[update] Vliegtuig gekaapt in Turkije

-Mk-, fatbenny, Demonseeker14, Athrim, chronos, mazaru, paus_j_p2, The_Shining en -peet- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanavond is een Turks passagiersvliegtuig van Turkish Airlines, dat op weg was van Istanbul naar Ankara gekaapt. Dit gebeurde kort nadat het was opgestegen.

Toen de Airbus A310 het Turkse luchtruim verliet, vingen Griekse F-16's het toestel op. Het toestel is naar Athene begeleid.

De Turkse CNN meldt dat er aan boord van het toestel 194 passagiers en 9 bemanningsleden zijn. Volgens onbevestigde berichten zou er één kaper zijn, die naar Berlijn wil. Zijn motief is onbekend.

Update

De kaping is vannacht zonder bloedvergieten geëindigd. De kaper, een twintigjarige Turk, heeft zich na een kaping van enkele uren aan de Griekse politie overgegeven. Tijdens de onderhandelingen sprak ook de Turkse premier Erdogan kort met de kaper.

De kaper had explosieven op zijn lichaam gebonden. Hij eiste dat het vliegtuig bijgetankt zou worden en vervolgens koers zou zetten naar Berlijn of Düsseldorf. Persoonlijke motieven lagen ten grondslag aan zijn actie. Volgens de Griekse politie gaat het om een psychisch gestoorde man.