Winnie de Poeh heeft psychische problemen

Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun vriendjes in het Honderd Bunderbos hebben ernstige psychische problemen. Dat schrijven Candadese onderzoekers die de geestelijke gesteldheid van de creaties van auteur A.A. Milne onder de loep namen. Volgens hen zouden Poeh en zijn vriendjes gebaat zijn bij kalmerende middelen en ouderlijk toezicht.
Winnie de Poeh is een typisch voorbeeld van een overactief of ADHD-kind. Zijn fixatie op honing en dwangmatige neiging tot tellen wijzen op een dwangneurose.

Knorretje leidt aan overmatige bezorgdheid. Kalmerende middelen hadden hem over het trauma van de vergeefse zoektocht naar de Woezels heen kunnen helpen, aldus de psychologen. De andere vriendjes van Poeh zouden ook gebaat zijn bij medicatie: de chronisch depressieve Iejoor en de roekeloze Teigetje. De experts voorspellen dat kleine Roe waarschijnlijk opgroeit tot bajesklant. Alhoewel Janneman Robinson geen duidelijk aanwijsbare stoornis heeft, maken de psychologen zich toch ongerust. Ze wijzen erop dat zijn ouders zich niet om hem bekommeren.

Met dank aan Jordy-B voor de tip.