[update] Diner in 50 meter hoog reuzenrad

leftEen 6-gangen diner in een reuzenrad. 120 genodigden en winnaars van een prijsvraag in het Brabants Dagblad mochten vanavond vanaf 18:30 uur genieten van de kookkunsten van topkok Joop Braakhekke. Studenten van de middelbare hotelschool uit Tilburg wilden met een diner in het reuzenrad, dat op de Tilburgse kermis staat, hun studie afronden.

De studenten kwamen al vrij snel op het idee om het reuzenrad als lokatie te pakken. De exploitant vond het meteen goed. En van het een kwam het ander. Joop Braakhekke wilde wel meewerken en maakte vanavond zelfs opnames voor zijn televisieprogramma. Ook zangeres Corry Konings was wel te porren om te komen eten. Samen met haar kwamen ook een aantal artiesten van haar artiestenbureau en Vader Abraham mee (zie foto). Zij traden ook op voor het toegestroomde publiek.Tafeltjes in de schuitjes zijn er niet, dus het bord moest op de schoot gehouden worden. Maar dat kon het enthousiasme niet temmen. Ook de regen die af en toe naar beneden kwam, kon het feestje niet bederven. Docent Van der Plas keek goedkeurend toe. "Het ziet er goed uit. Voor ons als docenten is het ook nieuw. Maar ik heb het idee dat het wel lukt." Of de studenten een goed punt krijgen weet hij nog niet. "Het ziet er in ieder geval leuk uit!"

Joop Braakhekke maakte een show van het evenement. "Het is erg apart, origineel en anders. Ik denk dat het boven in de lucht lekkerder is." Hij hoefde niet lang te twijfelen of hij wel mee wilde doen. "Ik zei meteen ja! Ik houd wel van een geintje, al is het dood serieus!"


Kok Joop Braakhekke vertelt aan het publiek wat het menu is

De gasten genoten zichtbaar van het uitzicht en het eten. Projectleider kermis Erik Hormann van de gemeente Tilburgs kan het idee zeer waarderen. "Het ziet er fantastisch uit! Het idee is erg leuk en het eten is geweldig. Iedereen is enthousiast en het is een leuke toevoeging van de kermis." Zonder tafel valt toch te eten. "Het gaat goed hoor. Er zit een soort haakje aan het bord waar het wijnglas in zit. Het kan er niet afvallen. En voor de rest is het wel wat spartaans hier in het schuitje, maar het is erg leuk. Zeker op 50 meter hoogte!"

Op het menu stonden onder andere een zalmmousse en als hoofdgerecht lambchop. Als toetje kregen de gasten koffie met nougat.


Het uitzicht vanuit het reuzenrad op de Tilburgse kermis

Update 22:50 uur
Inmiddels is het diner afgelopen. Voor de studenten kwam er meteen goed nieuws. Volgens hun docenten hebben ze in ieder geval een ruime voldoende verdiend.