FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 december 2000

Politie mag pepperspray gebruiken

Nick27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie mag de peperspuitbus voortaan gebruiken in gevallen waarin zij tot nu toe alleen de wapenstok mocht gebruiken.
De ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie hebben dit besloten. Alle politiekorpsen krijgen het middel naar verwachting eind volgend jaar ter beschikking.

Tot nu toe aarzelde het kabinet. Het was bang dat het gebruik van de pepperspray te veel gevaar zou opleveren voor de verdachten. De resultaten van uitvoerige proeven in vier politieregio's hebben de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken nu over de streep getrokken.

Tijdens de proefperiode hebben politiemensen de spuitbus 168 keer gebruikt. De spray heeft volgens een woordvoerder van Binnenlandse zaken de verdachten geen onverantwoorde schade toegebracht.

Politie rukt uit voor staatsloterij affiche

Niels Dekker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Terneuzen is donderdagmiddag met flink wat mensen uitgerukt voor een folder van de Staatsloterij.
Getuigen meldden de politie dat ze een waardetransportauto hadden zien rijden, waarbij een inzittende een papier met het woord HELP in zijn handen had. De politie rukte meteen met veel mensen en meerdere voertuigen uit. Alle uitvalswegen van Terneuzen werden afgezet. Het waardetransport werd uiteindelijk getraceerd en tot stilstand gebracht.

Toen bleek dat er niets aan de hand was. De bijrijder in de auto had toevallig een dubbelgevouwen folder in zijn hand van de Staatsloterij. Aan de ene zijde stond de tekst HELP, aan de voor passanten niet zichtbare kant: Ik ben een miljonair.

Zowel de personen in de waardetransportauto als de politie konden de zaak met een glimlach afsluiten. Het was volgens de politie in elk geval een goede oefening.
"Al met al bleek de samenwerking tussen de meldkamer en de politie in het veld perfect verlopen."

Hebben die lui niets beters te doen dan folders lezen ???

Winnie de Poeh heeft psychische problemen

Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun vriendjes in het Honderd Bunderbos hebben ernstige psychische problemen. Dat schrijven Candadese onderzoekers die de geestelijke gesteldheid van de creaties van auteur A.A. Milne onder de loep namen. Volgens hen zouden Poeh en zijn vriendjes gebaat zijn bij kalmerende middelen en ouderlijk toezicht.
Winnie de Poeh is een typisch voorbeeld van een overactief of ADHD-kind. Zijn fixatie op honing en dwangmatige neiging tot tellen wijzen op een dwangneurose.

Knorretje leidt aan overmatige bezorgdheid. Kalmerende middelen hadden hem over het trauma van de vergeefse zoektocht naar de Woezels heen kunnen helpen, aldus de psychologen. De andere vriendjes van Poeh zouden ook gebaat zijn bij medicatie: de chronisch depressieve Iejoor en de roekeloze Teigetje. De experts voorspellen dat kleine Roe waarschijnlijk opgroeit tot bajesklant. Alhoewel Janneman Robinson geen duidelijk aanwijsbare stoornis heeft, maken de psychologen zich toch ongerust. Ze wijzen erop dat zijn ouders zich niet om hem bekommeren.

Met dank aan Jordy-B voor de tip.

Robbie Williams versterkt Queen

subcire had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse rockster Robbie Williams gaat de legendarische band Queen versterken. Of de 26-jarige zanger de plaats van Freddy Mercury voorgoed zal innemen, is nog niet bekend. Dat meldde het Britse boulevardblad The Mirror gisteren. Queens' gitarist Brian May en drummer Roger Taylor wisten Williams te overtuigen, nadat de rockster had laten weten dat werken met de band zijn grootste ambitie is. Het plan is dat Williams rond de jaarwisseling een aantal concerten met de band verzorgt.

Rotte tanden op pakje peuken

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan het Europees Parlement ligt, komen er op sigarettenpakjes vanaf eind 2003 kleurenfoto's die de gebruiker waarschuwen voor de gevolgen van roken. Die foto's mogen flink groter zijn dan wat de Europese ministers van Volksgezondheid in juni al overeenkwamen.

De ministers hielden het toen bij foto's die 25 procent van de oppervlakte van het pakje bestrijken. De Europese parlementariërs kwamen gisteren overeen dat het zelfs 30 procent op de voorzijde, en 40 procent op de achterzijde mag zijn.

De afbeeldingen kunnen niet smerig genoeg zijn, zoals een kleurenfoto van zwarte longen of van rotte tanden, vinden de parlementsleden. Nu beslaat de waarschuwing slechts 4 procent van het pakje.

Ook mogen de omschrijvingen "mild" en "low tar" niet meer op de pakjes staan. Andere goedgekeurde maatregelen zijn de verlaging van het maximale teergehalte van 12 mg naar 10 mg, en het herleiden van de nicotine-inhoud tot nul.

Deze ingreep geldt voor alle sigaretten die in de Europese Unie worden gemaakt en ook die voor export bedoeld zijn. Het parlement gunt de producenten een overgangsperiode van 2005 tot januari 2007.

Baggeraars vinden gestolen medailles

Twee medewerkers van het Waterschap Mark en Weerijs hebben de vondst van hun leven gedaan. Bij het uitbaggeren van de Clingeloop, een stadsbeek in de Bredase wijk Haagse Beemden, vonden zij negen medailles, waaronder drie olympische.

De medailles blijken eigendom te zijn van Wilf O'Reilly, tegenwoordig trainer van de Nederlandse shorttrack-selectie. Zij werden een half jaar geleden bij een inbraak uit zijn woning ontvreemd. O'Reilly haalde de plakken in de jaren tachtig en negentig als succesvolle Engelse shorttrackschaatser. Bij de medailles zit een gouden uit Calgary (1988), een zilveren uit Albertville (1992) en een bronzen uit Nagano (1998). Verder vonden de baggeraars medailles van de wereldkampioenschappen shorttrack in 1991 en het EK in 1992.

Volgens een woordvoerster van het waterschap haalden de mannen hun 'schat' vrijdag al uit het water, maar gingen ze ervan uit dat het om oud ijzer ging. Toen de vondst na het weekend werd schoongespoeld, bleek niets minder waar. Uit navraag bij de KNSB bleek dat het om authentieke medailles ging en van wie die waren. O'Reilly zelf zit momenteel in het buitenland. Het Waterschap Mark en Weerijs, dat de medailles momenteel in de kluis heeft liggen, hoopt hem die voor Kerstmis nog te kunnen overhandigen.

Blokkades rond kerncentrale opgeruimd

Mobiele eenheid van de politie heeft donderdagmorgen een einde gemaakt aan twee wegblokkades van actiegroep GroenFront! in Dodewaard en Andelst. Groepen actievoerders hadden zich met hun armen in oliedrums en stalen pijpen aan elkaar vastgeketend. De politie heeft alle elf actievoerders aangehouden.

Het zogeheten BraTra-team van de politie in Utrecht zaagde de ketenen van de actievoerders met slijptollen los. Daarbij hebben zich voor zover bekend geen ongelukken voorgedaan. ME'ers hebben op de Waalbandijk voor het toegangshek van de kerncentrale ook een groep demonstranten verwijderd. Greenpeace heeft donderdagmorgen de European Shearwater geënterd, het schip van de Britse opwerkingsmaatschappij BNFL dat het transport van de container met splijtstof uit Dodewaard moet verzorgen.

Volgens een woordvoerster van de actiegroep hebben negen mensen zich aan het schip vastgeketend. Op de romp is een spandoek met Stop Opwerking uitgerold. Het transportschip voer op het moment van de actie de Westerschelde in om in de Kaloothaven in Vlissingen aan te meren. Twee rubberboten van Greenpeace varen rond de European Shearwater, om het vaartuig te beletten door te varen naar de Vlissingse haven. Voor zover bekend is er nog geen politie gearriveerd bij het geënterde schip.

Om 10.00 uur moet volgens schema de dieplader met daarop een container met tien splijtstofelementen vanaf het terrein van de GKN vertrekken naar de Kaloothaven in Vlissingen. Het is het eerste transport sinds november 1996. In 2001 en 2002 volgen nog achttien tochten om alle splijtstof uit de inmiddels gesloten centrale af te voeren naar de opwerkingsfabriek in het Britse Sellafield.

Verborgen kerstleed dieren

Met Kerstmis belanden ieder jaar duizenden konijnen, kalkoenen en eenden op tafel. De dieren worden zorgvuldig klaargemaakt en tijdens het kerstdiner met smaak opgegeten. De Dierenbescherming voelt zich juist nu geroepen om iets te doen aan wat zij noemt de verborgen bio-industrie. Zij verzamelde bijna tweehonderdduizend handtekeningen en bood gisteren het Ministerie van Landbouw Natuur en Visserij een petitie aan waarin zij aandacht vraagt voor de erbarmelijke leefomstandigheden van de dieren. Is het vechten tegen de bierkaai of heeft de actie wel degelijk zin?

Maaike Wermer, voorlichter van de Dierenbescherming: "De gewone bio-industrie is bij de meeste mensen wel bekend. Maar vrijwel niemand weet dat ook dieren als konijnen, kalkoenen en eenden onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden. In glazen kooien, donkere stallen en dicht op elkaar slijten zij hun korte leven. Allemaal zodat wij met kerst een stukje vlees op tafel krijgen. Wij vinden dat er zo snel mogelijk wetgeving moet komen voor goede huisvesting en verzorging van deze dieren. Het Ministerie van Landbouw laat het op dit punt al jaren afweten."

C. Vermeeren van de Nederlandse Vereniging Pluimvee Verwerkende Industrie: "Ik vind het logisch dat de Dierenbescherming voor haar actie een moment uitkiest waarop ze de meeste aandacht krijgt, maar dit is niet nodig. We hebben met verschillende organisaties ideeën uitgewisseld over hoe we de omstandigheden voor kippen en kalkoenen kunnen verbeteren, daar is de Dierenbescherming ook bij geweest. Alleen de uitwerking daarvan kost tijd. Ik vind dat we al een heleboel stappen hebben gezet, maar het is onzin te verwachten dat je iedereen op één lijn krijgt. We hebben tegengestelde belangen."

Samantha belaagd door fan in VS

Popster Samantha Mumba is blij dat ze weer thuis is na een hectische maand aan de andere kant van de Atlantische oceaan.

De 19-jarige zangeres was in Amerika om daar haar hitsingle 'Gotta Tell You' te promoten. Haar ervaringen daar waren helaas niet louter positief. Het ergste was wel dat een geobsedeerde fan haar belaagde. Dat resulteerde uiteindelijke in een bizarre achtervolging waarbij de man haar met zijn auto probeerde in te halen.

Mumba is van mening dat Amerika een vreemd land is, maar ze waardeerde het enthousiasme van de fans.

Videospelletjes slecht voor meisjes

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Videospelletjes zijn wereldwijd erg in trek. Jongens en meisjes zijn regelmatig achter een joystick te vinden en hebben hun eigen favoriete held. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat vechtspelletjes niet gezond zijn voor meisjes.

De vrouwen die hierin worden neergezet zijn niet bijster intelligent en ook hun figuur kan tot onzekerheid leiden bij meisjes. Jongens hebben er minder last van,want zij identificeren zich niet zo snel met de mannen in de spellen. De onderzoekers pleiten er daarom voor dat meisjes met vrouwvriendelijke spelletjes spelen.

Jennifer en Puffy nog steeds bij elkaar

Puff Daddy en Jennifer Lopez zijn nooit uit elkaar geweest. Dat zegt het spraakmakende stel in een officiële verklaring in de media. Vrienden van het stel beweren dat Puff en Jennifer wèl een tijdje uit elkaar waren gegaan.

Ze zouden elkaar vier weken lang niet hebben gezien nadat ze een gigantische ruzie hadden gekregen in een opnamestudio. Daar werkten ze samen aan Jennifers nieuwe album. Maar Jen en Puff ontkennen alle geruchten. In een brief aan de media schrijft het stel: "We hebben maanden aan het album van Jennifer gewerkt. En we blijven samen muziek maken. We hopen dat mensen ons met rust laten. We zijn behoorlijk gefrustreerd over de media die zich in onze relatie mengen. We hebben geen ruzie en het hele 'uit-elkaar-gaan-verhaal' van Puff en Jen is oude koek."

Jennifer Lopez's nieuwe album 'JL0' wordt 23 januari uitgebracht. Haar nieuwe single 'My Love Don't Cost A Thing' ligt vanaf 8 januari in de winkels.

Bush 43e president Verenigde Staten

Al Gore heeft besloten de presidentiele race definitief te staken, heeft The Associated Press vernomen. Het besluit van Gore betekent dat de Republikein George W. Bush de 43ste president van de Verenigde Staten wordt. Twee hoge adviseurs van Gore, die niet bij naam genoemd wilden worden, zeiden dat Gore de handdoek in de ring gooit en woensdagavond de Amerikanen zal toespreken. "De race is voorbij. We hebben verloren", zei een van de adviseurs, die eerder op de dag met Gore had gesproken.

Gore kwam tot zijn besluit twaalf uur nadat het federale Hooggerechtshof had beslist dat de hertellingen in Florida moesten worden gestaakt. De vice-president had gehoopt dat de hertellingen hem uiteindelijk de kiesmannen van Florida en daarmee het presidentschap zouden opleveren. Gore en Bush gaan de geschiedenis in als de kandidaten die in de einduitslag van de presidentsverkiezingen het dichtst bij elkaar lagen.

Bush wordt de eerste president in meer dan een eeuw die wel een meerderheid krijgt in het Electoral College, maar niet de meeste stemmen van het volk heeft, een gevolg van het getrapte kiessysteem. Door de overwinning in Florida eindigt Bush met 271 kiesmannen, tegen 267 voor Gore. Een meerderheid van 270 in het Electoral College is vereist om president te kunnen worden.

Tevens is Bush pas de tweede president wiens vader hetzelfde ambt vervulde. George Bush sr. diende van 1989-1993 en werd aan de stembus verslagen door de tandem Clinton-Gore. Aan het begin van de negentiende eeuw was er een 'vader-zoon presidentschap' met John Adams en diens zoon John Quincy.

Met Lieberman had Gore de eerste running mate van joodse afkomst. Bijzonder was ook dat Gore er na acht jaar vice-presidentschap niet in slaagde bij de verkiezingen zijn thuisstaat, Tennessee, te winnen.

Lees hier verder.

Konijnenjacht op kerkhof

Konijnen die op begraafplaatsen schade aanrichten aan graven mogen binnenkort door jagers worden afgeschoten. Veel nabestaanden hebben geklaagd over de overlast die de diertjes veroorzaken. Staatssecretaris Faber van Natuurbeheer heeft daarom besloten de konijnenjacht op de grotere begraafplaatsen vanaf volgend jaar toe te staan. Dat schrijft De Telegraaf.

De konijnen maken holen onder de graven en zerken waardoor deze kunnen verzakken. Ook doen de beesten zich tegoed aan de planten en bloemen die op de begraafplaatsen staan. Een vergunning voor de konijnenjacht wordt door de provincie afgegeven. Die moet de situatie ter plaatse beoordelen. Zo zal een begraafplaats midden in het centrum van een stad minder last hebben van konijnen, dan een kerkhof aan de rand van een gemeente.

Verder heeft Faber in de Algemene Maatregelen van Bestuur vastgelegd dat niet meer gejaagd mag worden op vossen, kraaien, verwilderde katten, eksters en vlaamse gaaien. Alleen op hazen, wilde eenden, konijnen en houtduiven mag volgend jaar vrij gejaagd worden, aldus de bewindsvrouw.

Handmatige ruitenwissers

De politie heeft dinsdagavond tijdens een grote verkeerscontrole in Baarn een automobilist onderschept die de ruitenwissers van zijn wagen heen en weer bewoog met een touwtje.

De chauffeur trok direct de aandacht toen hij in een bui aan kwam rijden. Volgens een politiewoordvoerster was duidelijk te zien dat de betrokkene heen en weer gaande bewegingen maakte met zijn arm en zo de wissers in beweging hield. De automobilist kwam er met een procesverbaal vanaf, omdat hij het mankement aan zijn ruitenwissers direct liet maken bij de ook aanwezige Wegenwacht.

Wegpiraat mishandelt agent

Een agent van de politie in de Achterhoek is mishandeld toen hij in zijn vrije tijd probeerde een Duitser aan te spreken op diens asociale rijgedrag.

De politiefunctionaris (29) werd buiten diensttijd in de buurt van Ulft op gevaarlijke wijze ingehaald. Toen de agent de 20-jarige bestuurder uit het Duitse Voerde attendeerde op diens roekeloze inhaalmanoeuvre, stopte de man. Voordat de agent de bestuurder aan kon spreken, kreeg hij een klap in het gezicht.

De Duitser sprong daarop in zijn wagen, maar stopte even verderop weer en spoot het slachtoffer CS-gas in het gezicht. De politieman wist de agressieve automobilist desondanks aan te houden en droeg hem over aan zijn inmiddels gearriveerde geüniformeerde collega's.

Kop soep verraadt karakter

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Avontuurlijke en sociale mensen eten graag tomatensoep, meer huiselijke types slurpen liever van een kop groentesoep. Volgens Amerikaanse onderzoekers zijn we wat we eten, als het om soep gaat.

Niet alleen zijn liefhebbers van tomatensoep avontuurlijk en sociaal, ze houden veelal ook van huisdieren. Net als kippesoepeters, die over het algemeen koppig zijn, trouw naar de kerk gaan en niet graag in de buitenlucht vertoeven.

Mensen met een voorkeur voor minestronesoep letten erg op hun gezondheid en voelen zich zeer betrokken met hun familieleden. Wie meer van groentesoep houdt, zit vast het liefste thuis op de bank in een woontijdschrift over te bladeren.

Tijdens het eten van een lekker warm soepje komen volop jeugd sentimenten naar boven die het vertrouwde gevoel van vroeger weer opwekken, zeggen de onderzoekers. Twee derde van de ondervraagden zei zich na een kop soep een stuk beter te voelen. Het dampende goedje verliest het in aantrekkingskracht van roomijs, warme chocolademelk en koekjes, maar geeft het minste schuldgevoel.

Man dood na redden hond

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 69-jarige Johan Adriaan Boeree is in zijn woonplaats Oldeholtpade verongelukt toen hij zijn hond van een wisse dood wilde redden. De man liet zijn hond uit, maar die stak plotseling de weg over. Het dier werd daar door een 18-jarige automobilist uit Westhem aangereden.

De hondeneigenaar wilde vervolgens zijn huisdier, dat gewond bleef liggen op de N351, redden. De man pakte de hond van het asfalt en wilde terugrennen naar de parallelweg. Hij werd echter geschept door een 43-jarige automobiliste uit Den Hoeve.

De man overleed ter plekke. De gewonde hond werd door omstanders naar een dierenarts gebracht.
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.