"Valse hoop voor Sluiter"

De ATP en de internationale tennisfederatie geven Raemon Sluiter valse hoop, door het dreigement, volgens Marcel Sturkenboom van het Team de Mission van sportkoepel NOC-NSF.

Gisteren stelde het ATP de eis aan de internationale tennisfederatie (ITF) en het NOC-NSF om Sluiter af te vaardigennaar de Olympische Spelen, want anders wil het ATP geen punten uitdelen aan deelnemende tennissers. De ITF wil eraan voldoen, het NOC-NSF blijft bij de weigering.

Marcel Sturkenboom vertelde: "Een deelname van Sluiter aan de Spelen is uitgesloten en daar blijven we bij. Hij heeft niet aan onze eisen voldaan, dat was al eerder duidelijk. De ITF probeert over de rug van een sporter iets voor elkaar te krijgen. Er worden valse verwachtingen gecreëerd. Voor een internationale federatie is dat een slechte zaak, want zo ga je niet met je klanten om."

Hij vervolgde: "Iedereen weet hoe de afspraken zijn. Alle internationale federaties proberen te kijken waar de mogelijkheden liggen. Dat is hun goed recht, maar het is uitgesloten dat er door ons voor Sluiter een uitzondering wordt gemaakt."

Daarmee lijkt het verdict voor Sluiter te zijn gevallen en zal hij niet in Athene mogen deelnemen. Of de ATP het dreigement gaat uivoeren is voorlopig nog onduidelijk.