Kop soep verraadt karakter

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Avontuurlijke en sociale mensen eten graag tomatensoep, meer huiselijke types slurpen liever van een kop groentesoep. Volgens Amerikaanse onderzoekers zijn we wat we eten, als het om soep gaat.

Niet alleen zijn liefhebbers van tomatensoep avontuurlijk en sociaal, ze houden veelal ook van huisdieren. Net als kippesoepeters, die over het algemeen koppig zijn, trouw naar de kerk gaan en niet graag in de buitenlucht vertoeven.

Mensen met een voorkeur voor minestronesoep letten erg op hun gezondheid en voelen zich zeer betrokken met hun familieleden. Wie meer van groentesoep houdt, zit vast het liefste thuis op de bank in een woontijdschrift over te bladeren.

Tijdens het eten van een lekker warm soepje komen volop jeugd sentimenten naar boven die het vertrouwde gevoel van vroeger weer opwekken, zeggen de onderzoekers. Twee derde van de ondervraagden zei zich na een kop soep een stuk beter te voelen. Het dampende goedje verliest het in aantrekkingskracht van roomijs, warme chocolademelk en koekjes, maar geeft het minste schuldgevoel.