FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 maart 2003

Nieuwe regel: Achternaam Volkert van der G.

In navolging van het forum is het nu ook op de FP toegestaan de volledige naam van Volkert van der G. te noemen. Let op! Dit geldt alleen voor dit uitzonderlijke geval, en is dus niet doortrekbaar naar eventuele (toekomstige) vergelijkbare situaties.

In andere situaties is het plaatsen van de volledige naam van verdachten bij misdrijven en/of andere strafbare zaken dus nog altijd niet toegestaan. In Nederland is het gebruikelijk om alleen de initialen te gebruiken van de achternaam van verdachten en daders van misdrijven. Op FOK! volgen wij deze afspraak, wettelijk vastgelegd of niet doet niet ter zake.

Een uitzondering wordt doorgaans gemaakt voor publieke figuren (wethouders, regeringsfunctionarissen, etc.) en/of anderzins bekende Nederlanders (bijvoorbeeld uit de showbiz, etc.), die dus reeds bekend waren vóórdat hen een strafbaar feit ten laste is gelegd. In deze gevallen is het wél toegestaan de volledige naam te noemen.

Let op! We hebben het hier enkel over het noemen van de volledige naam. Het publiceren van prive-gegevens, als dit in de nieuwspost zelf ook niet gebeurd, is nog altijd verboden. Dit wordt bestraft met '-5 Spam' en tevens zal de reactie geedit worden.

Over deze regel kan niet worden gecorrespondeerd, dit is het beleid van FOK! en staat in principe los van wetsregels en/of informele afspraken.

[update] Vliegtuig gekaapt in Turkije

-Mk-, fatbenny, Demonseeker14, Athrim, chronos, mazaru, paus_j_p2, The_Shining en -peet- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanavond is een Turks passagiersvliegtuig van Turkish Airlines, dat op weg was van Istanbul naar Ankara gekaapt. Dit gebeurde kort nadat het was opgestegen.

Toen de Airbus A310 het Turkse luchtruim verliet, vingen Griekse F-16's het toestel op. Het toestel is naar Athene begeleid.

De Turkse CNN meldt dat er aan boord van het toestel 194 passagiers en 9 bemanningsleden zijn. Volgens onbevestigde berichten zou er één kaper zijn, die naar Berlijn wil. Zijn motief is onbekend.

Update

De kaping is vannacht zonder bloedvergieten geëindigd. De kaper, een twintigjarige Turk, heeft zich na een kaping van enkele uren aan de Griekse politie overgegeven. Tijdens de onderhandelingen sprak ook de Turkse premier Erdogan kort met de kaper.

De kaper had explosieven op zijn lichaam gebonden. Hij eiste dat het vliegtuig bijgetankt zou worden en vervolgens koers zou zetten naar Berlijn of Düsseldorf. Persoonlijke motieven lagen ten grondslag aan zijn actie. Volgens de Griekse politie gaat het om een psychisch gestoorde man.

Jong Oranje vernederd door Jong Tsjechië

Na de 3-0 thuisnederlaag tegen Jong Tsjechië kan Jong Oranje het E.K. 2004 wel vergeten.

In een wedstrijd waarin Jong Tsjechië overheerste konden ook de toptalenten als Van Persie, De Jong en Sneijder er niet voor zorgen dat deze wedstrijd werd gewonnen. Met 1 punt uit drie gespeelde wedstrijden is Jong Oranje kansloos voor het E.K. van volgend jaar. De olympische selectie blijft zodoende een zorg voor de KNVB.

Stand in de groep van Jong Oranje:
1. Tsjechië 3- 9 ( 8- 0)
2. Oostenrijk 3- 7 ( 3- 1)
3. Wit-Rusland 3- 3 ( 1- 4)
4. Nederland 3- 1 ( 1- 5)
5. Moldavië 2- 0 ( 0- 3)

Mols terug naar FC Utrecht?

Zijn contract met Glasgow Rangers loopt in juli af en dus zijn er mogelijkheden voor Michael Mols.

Mols lieten tegenover het Utrechts Nieuwsblad weten dat hij een terugkomst bij FC Utrecht als een mogelijkheid ziet. Mols heeft drie opties: of hij blijft nog een jaar bij de Rangers, of hij gaat een nieuw buitenlands avontuur aan of hij keert terug naar Nederland. In het laatste geval is er maar één club waarvoor hij wil spelen: FC Utrecht.

Volgens Mols staat er niks in de weg tussen hem en Utrecht. "Tenzij de trainer het niet in me ziet zitten natuurlijk. Maar geld zal nooit een struikelblok zijn tussen mij en FC Utrecht."

Door het vertrek zowel Dirk Kuijt als Igor Gluscevic is er plaats voor aanvallers bij Utrecht. "De link naar mij werd snel gelegd. Af en toe is er een belletje. Ik sluit dan ook niets uit."

Voordat Mols naar Schotland vertrok speelde hij ookal bij Utrecht. In drie jaar mistte hij maar 14 duels en kwam hij 49 keer tot scoren voor de FC Utrecht. Nu is hij bij Glasgow Rangers aan zijn vierde seizoen bezig en speelde tot nu to 57 wedstrijden en scoorde 24 keer.

Mols zal overigens aanstaande zondag in een wedstrijd van Fc Utrecht tegen ex-Utrechtspelers alweer eens in de Galgenwaard te bewonderen zijn.

[Update]Torres op stage bij Ajax

Het Braziliaanse talent Torres loopt stage bij de landskampioen

Sinds afgelopen weekeinde loopt Rafaël Augusto Torres stage bij Ajax. De jonge Braziliaan traint deze week met de A1 en met Jong Ajax.

Hij speelt op het middenveld en kan zowel links als rechts op het middenveld spelen. Zijn eigen voorkeur gaat echter uit naar rechts op het middenveld. De 19-jarige middenvelder speelt nu nog voor Marcilio Dias maar hij heeft een contract bij Rio Preto. Hij werd vorige week gescout bij een toernooi in het Italiaanse Viareggio.

28/03/2003:
Bekend is geworden dat Torres er niet in is geslaagd Ajax te overtuigen van zijn kwaliteiten. Ajax heeft besloten de Braziliaan geen contract aan te bieden.

Spelers sanering bij RKC

Ook bij RKC Waalwijk zullen een groot aantal contracten niet verlengd worden.

Arslan, Assouiki, Brustolin, Geleyns, De Greaf, Heesakers, Kans, Muya Kaninda, Nwakire, Van der Pennen, Petrov, Peppinck, Petrovic en Sinouh zullen allen volgend jaar niet meer bij RKC spelen.

De opvallenste naam in dit rijtje is die van de 38-jarige Petrovic. De Joegoeslaaf, die geen vaste basisspeler is, viel vaak in dit seizoen en wordt gezien als een belangrijke schakel binnen de selectie.

De reden voor het niet verlengen van de contracten van deze spelers is de financiële situatie van RKC: het zijn bezuinigingen.

FIA ontkent aanvraag van GGPR

De FIA ontkent dat ze een aanvraag van German Grand Prix Racing hebben gekregen.

Het team zei afgelopen week dat ze een aanvraag voor een licentie hadden gedaan bij de FIA. De grootste plannen voor de bouw van een fabriek in Bremen en het zoeken van partners voor het chasis ontwerp van GGPR-vertegenwoordiger Oliver Behring tonen veel zelfvertrouwen en overtuiging, maar de FIA beschreef de zogenaamde aanvraag als een 'aanvankelijke informatie aanvraag'. Een woordvoerder van de FIA zei dat dit moest worden gezien als het 'bekend maken van een voornemen'. "We hebben geen reactie gekregen na ons eerste antwoord," zo voegde hij toe.

De financiele situatie van GGPR is waarschijnlijk grotendeels gebaseerd op de bijna 45 miljoen euro die Max Mosley beschikbaar heeft gesteld voor nieuwe teams. Mosley zei dat alles gedaan moest worden om nieuwe teams in de F1 te halen. Dit na de financiele problemen voor zowel Prost als Arrows vorig jaar.

Gezocht: Nieuwsposters voor de F1 Manager

Ben jij een echte F1-freak en speur je alle websites af voor het laatste nieuws over die sport? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken namelijk enthousiaste nieuwsposters om ons team te komen versterken.

Natuurlijk moet je hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een goede kennis hebben van de Nederlandse taal, en dus ook correct een nieuwsbericht kunnen schrijven. Ook moet je de Engelse taal goed beheersen en een Engelstalig nieuwsbericht juist kunnen vertalen. Uiteraard is het meewerken niet geheel vrijblijvend, dus reageer alleen maar als je voldoende tijd hebt.

Lijkt dit je wat en voldoe je aan de criteria? Stuur dan een email naar f1manager@fok.nl met daarin de volgende onderdelen:

- Je gebruikersnaam
- Je echte naam en iets over jezelf.
- De tijd die je aan FOK! kunt besteden en de dagdelen/dagen waarop dat kan.

Wie weet mogen wij jou dan binnenkort in ons midden begroeten!

De redactie.

Ps. Reageren is mogelijk tot en met zondag 30 maart, via f1manager@fok.nl

Huis John Lennon opengesteld voor publiek

Yoko Ono heeft het huis in Liverpool, waar ex-Beatle John Lennon opgroeide en waar hij vroege Beatle-liedjes schreef, officieel opengesteld voor publiek.

Lennons' tweede vrouw had het huis vorig jaar gekocht toen de toenmalige eigenaar overleed en doneerde het aan het Nationale Fonds.

Het Fonds heeft het ouderlijk huis van Lennon in originele staat teruggebacht. Dat wil zeggen dat alles er precies zo uit zou moeten zien als toen Lennon er met zijn tante Mimi van zijn 5e tot 23e jaar woonde.

"Het is magisch om hier te zijn, John was een unieke en briljante man. Met dit huis hebben we een plek waar we hem en zijn talent kunnen herinneren", aldus Ono bij de opening van het huis op de Menlove Avenua voor publiek.

Brandweer helpt zwaarlijvige man overeind

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het complete brandweerkorps van Winschoten heeft woensdagochtend moeten uitrukken om een 250 kilo zware man, die gevallen was in zijn woning, overeind te helpen. De man kon zelf niet meer opstaan.

In totaal zijn er zestien brandweerlieden vier uur lang bezig geweest om de zwaarlijvige man naar het ziekenhuis te brengen. Omdat een speciaal tiltoestel van een verpleegtehuis te klein was voor de man, hebben de brandweermannen hem via een constructie van brandweerslangen naar een taxibusje gedragen. Hij is naar een ziekenhuis in Stadskanaal gereden.

Barrichello rijdt wel in Brazilië

Zijn deelname was onzeker, maar nu komt Rubens Barrichello toch in actie in Interlagos.

Barrichello heeft na een grote strijd met HANS nu toch een systeem gevonden waar hij zich prettig bij voelt. Dit betekend dat hij wel kan rijden op zijn thuiscircuit.

Er is een nieuw HANS-systeem voor Barrichello ontworpen dat het grootste deel van de pijn wegneemt door een extra borstharnas waarmee HANS aan zijn borstkas wordt vastgemaakt.

"Ik zal dus ook starten in Brazilie, maar waarom verplicht de FIA in godsnaam een systeem te gebruiken dat pijn veroorzaakt? Kan iemand mij dit uitleggen?" zo reageerde de Braziliaan.

MP4/18 laat op zich wachten

McLaren zei met hun nieuwe auto te komen op Imola, later werd dit Barcelona en nu lijkt het zelfs tot op de A1 Ring te duren voordat ze met de nieuwe MP4/18 rijden.

De F0110P, de nieuwe motor van Mercedes, is al klaar en wordt sinds eind februari getest, maar er wordt gezegd dat hij nog niet genoeg vermogen heeft.

De ontwikkeling van het chassis daarentegen loopt vier weken achter op schema. Het zal nu zeker tot de week na de GP van San Marino duren voordat er kan worden getest met de nieuwe wagen. Daarom zal het zeker tot de race van Spielberg duren voordat de auto race-klaar is, misschien zelfs tot de GP van Monaco.

De problemen ontstonden door veranderingen in ontwerp van het chassis om traction control, dat zou worden afgeschaft, te compenseren. Het is echter net bekend geworden dat dit niet gebeurd. Verder zijn er ook problemen met de productie van enkele mechanische onderdelen. Daar komt nog bij dat McLaren, na klachten van Williams, nu ook haar versnellingsbak moet veranderen.

DVD Review: Minority Report

"Prachtig staaltje van visueel vernuft" (De Telegraaf), "It's the finest piece of screen science fiction yet." (Daily Mail). De filmrecensies voor de sci-fi-actiethriller Minority Report waren veelal positief en beloofde veel goeds.

De Steven Spielberg-film, met Tom Cruise in de hoofdrol, ging op 26 september 2002 in de Nederlandse bioscopen in première. Nu, zes maanden later, brengt 20th Century Fox de succesvolle film uit op een special edition dubbel-DVD.

De echte filmfreaks zullen de 'must have'-DVD al een tijdje via de import thuis hebben liggen. Voor de mensen met geduld is hier dan eindelijk de DVD met Nederlandse ondertiteling.

Irvine: "Aap beter dan Pizzonia"

Eddie Irvine heeft zich weer eens laten horen. Dit maal moet Antonio Pizzonia het onderspit delven.

Active_X wist ons vandaag het volgende te melden:

Eddie Irvine is altijd al een controversiële coureur geweest, maar ook nu hij gestopt is met racen laat hij nog af en toe wat van zich horen. Antonio Pizzonia, die zijn plek bij Jaguar op kwam vullen, kan de Ier totaal niet bekoren.

"Tot nu toe mag je Pizzonia gerust de grootste teleurstelling noemen. Zijn fans mogen hem dan misschien wel Jungle Boy noemen, maar ik denk dat een aap nog beter zou gepresteerd hebben." aldus de scherpzinnige Ier.

Alesi vindt "nieuwe F1" interessant

Jean Alesi heeft zich uitgesproken over de "nieuwe F1", hij kijkt met veel interesse naar de huidige races.

De Fransman is ondertussen al meer dan een jaar niet meer actief in het F1 circus, maar het F1 bloed stroomt nog steeds door zijn aderen. Zelfs na het vorige seizoen dat volledig door Ferrari werd bepaald.

In een interview met de Gazzetta dello Sport laat Alesi zich uit over de nieuwe regels, het (inmiddels vertraagde) verbod op de elektronische hulpmiddelen en de rookies.

"Natuurlijk ben ik als echte fan de Formule 1 blijven volgen" aldus de Fransman. "Toen ik de eerste race van dit seizoen in Australië zag, vond ik dat er meer emotie te zien was dan afgelopen jaar. Ik was echt opgetogen, ondanks dat het weer ook een grote invloed heeft gehad op de uitslag van de race."

Alesi kijkt uit naar de eerstvolgende race waarbij er zonder elektronische hulpmiddelen wordt gereden. Hij is wel een beetje afwachtend wat de rookies betreft. "Het zal interessant worden om te zien, hoeveel van het elektronische systeem van de wagen verwijderd zal worden, omdat de huidige Formule 1-wagen vol met elektronica zit" aldus Alesi. "Ik denk niet dat de teams met totaal andere wagens zullen komen, dit gedeeltelijk door de kosten die ermee gepaard gaan. Ik denk eerder dat men volgend jaar de vruchten van de reglementwijziging gaat plukken."

Verder liet hij ook zijn mening over de eerste twee races ventileren. "Ik denk dat Raikkonen in de McLaren op dit moment de snelste rijder van het veld is. En dit is een positief vooruitzicht voor de komende jaren."

"Daarentegen denk ik meer aan Felipe Massa. Afgelopen jaar ben ik hem een beetje gaan volgen, en ik zag hem dingen doen die mij vroeger een kick gaven. Hetzelfde geldt voor Juan Pablo Montoya. Helaas is een coureur op dit moment erg afhankelijk van de wagen zelf. Dit wordt het meest geïllustreerd door Giancarlo Fisichella, die een zeer goede rijder is maar de Jordan stelt hem niet in staat dit ten volle te laten zien."

Verbod electronische hulpmiddelen pas in 2004

Het verbod op de electronische hulpmiddelen zoals traction en launch control zal niet vanaf de Britse Grand Prix van dit seizoen ingaan. Dit heeft de FIA vandaag in een officiële verklaring laten weten.

Brad wist ons vandaag het volgende te melden:

De invoering van het verbod op electronische hulpmiddelen zal pas in 2004 plaatsvinden. Blijkbaar hebben de teams de FIA toch voldoende kunnen overtuigen van de technische en financiële problemen om dit op korte termijn uit de huidige auto's te halen. Het verbod kwam immers pas tijdens de wintertests.

De meeste teams zijn in dat stadium al vergevorderd met de ontwikkeling van hun nieuwe auto. Het was daarom ook niet zo gek dat vooral de topteams niet blij waren met de snelle invoering van het verbod.

De regel was ingevoerd om het verschil tussen kleine teams en grote teams te verkleinen en de sportieve prestaties van de coureur weer belangrijker te laten worden.

Vrouwen plegen voor duizenden euro's diefstal

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee vrouwen uit Vaassen (gemeente Epe) hebben een zeer groot aantal winkeldiefstallen gepleegd. De politie vond bij huizoekingen in de woningen van de vrouwen spullen met een totale waarde van 200.000 euro.

Afgelopen dinsdag werden de twee vrouwen gesnapt toen zijn poogden een diefstal te plegen bij een sportzaak in Apeldoorn. Een woordvoerdster van de polite verklaarde dat "de agent bij de daarop volgende huizoeking hun ogen niet konden geloven". In samenwerking met stadswachten is de politie bezig om een overzicht te maken van de buit. Verschillende winkeliers hebben al geïnformeerd of er spullen van hun bijzitten.

De politie zegt te vermoeden dat de vrouwen niet echt in de gaten werden gehouden hun leeftijd. Ze zijn 53 en 60 jaar oud. In hun woningen vond de politie vooral kleding, grotendeels nog met een prijskaartje eraan.

Russische fastfood-keten boycot Coca-Cola

Podorosjnik, een Russische fastfood-keten, heeft uit protest tegen de oorlog in Irak, het verkopen van producten van Coca Cola in zijn restaurants verboden.

Een Russisch persbureau meldt dat in de regio waar de keten zit gevestigd in geen van de 109 fillialen nog Coca-Cola, Fanta of Sprite wordt verkocht. Daar bovenop wordt ook Wrigley's kauwgom niet meer verkocht. De keten zit gevestigd in een belangrijk mijndistrict.

Eenzelfde besluit is genomen door winkeliers in de Nizjni Novgorod, een stad in het oosten van Rusland. In Moskou siert in verscheidene winkels de tekst dat tot hun spijt Amerikanen niet geholpen worden.

Wielrennen: Pantani niet in de Tour

Directeur van de Tour de France, Jean-Marie LeBlanc, heeft vrijdag verklaard dat Marco Pantani geen wildcard voor de Tour de France zal krijgen. ,,Pantani rijdt tegenwoordig voor een tweededivisieploeg. Wij inviteren alleen teams uit de eerste divisie'', aldus de Tour-directeur.

De rasklimmer, en oud-winnaar van de Ronde van Frankrijk in 1998 heeft er net een halfjaar schorsing wegens doping opzitten. Hij moet binnenkort nog een keer voor de rechter verschijnen wegens sportieve fraude. In 2000 reed Pantani de Tour voor de laatste keer.

Overigens maakte Leblanc ook bekend dat wereldkampioen Mario Cipollini wel een uitnodiging zal krijgen. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen de Italiaan geen uitnodiging kreeg. ,,Ik zie geen reden waarom Cipollini dit jaar geen plaatsje krijgt in ons peloton'', zei Leblanc. De laatste vier wildcards voor de Tour de France 2003 worden vergeven op 19 mei.

F1: Verbod op technische snufjes uitgesteld

Het verbod op technische snufjes in de Formule 1 is door de FIA verschoven naar 2004. Volgens een eerder besluit zouden electronische hulpmiddelen zoals tractiecontrole en volautomatische versnellingsbakken, verboden worden vanaf 20 juli dit jaar.

Deze aangekondigde regel zorgde echter voor kritiek van verschillende teams. Onder andere McLaren en Williams dreigden met een rechtszaak om de FIA de maatregelen koste wat het kost zou willen invoeren.

Er is nu door de FIA besloten tot uitstel, omdat, zo luist de lezing van de bond, het verbod op elektronische hulpmiddelen ,,verstrekkende investeringen van de teams vergt, die op korte termijn niet zijn op te brengen''.

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOK! F1-Manager

Heineken-ontvoerder terug naar Nederland

Binnen afzienbare tijd zal Frans Meijer, bekend als één van de Heineken-ontvoerders terugkeren naar Nederland om het restant van zijn straf voor de ontvoering uit te zitten. De terugkomst van Meijer werd door dominee J. Spoor vrijdag bekend gemaakt.

Volgens de dominee zijn er in Paraguay politiemensen gearriveerd om de komtst van Meijer af te ronden. De ontvoerder zit sinds 1998 in Paraguay in de gevangenis.

Vrijdagmiddag kon Spoor nog niet aangeven wanneer Meijer naar Nederland zal vliegen. Wel weet hij dat het een kwestie van hooguit enkele dagen zal zijn, mogelijk zelfs al zaterdag.

Frans Meijer verwierf nationale bekendheid toen hij in 1983, met een aantal handlangers, biermagnaat Alfred Heineken en diens chauffeur Ab Doderer ontvoerde. Hij kreeg twaalf jaar cel, maar wist in 1985 uit het Pieter Baan Centrum, de observatiekliniek van justitie, te ontsnappen.

Vd Bergh en Fuchs minder straf

De tuchtcommissie heeft de uitgesproken straffen tegen Dave van den Bergh van FC Utrecht en Robert Fuchs van RKC Waalwijk iets teruggebracht na een succesvol beroep door beide spelers.

Dave van den Bergh kreeg twee in plaats van een wedstrijd voorwaardelijk opgelegd, van de in totaal 4 wedstrijden straf. Hierdoor is Van den Bergh speelgerechtigd voor de halve finale wedstrijd in de Amstel Cup tegen PSV.
Robert Fuchs kreeg nu twee wedstrijden schorsing in plaats van drie waarvan één voorwaardelijk.

Bagdad opnieuw onder vuur

Vanochtend is de Irakese hoofdstad Bagdad opnieuw door de geallieerden gebombardeerd. Verslaggevers maken melding van meerdere inslagen, zowel in het centrum als in de buitenwijken.

Afgelopen nacht kreeg Bagdad al met uitzonderlijk zware bombardementen te maken. Daarbij werd onder meer het commandocentrum van het leger vernietigd. De VS ontkennen dat ze daarbij de MOAB (Mother of all Bombs) hebben ingezet. Een legerwoordvoerder verklaarde dat er zogenoemde 'bunkerbusters' werden gebruikt: bommen van 2.000 kilo per stuk.

In het zuiden van Bagdad hebben leden van de Republiekeinse garde zich ingegraven, om een aanval op Bagdad met troepen te kunnen stuiten.

Burgers in Basra beschoten

Farzin, Jan_rur en rainwood hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irakese troepen in de Zuid-Irakese stad Basra hebben volgens een Britse officier met mortieren en machinegeweren geschoten op een groep van zo'n duizend burgers die de stad wilden ontvluchten. De burgers stonden aan de rand van de stad te wachten om een brug over te steken.

Bij die brug zijn Britse tanks gelegerd, maar het is niet duidelijk of die het doelwit van de actie waren. De Britten zouden het vuur wel hebben beantwoord. Bij de aanval op de vluchtende burgers zouden wel gewonden maar geen doden zijn gevallen.

Volgens de Britse kolonel Chris Vernon is Basra nog lang niet onder controle van de geallieerde troepen. Door de zware gevechten in de buitenwijken kan er nog geen hulp worden geboden aan de mensen in de stad, aldus de kolonel. Vanochtend is de haven van Basra gebombardeerd. Daarbij is het jacht van Saddam Hussein vernietigd. Het was het grootste schip van de Irakese marine.

Derde dag tests in Barcelona

Er is gisteren weer volop getest in Barcelona.

PostManBart wist ons vandaag het volgende te melden:

Op de derde dag van de testseries in Barcelona draaide Rubens Barrichello zijn eerste testronden in de Ferrari F2003-GA. Echter moest Rubinho wel ervaren, dat de nieuwe auto zeker nog niet raceklaar is. Al na de eerste paar ronden moest de Braziliaan terug de pits in vanwege een mechanisch probleem. 's Middags ging het echter een stuk beter, zodat Rubinho toch nog voldoende ronde kon rijden en uiteindelijk zelfs teamgenoot Michael Schumacher, rijdend in de F2002, achter zich wist te houden.

Snelste van de derde dag was Ralf Schumacher. Met een prachtige (flying) lap van 1.15.352 liet de jongere Schumi even zien dat hij het kunstje nog niet is verleerd. David Coulthard liet op zijn 32e verjaardag nog maar eens zien dat de McLaren-Mercedes momenteel één van de snelste wagens van het veld is en hij wist zich naar een tweede tijd net achter Ralf Schumacher te testen.

De officieuze testtijden van Barcelona, dag 3:

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Ralf SchumacherWilliams1:15.35259
2David CoulthardMcLaren1:16.07665
3Olivier PanisToyota1:17.172102
4Rubens BarrichelloFerrari1:17.35086
5Michael SchumacherFerrari1:17.80498
6Kimi RaikkonenMcLaren1:18.166100
7Jenson ButtonBAR1:18.26864
8Marc GeneWilliams1:18.62084
9Heinz-Harald FrentzenSauber1:18.754111
10Jacque VilleneuveBAR1:19.24418

Stopt Michael Schumacher voortijdig?

Michael Schumacer kan wel eens voortijdig zijn helm aan de wilgen hangen, dit heeft zijn manager Wili Weber laten weten.

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

Het begint er op te lijken dat de vernietigende commentaren in de Duitse en Italiaanse media Michael kunnen doen besluiten zijn carriere vroegtijdig te beeindigen.

De Duitse media omschrijft hem als een idioot en "Dumi", hiermee verwijzend naar zijn nickname en het duitse woord voor domoor en Italiaanse kranten als een baviaan die rookie fouten maakt.

Schumacher`s manager Willi Weber heeft bekend gemaakt dat de contract besprekingen tussen Michael en Ferrari over een nieuw contract voor komende jaar zijn stil gezet en dat het zelfs mogenlijk is om al voor het einde van dit seizoen te stoppen.

"Het is mogenlijk dat Michael eerder stopt als hij geen plezier meer heeft in het racen", aldus Webber in The Sun, "Ze doen alles om hem onderuit te halen en het race plezier te ontnemen en Michael heeft mij nog niet gevraagd de onderhandelingen voort te zetten, terwijl de tijd snel verstrijkt."

Einde Minardi in zicht?

Als we de geruchten moeten geloven is het team van Minardi niet tot het einde van dit seizoen op de circuits te vinden, ze zouden Europa niet eens halen.

Active_X wist ons vandaag het volgende te melden:

De financiële situatie van het Italiaanse team zou zo slecht zijn dat de Grand Prix van Brazilië wel eens de laatste zou kunnen zijn dit seizoen.

Paul Stoddart, teambaas, zegt te blijven hopen op financiële steun: "Het is geen geheim dat we het niet breed hebben. Ik ben echter zeker dat de andere teams steun zullen bieden zoals ze in januari beloofd hebben. Er is nog geen concreet voorstel over hoe dit moet gebeuren, maar ik geloof dat de meeste teams toch nog steeds steun willen aanbieden," aldus Stoddart.

Een woordvoerder had het volgende te zeggen over de geruchten: "Je moet niet alle geruchten geloven. Minardi beschikt over het nodige budget om 2003 af te werken. Natuurlijk betekent dat niet dat we niet langer zoeken naar nieuwe sponsors. Die zoektocht ligt nooit stil en er zijn onderhandelingen aan de gang met enkele mogelijke toekomstige sponsors."

Het team laat dus duidelijk weten dat er niets aan de hand is, laten we hopen dat dit waar is.

Turkse GP voor 95% zeker

In 2005 zou er een Turkse GP moeten komen. Dit is voor 95% zeker als we de organisatoren van deze toekomstige GP mogen geloven.

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

De orginisatoren achter de Turkse Grand Prix hebben bekend gemaakt dat ze in een cruciaal stadium zijn in hun besprekingen met Bernie Ecclestone om in 2005 een GP te organiseren.

De Turkse motorsport federatie president Mumtaz Tahincioglu zegt dat het voor 95% zeker is dat er een positief besluit zal worden genomen, zodat er binnen twee maanden kan worden begonnen met het aanleggen van een 40 miljoen pond kostend circuit bij de luchthaven van Istanbul.

Brundle vreest voor Britse GP

De toekomst van de Britse GP lijkt steeds onzekerder te worden. Nu lijkt het er ook nog op dat het Octagon, grootste adverteerder, zich terug gaat trekken. Donkere wolken pakken zich samen voor de Britse GP.

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

De Britse Grand Prix zou volgend jaar van de Formule 1 kalender kunnen verdwijnen volgens British Racing Drivers' Club (BRDC) voorzitter Martin Brundle.

De BRDC is eigenaar van het circuit in Silverstone en verhuurd dit voormalige vliegveld aan Octagon Motorsports die de Grand Prix rechten bezit.

Nu Interpublic (het grootse Amerikaanse adverteerders bedrijf) van plan is om hun onderneming Octagon te verkopen wegens de slechte resultaten word het erg onzeker wat er gaat gebeuren met de rechten voor de Britse GP.

De BRDC is een non profit organisatie en verklaarde deze week dat ze niet de finaciele middelen hebben om een jaarlijkse GP te organiseren zonder overheids steun.

Site al-Jazeera weer gehackt

De website van Al-Jazeera is wederom het doelwit geworden van hackers. Niet alleen de nieuwe Engelstalige afdeling van de site moest er aan geloven, ook het Arabische gedeelte werd platgelegd. Gisteren, maar ook eerder, werd de site ook al gehackt.

Bezoekers van de Arabische site werden doorgesluisd naar een site waar groot de Amerikaanse vlag werd vertoond. Op dit moment ligt geheel al-jazeera.net plat. Vermoedelijk door wederom een Distributed Denial of Service (DDoS) attack.

Al-Jazeera werd het doelwit van hackers nadat de zender op tv ongecensureerde beelden vertoonde van gesneuvelde Amerikaanse soldaten.

'Taliban executeren Rode Kruis medewerker'

In Afghanistan is gisteren een medewerker van het Internationale Rode Kruis geëxecuteerd. Volgens de gouverneur van de provincie Oruzgan, Jan Mohammed, ging het om een ,,koelbloedige executie'', uitgevoerd door de Taliban.

De Rode Kruis-medewerker kwam uit El Salvador en was de enige buitenlander in een konvooi dat van het zuidelijk gelegen Kandahar onderweg was naar Oruzgan. Volgens de gouveneur dwongen talibanstrijders de auto's te stoppen en schoten ze de Rode Kruis-medewerker dood, terwijl ze zeiden dat hij ontrouw en een ongelovige was. De Afghaanse Rode Kruis-medewerkers bleven ongedeerd.

Jamaï van niets op één

Jamaï's eerste single Step Right Up is van niets op nummer één in de muzieklijsten binnengekomen. Niet echt verwonderlijk, want met een voorverkoop van bijna 250.000 exemplaren in één week was dit al verwacht.

In de top 10 van de Mega top 50 staan nu maar liefst vier 'Idols-nummers'. Zoals gezegd Jamaï op de eerste plaats. Op de tweede plaats staat de Engelse nummer twee van Idols Gareth Gates met Anyone of Us. Roger, die het Idols-contract weigerde, staat met zijn band Intwine op nummer vier met het nummer Happy. Tot slot volgt de winnaar van Engeland, Will Young, op de zesde plaats met zijn liedje You and I.

Gisteravond was in Rotterdam het laatste Idols-concert in Ahoy. Vier avonden hebben de tien Nederlandse Idolsfinalisten het Rotterdamse sportpaleis vol gekregen en het was een ongekend succes. Elke avond vielen tientallen uitzinnige tieners flauw. Vooral de nummer twee van Idols, Jim Bakkum, werd oorverdovend toegejuicht. Dat voorspelt weer het een en ander voor de debuut single van Jim die binnenkort zal worden uitgebracht.

Van niets op één, na een kwart miljoen uitgeleverde singles

''VS & GB falen om macht over te nemen''

AltMazter had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

Syrië zei donderdag dat de Amerikaanse interventie om geheel Irak in zijn macht te krijgen zal falen en dat de weerstand tegen de coalitietroepen in de Arabische wereld zal toenemen.

In een voorpagina interview met het Libanese dagblad As-Safir zei de Syrische President Bashar al-Assad dat Washington's houding richting Syrie constant wijzigt al naar gelang de veranderende interesses.

"De VS is een supermacht die een relatief kleine staat kan bezetten maar kan zij het ook beheersen?" vroeg Assad. "De VS en Groot Brittannië zullen niet in staat zijn om heel Irak te bezetten. Er zal veel zwaardere weerstand komen."

Het leger en het Iraakse volk verzetten zich hevig, maar als de Amerikaans-Britse plannen slagen -- we hopen dat ze dat niet doen en we betwijfelen dat ze dat wel doen -- dan zal alsnog het Arabische volk zich verzetten en dit is al begonnen.

"Met zaken waar onze interesses elkaar treffen zijn de Amerikanen goed voor ons maar met zaken waar we verschillen willen ze dat we met hun meegaan en dat doen we niet." zei Assad.

"Qua zaken als terrorisme zijn we hebben we dezelfde mening toegedaan" zei Assad.

"Met andere zaken verschillen onze standpunten, dus gaan we niet met hen in zee. Dit heeft tot gevolg dat er onenigheid is... Het is altijd zo geweest."

Voetbal: Mike Snoei van Vitesse op non-actief

Tha_Mars had ons via de newssubmit het volgende te melden: Hoofdtrainer Mike Snoei van Vitesse is op non-actief gesteld. Al weken geleden werd verwacht dat het bestuur deze stap zou zetten, omdat goede resultaten uitbleven.

Snoei zette zelf op 9 maart, na de 1-4 nederlaag tegen FC Utrecht zijn positie ter discussie, maar het bestuur sprak het vertrouwen in hem uit. De selectie van Vitesse was minder enthousiast over hun trainer. De nederlaag tegen RBC dit weekend was de druppel die de emmer deed overlopen.

Belangrijkste kandidaat om de functie van Snoei over te nemen is Edward Sturing. De oud-speler van de Arnhemse club, was al twee keer eerder interim-trainer bij Vitesse. Momenteel is hij hoofd-opleidingen.

Amerika valt eigen troepen aan

DonR had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht:

Een verslaggever die samen met een eenheid van Amerikaanse troepen mee trok naar Nasiriya is samen met hen door andere Amerikanen onder vuur genomen, dit meldde hij donderdag.

Bij het granaatvuur dat op de commandopost en de mariniers werd afgevuurd vielen 37 gewonden waarvan 3 ernstig en zijn zeker 6 militaire voertuigen verwoest.

Voordat de partijen erachter kwamen dat het "friendly fire" was is er door de bestookte mariniers nog een tegenaanval ingezet, dus ook tegen eigen troepen. Zover bekend zijn hierbij geen gewonden gevallen.

Nostradamus voorspelt bio aanval Irak

Khelben had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de 2e Golfoorlog kwamen er berichten van Amerikaanse militairen met verscheidene onduidelijke lichamelijke klachten. Dit wordt in de volksmond het "golfoorlogsyndroom" genoemd. Tijdens de Irak-Iran oorlog is volgens bevestigde berichten gebruik gemaakt van biologische en chemische wapens door Irak. Iraanse veteranen hebben vergelijkbare verschijnselen als de Amerikaanse Golfoorlog veteranen. De onduidelijke symptomen werden vermoedelijk veroorzaakt door de grote verdunning van deze wapens op het slagveld.

Nostradamus' werken zijn nooit echt duidelijk ontcijferd en er bestaat continu discussie over gevonden feiten.

Wel is duidelijk dat nostradamus 'hister' gebruikte wanneer hij hitler bedoelde (Centurie 2 kwatrein 24). Het gebruik van verminkte woorden ligt bij een gegeven als 'Saddam' dan voor de hand. Het franse 'dame' (vrouw) klinkt in dit geval aardig in de richting. Na onderzoek op het gebruik van het woord 'dame' in de werken van nostradamus komt er een mooi setje kwatreinen boven water.

Voorspellingen voor de nabije toekomst uit deze interpretatie:

- Saddam en Turkije
- Saddams zoon (Uday?) zal vluchten
- Mensen zullen stikken van een brandende keel.
- De VS zal stevig klop krijgen
- De VS zal politiek een enorme verandering doorgaan.
- Na 7 dagen zal een uitbraak geprobeerd worden (Basra?)
- Terroristen
- Saddam simuleert wonden

Commandocentrum Bagdad bestookt

De geallieerden hebben Bagdad vannacht een aantal keren gebombardeerd waarbij uitzonderlijk zware explosies te horen waren. Het communicatie- en commandocentra was het doelwit. Een telefooncentrale werd ook getroffen, waardoor bellen met Bagdad niet meer mogelijk is. Stellingen van de Republikeinse Garde in Bagdad lagen ook onder vuur.

Voor de bombardementen werden vliegtuigen en kruisraketten ingezet. Zeker tien raketten werden afgeschoten vanaf Amerikaanse oorlogsschepen in de Middellandse Zee.

De VS hebben vannacht ook 200 soldaten extra afgezet op de landingsbaan in Noord-Irak die gisteren werd ingenomen door 1.000 paratroepers. Vrachtvliegtuigen brengen er nu regelmatig militaire goederen.

Ecclestone wil nieuwe kwalificatiewijze

F1-baas Bernie Ecclestone wil dat het kwalificatiesysteem veranderd.

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:

Ecclestone noemt de nieuwe manier van kwalificeren 'verschikkelijk' en zegt dat 'alle opwiding verdwenen is'. Zijn mening is totaal tegenovergesteld van die van FIA-president Max Mosley. Mosley zei dat de nieuwe regels het veld doorelkaarschudden en dat dat het opwindend maakt.

"Rijders gaan niet meer tot het uiterste in de kwalificatie en dan rijden rijden ze maar één vliegende ronder waarna ze terug keren in de pits en niks doen - ze kunnen alleen maar wachten."
"De coureurs hebben nu geen mogelijkheid om de tegenstander met een betere tijd te proberen te verbeteren. Er wordt niet meer gevochten," zo zegt Ecclestone

Ondanks de sterke mening van Ecclestone lijkt het er niet op dat de kwalificatie gewijzigd zal worden. Mosley zei dat hij verwacht dat er alleen veranderingen in de werkwijzen en geen grote aanpassingen zullen worden afgesproken in het overleg met de teams na de GP van Interlagos. Ecclestone zal hier niet tevreden mee zijn waarschijnlijk.

"Als je een doker bezoekt en hij geeft je een pil die je niet geneesd, dan veranderd hij de medicatie." "Het nieuwe systeem werkt niet. We wachten nog wat langer en dan gaan we het veranderen," aldus Ecclestone.

Ook Wilson onzeker voor Brazilië

Justin Wilson moest op Sepang de race voortijdig beeindigen vanwege problemen met HANS.

Als er geen grondige veranderingen in het HANS-systeem van Wilson komen zal hij volgend weekend op Interlagos worden vervangen door Matteo Bobbi, de eerste testrijder van Minardi.

Paul Stoddart zal een onderzoek laten verrichten om de oorzaak van Wilson's klachten te vinden. "Ik weet dat het veilig is, maar de rijders moeten er erg aan wennen. Feitelijk heb ik het er niet zo voor. Het drukt erg op mijn schouders, wat zeer vermoeiend is, zeker wanneer je een lange afstand zoals een race moet afleggen."

Cabaret Review: Lebbis - Vuur

'Vuur' is het derde soloprogramma van Lebbis. En daar geef ik eigenlijk al meteen te veel weg. Dus denk maar aan water. Heerlijk koel water. Drie uur fietsen in de zon, harde wind tegen en dan eindelijk, klaterend fris, ijskoud water. Je zou d'r een moord voor doen. Sterker nog, er zijn mensen doodgegaan die het niet hadden. Het leven is ingewikkeld. Laat mij u 90 minuten leiden. 90 minuten 'Vuur' lijkt veel en dat is het ook. Dus gaat het vooral over water. En vuur. En aarde. En ook veel lucht.

Dit stukje gaat over de voorstelling 'Vuur' van Lebbis.
Gezien in De Kleine Komedie op 25 maart j.l.
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.