''VS & GB falen om macht over te nemen''

AltMazter had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

SyriŽ zei donderdag dat de Amerikaanse interventie om geheel Irak in zijn macht te krijgen zal falen en dat de weerstand tegen de coalitietroepen in de Arabische wereld zal toenemen.

In een voorpagina interview met het Libanese dagblad As-Safir zei de Syrische President Bashar al-Assad dat Washington's houding richting Syrie constant wijzigt al naar gelang de veranderende interesses.

"De VS is een supermacht die een relatief kleine staat kan bezetten maar kan zij het ook beheersen?" vroeg Assad. "De VS en Groot BrittanniŽ zullen niet in staat zijn om heel Irak te bezetten. Er zal veel zwaardere weerstand komen."

Het leger en het Iraakse volk verzetten zich hevig, maar als de Amerikaans-Britse plannen slagen -- we hopen dat ze dat niet doen en we betwijfelen dat ze dat wel doen -- dan zal alsnog het Arabische volk zich verzetten en dit is al begonnen.

"Met zaken waar onze interesses elkaar treffen zijn de Amerikanen goed voor ons maar met zaken waar we verschillen willen ze dat we met hun meegaan en dat doen we niet." zei Assad.

"Qua zaken als terrorisme zijn we hebben we dezelfde mening toegedaan" zei Assad.

"Met andere zaken verschillen onze standpunten, dus gaan we niet met hen in zee. Dit heeft tot gevolg dat er onenigheid is... Het is altijd zo geweest."