Balkenende: rap Theo Maassen 'smakeloos'

Minister-president Balkenende vindt de tekst van het rapnummer 'Doodsbedreiging' van Theo Maassen "smakeloos". Tegelijk acht hij het nummer "niet waardig om er meer woorden aan vuil te maken". Via een woordvoerder van de Rijks Voorlichtingsdienst (RVD) gaf Balkenende alsnog een reactie op het nummer van de cabaretier uit Eindhoven.

De rap ligt vanaf aankomende maandag in de winkels en is nu al legaal via internet te downloaden. In de rap haalt Maassen uit naar de "door Jan Peter en zijn fatsoensrakkers opgelegde waarden en normen". De premier, maar ook Hirsi Ali, Jan Mulder en Dick Advocaat moeten er allemaal aan geloven. "Jan Peter en zijn kornuiten proberen angstvallig terug te gaan naar de jaren '50 en de daarmee samenhangende politieke correctheid. Ik daag ze uit: Kom op dan, arresteer me dan."

Maassen is het niet eens met het oppakken van rappers die in een zogenaamde diss zouden aanzetten tot haat. Volgens hem is in Nederland "een hetze gaande" tegen de 'diss mentaliteit' van hiphoppers. Daardoor komt volgens hem ook de vrijheid van meningsuiting in het gedrang.