Zomerkamp leert kinderen rocken

Ouders uit de Amerikaanse stad Atlanta kunnen hun kinderen tegenwoordig op een heus rock-kamp sturen. In plaats van paardrijden of suffige liedjes rond het kampvuur staat het leren van oude rocknummers op het programma.

Kinderen van 9 tot 17 jaar leren op 'Camp Jam' welke nummers er in de hitlijsten stonden toen hun ouders nog jong waren. De deelnemers, die gekleed zijn in veel te grote, zwarte T-shirts, weten na een week alles over grunge en death-metal en kunnen op het ritme van een bas-drum springen zonder zichzelf te verwonden. Op het programma staan onder meer 'Should I stay or should I go' van The Clash en 'Smells like teen spirit' van Nirvana.


Het kamp is een initiatief van Jeff Carlisli, voormalig gitarist van de band 38 Special. Hij kwam op het idee toen hij merkte dat heel wat vroegere fans tegenwoordig kinderen hebben en hun kroost wat willen meegeven van de muziek die zij vroeger leuk vonden. Sommigen van hen vinden dit zo belangrijk, dat ze graag 495 dollar voor een kamp van een week neertellen.