Armstrong rijdt enkel criterium van Stiphout

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong zal na de Tour de France aan de start verschijnen van het criterium in Stiphout dat op 27 juli verreden zal worden. Verder zal Armstrong geen criteriums meer rijden. Hij zal ook nog een koppeltijdrit in het Duitse Buhl (31 juli) en in de Tsjechische hoofdstad Praag (1 augustus) verrijden.

In 2002 stond de renner van de US Postal ploeg ook al aan de start in Stiphout. Dit jaar verschijnt hij exclusief in de Brabantse plaats. Dit was een eis van de organisatie. Over de prijs wilde voorzitter Huub van de Voort niet veel zeggen. "Dat valt wel mee", was zijn enige commentaar.

Lance Armstrong is onderweg zijn zesde overwinning te behalen in de Tour de France. Hij haalde vandaag op een seconde na niet het record van Marco Pantani in de tijdrit op de Alpe d'Huez. Over alleen de beklimming van deze berg in de Franse Alpen deed hij 37 minuten en 36 seconden. In 1997 reed Pantani, met een vlakke aanloop van 180 kilometer achter de rug, precies één seconde sneller naar boven. Het record blijft dus voorlopig nog op Pantani's naam staan.