Gevangenen ontsnappen om bier te halen

Vier mannen die gevangen zitten in een kleine gevangenis in de Amerikaanse staat Texas zijn vorige week ontsnapt. Ze namen niet de benen, maar gingen eenvoudigweg naar de dichtstbijzijnde supermarkt om bier te halen. Na aankoop van een paar sixpacks keerden de vier weer terug naar hun cel.

Toen de mannen ontdekten dat de deur van hun cellenblok niet op slot zat en ook het alarmsysteem niet werkte, besloten ze via een nooduitgang het gebouw te verlaten. De deur werd ondertussen opengehouden met een Bijbel. Buiten werd een gat in het hek geknipt en stond niets de gang naar de supermarkt in de weg. Bovendien vielen de gevangenen niet op omdat ze gewone kleren droegen, in plaats van de gebruikelijke oranje overalls. De inrichting heeft namelijk te weinig uniformen voor alle gedetineerden.

Hoewel de gevangenen na hun biertocht weer gewoon naar hun cel teruggingen, werd het uitje toch niet op prijs gesteld. De vier moeten terechtstaan wegens ontsnapping en het binnensmokkelen van alcoholische dranken in een strafinrichting.