini-zaklamp uit en doorkliefde Roelands linkeroog en maakte dat hij wegkwam. Een zoontje van een agent heeft de zwerver op de fiets achtervolgd, en later zijn schuilplaats kunnen aanwijzen.

De tegenwoordig bij de TROS als freelancer werkzame Roeland is in het VU vijf uur lang geopereerd aan zijn oog. Aanstaande maandag volgt opnieuw een zware operatie, maar de kans op succes is minimaal.


Harmen Roeland in het VU

Modchip PS2 voor importgames illegaal

Icoon Games nieuwsSony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft deze week in Groot-Brittannië een rechtszaak gewonnen tegen het zogenaamde chippen van de PlayStation 2 consoles. De consoles zijn standaard uitgerust met een kopieerbeveiliging en technische maatregelen waardoor ze alleen originele PAL-games kunnen afspelen en geen gekopieerde of geïmporteerde spellen.

De rechter, Justice Laddie, oordeelde dat de aangeklaagde, David Ball, onrechtmatig had gehandeld door 1500 Messiah 2 modification chips ("mod chips") te verkopen aan klanten in Groot-Brittannië. Deze mod chips omzeilden de kopieerbeveiliging op de PlayStation 2 consoles waardoor gedownloade spellen, backups en Japanse en Amerikaanse PlayStation 2 spellen gespeeld konden worden.

De rechter bevestigde dat het gebruik van zo'n chip, wetende dat het je in staat stelt de technische beschermingsmaatregelen van de PlayStation 2 console uit te schakelen om onofficiële of gekopieerde spellen te spelen, illegaal is. Ook het adverteren met, en in bezit hebben van de chips met een commercieel doel is illegaal.

Aangezien dit de eerste keer is dat een dergelijke zaak onder de wet op de "copy protection and technical protection measures" diende, wordt deze zaak significant geacht. In Groot-Brittannië werd deze wet in oktober 2003 ingevoerd naar aanleiding van de EU Copyright Directive. De wet maakt de verkoop en/of installatie van apparaten die technische beschermings-maatregelen te slim af zijn een strafbaar feit. De uitslag van deze zaak kan aanklagers in de Europese Unie meer vertrouwen geven.

David Reeves, de president van Sony Computer Entertainment Europe zei: "Deze zaak bevestigt, net als de recente succesvolle rechtszaak tegen chippers in België, in niet mis te verstane bewoordingen dat Sony Computer Entertainment Europe het recht heeft om illegale overtredingen op de rechten op onze intellectuele eigendommen, en die van third party games developers tegen te gaan. We dragen een duidelijke boodschap uit aan de makers en verkopers van mod chips in alle PAL landen: we zullen door blijven gaan met het ondernemen van acties tegen hen."

Zwager Mullah Omar opgepakt

Icoon Buitenlands nieuwsEen woordvoerder van de Afghaanse president zegt dat de Afghaanse politie een zwager van de voormalige Talibanleider Mullah Omar heeft opgepakt. De arrestatie van Mullah Amanullah verliep alles behalve vlekkeloos. Afghaanse veiligheidstroepen stopten zijn auto na een tip bij het plaatsje Deh Rawood, zo'n 400 kilometer van de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Vervolgens opende Amanullah het vuur, waarbij één soldaat om het leven is gekomen. Uiteindelijk kon Amanullah overmeesterd worden. In zijn auto werden drie op afstand detoneerbare bommen, een satelliettelefoon en een AK-47 gevonden. Het is niet bekend wat zijn rol was in het Taliban-regime en of hij contact had Mullah Omar, die nog steeds voortvluchtig is.

Video's dierenmishandeling KFC leverancier vrijgegeven

Een detective van een dierenrechtenorganisatie heeft bij een leverancier van Kentucky Fried Chicken schokkende beelden van ernstige dierenmishandeling vastgelegd. De beelden zijn met een verborgen camera gemaakt in de 'Pilgrim's Pride' fabriek in Moorefield, West Virginia, door een infiltrant van de dierenrechtenorganisatie PETA. De infiltrant werkte tussen oktober 2003 en mei 2004 in de fabriek.

In de beelden is onder meer te zien hoe levende kippen tegen een muur en op de grond worden gesmeten, worden geschopt en hoe er op de kippen wordt gestampt. Daarnaast zijn er ooggetuigenverslagen over kippen waarvan de snavel werd afgerukt, waarbij tabak in bek en ogen werd gespuugd, kippen in tweeën werden gerukt en koppen werden afgedraaid.

Bonnie Warchauwer, woordvoerster van Yum! Brands Inc., de moedermaatschappij van Kentucky Fried Chicken, heeft laten weten te eisen dat de bewuste werknemers ontslagen zullen worden. "Bij nieuwe voorvallen zal de samenwerking met dit bedrijf worden beëindigd," aldus Warchauwer.

Een link naar het bewuste filmpje vind je hier (je moet even 15 sec reclame uitzitten voor het filmpje begint).

LET OP: Bevat zeer schokkende beelden!

LiftDeursels

quote:
Samengevat: een liftdeursel is een letterreeks die -wanneer deze geplaatst wordt op een liftdeur- in elk stadium van het dichtschuiven als goed Nederlands te lezen is, waarbij de uitschuivende letterreeksen bij voorkeur een (soort van) zin vormen.

Denk vandaag eens mee en verzin hier de mooiste liftdeursels.
Hier kun je je woorden testen.
(Er zijn veel soorten liftdeuren, probeer je woorden bij elk type deur)

Wie maakt de mooiste?

Dronken stewards vallen passagier aan

Icoon opmerkelijk nieuwsHet waren dit keer géén dronken passagiers, maar dronken bemanningsleden die stennis maakten aan boord van een vliegtuig. Het incident deed zich voor op een vlucht van Moskou naar de Siberische stad Nizjnevartovsk. De twee stewards vielen een passagier aan en maakten een potje van de bediening.

Eén van de passagiers merkte op dat hij het niet echt fijn vond dat de stewards die hem bedienden dronken waren en dat ze hun taak niet naar behoren uitvoerden. Hij eiste bediend te worden door nuchtere en bekwame bemanningsleden. Daarop vielen de twee stewards hem aan.

Volgens de passagiers begonnen de dronken stewards anderhalf uur na het opstijgen met serveren, terwijl de vlucht maar vier uur duurde. De helft van het eten belandde op de grond. Toen passagiers het vliegtuig wilden verlaten moesten zij door een middenpad lopen dat bezaaid lag met eten, borden en bestek.

De aangevallen man hield aan het incident een blauw oog over en moest zich na de landing door een arts laten behandelen. Hij heeft een aanklacht tegen de twee bemanningsleden ingediend.

Overzicht na etappe 15

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe vijftien.

Wedstrijdmededelingen
Stefano Zanini (QuickStep-Davitamon): een boete van 30 SF (Zwitserse Franken) voor het kort stayeren achter een auto

Kim Kirchen (Fassa Bortolo), Michele Scarponi (Domina Vacanze) en Matthew Wilson (Francaises des Jeux): een boete van 50 SF, tien strafseconden en vijf strafpunten voor het kort stayeren achter een auto

Stuart O'Grady (Cofidis): een boete van 50 SF voor het ongerechtigd aanpakken van voedsel

Teamchef Cofidis: een boete van 200 SF voor het vergrijp van O'Grady

Jimmy Casper (Cofidis): een boete van 100 SF voor het niet tekenen van de startlijst

Blessures
Andreas Klöden (T-Mobile): wonden op de linkerheup en knie

Mikel Astarloza (Ag2r-Prévoyance) en Oscar Sevilla (Phonak): pijn in de rechterachillespees

Etappe 15
1 Lance Armstrong - US Postal 4.40'30"
2 Ivan Basso - CSC z.t.
3 Jan Ullrich - T-Mobile 0'03"

Geel
1 Lance Armstrong - US Postal 67.13'43"
2 Ivan Basso - CSC 1'25"
3 Andreas Klöden - T-Mobile 3'22"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 225 pnt
2 Thor Hushovd - Crédit Agricole 213
3 Erik Zabel - T-Mobile 212

Berg
1 Richard Virenque - QuickStep-Davitamon 177 pnt
2 Lance Armstrong - US Postal 102
3 Mikael Rasmussen - Rabobank 95

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 67.23'11"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 7'41"
3 Vladimir Karpets - Illes Balears 7'54"

Alle uitvallers na etappe 15:
Gonzalez, Zubeldia, Mayo (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt (Lot), Fagnini, Cipollini, Marinangeli, Valoti (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery, Wegmann (Ger), Hvastija, Backstedt (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino, Glomser (Sae), Vicioso (Lib), Hinault (Cre), Pradera, Mentsjov (Ill), Hamilton (Pho), Piil (CSC)

'Meest Sexy Vegetariërs' bekend

TechXP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe 30-jarige rapper Andre 3000 van OutKast en de 27-jarige actrice Alicia Silverstone zijn verkozen tot de 'Meest Sexy Vegetariërs' ter wereld. Via de website van de dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) brachten twaalfduizend mensen hun stem uit.

Andre 3000 versloeg onder meer John Cleese en Prince. Alicia Silverstone haalde het van onder andere Pamela Anderson, Chelsea Clinton en Playboy's Miss July 2002. Eerdere winnaars van de jaarlijkse peiling waren onder andere acteur Tobey Maguire, Lauren Bush en zangeres Shania Twain.

'Klusjesman Nico randde styliste aan'

Styliste Bea Willemstein zwijgt niet langer over het gevallen Eigen Huis & Tuin-icoon Nico Zwinkels. Nu de klusjesman zijn verhaal heeft gedaan, en Willemstein beschuldigt van leugens, komt zij met haar verhaal op de proppen.

In het Algemeen Dagblad van gisteren laat Willemstein weten: ''Op een feestje in 1994 in Scheveningen belandden we na een duw in het zwembad. Ik haalde droge kleding uit mijn auto en dook onder de douche. Nico moet de douchecel naast me zijn ingelopen. Dat had ik niet door. Er stond keiharde muziek aan. Ineens komt hij in zijn blootje mijn douchecel binnen. Hij viel meteen helemaal over me heen. Tja, en ik ben maar een klein wijffie. En hij is een bouwvakker, dus hij overmeesterde mij direct en probeerde me te zoenen. Nico is heel sterk en pakte me vast. Hij zette me met mijn rug tegen de muur en hield mijn armen vast. En hij probeerde me maar te kussen. Hoe lang dit geduurd heeft, is moeilijk te zeggen. Voor mijn gevoel heel lang, want je sterft duizend doden. Ik ben als een idioot tekeer gegaan en heb me vrij gevochten. Uiteindelijk liet hij los''. Willemstein laat weten een blijvend litteken op haar arm aan de worsteling met Nico te hebben overgehouden.

Volgens Willemstein heeft ze indertijd geen aangifte gedaan omdat het een enorme rel zou hebben opgeleverd, en zij werkzaam was voor het programma. Bovendien was haar vriendin Tineke de Nooij mededirecteur van productiemaatschappij Tenfold, die het programma produceerde. Wel heeft ze het voorval indertijd aan Tineke verteld. Zij beschrijft ''handige Nico'' als een man met twee gezichten. De aardige huisvader van tv, een man die altijd hard aan het werk is. Aan de andere kant een viezerik. Een man zonder gevoel, die waarschijnlijk nog aan veel meer vrouwen heeft gezeten.

Willemstein bestrijdt dat zij degene is geweest die het verhaal over Nico's losse handjes in de openbaarheid heeft gebracht. Dat hebben anderen gedaan, die uit waren op wraak vanwegen financiën. ''Van mij had Nico nog jarenlang de brave klusjesman mogen spelen op tv.''

SBS Shownieuws wist nog te melden dat ook een journaliste lastig is gevallen afgelopen seizoen door Nico. Hij zou 'per ongeluk expres' nogal dicht langs haar heen zijn geschuurd met zijn heupen. Nico stuurde haar zelfs een excuus bloemetje daarvoor.


Willemstein als Bee, in een duo dat rond 1982 twee TOP 40-hitjes scoorde

Michael Jackson zou vierling verwachten

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Popster Michael Jackson zou in blijde afwachting zijn van het vader worden van een vierling. Dat schrijft een Amerikaans tijdschrift gebaseerd op bronnen nabij 'Wacko Jacko'.

De moeder van de vierling zou enkele nachten hebben doorgebracht met de megaster. Dat zou gebeurd zijn in een zeer luxueus hotel in het Amerikaanse Miami Beach. Een woordvoerder van de popster werd naar een mening gevraagd, maar die wilde het verhaal niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

Op dit moment moet Michael Jackson zich verantwoorden voor de rechter naar aanleiding van een beschuldiging van ontucht met een veertienjarige jongen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.