FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 december 2000

Britney Spears zegt optredens af

Britney Spears zegt al haar resterende optredens in Duitsland en Groot-Brittanië af. Ze heeft teveel van zichzelf geëist door de spanning van haar twaalf maanden durende tournee.
Volgens haar platenmaatschappij heeft ze van haar arts het advies gekregen het rustig aan te doen.

Spears vindt het volgens haar woordvoerder erg jammer dat ze haar optredens in de betreffende landen heeft moeten afzeggen, omdat ze erg genoten heeft van haar verblijf in Europa.

Die muzikanten van tegenwoordig storten allemaal in

De achttienjarige zangeres, die steeds vertelt dat ze nog maagd is en dat ze geen alcohol drinkt, is begin vorige maand negatief in het nieuws in de publiciteit gekomen. Op een party in Leipzig met medewerkers van haar Duitsland-tournee had ze zoveel wodka met koffielikeur en piñ coladas gedronken, dat ze niet meer op haar benen kon.

Rotterdamse metro ook onveilig

Net zoals de Amsterdamse ondergrondse is de Rotterdamse metro niet veilig. Dat concludeert de stichting Pre-Professionele Hulpverlening (PPH) na een grondig onderzoek.

Volgens de stichting kunnen er in de Rotterdamse metro levensgevaarlijke situaties ontstaan. De noodverlichting werkt niet goed, er zijn te weinig nooduitgangen, de ontsnappingsroutes zijn slecht aangegeven en blusapparaten zijn slecht bereikbaar voor de passagiers.

PPH nam het initiatief tot de inspectie na de schokkende onthulling over de ondergrondse in de hoofdstad. Uit een onderzoek van de Amsterdamse stadszender AT5 bleek dat het slecht is gesteld met de nooduitgangen van de Amsterdamse metro. Slechts zeven van de dertien uitgangen blijken goed te functioneren. De overigen zitten op slot of zijn onbereikbaar.

De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET geeft toe dat de metro voor verbetering vatbaar is, maar ontkent dat er sprake zou zijn van levensgevaarlijke situaties. "Het grootste deel van de metro is dertig jaar oud. Natuurlijk zouden we nu op een andere manier bouwen. Daarom verbeteren we steeds. Zo beginnen we toevallig maandag aan verbetering van de manier waarop nooduitgangen op sommige stations worden aangegeven", zegt een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Ajax-film gestaakt in Utrecht

De film Ajax - Daar hoorden zij Engelen zingen is niet langer in Utrecht te zien. Redenen daarvoor zijn dreigementen van FC Utrecht-supporters die het er niet mee eens zijn dat de documentaire over hun aartsrivalen in Utrecht te zien is.

De film was donderdag in bioscoop Studio in première gegaan. Die dag belden vijf Utrecht-supporters op met de melding dat de vertoning van de film gestaakt moest worden. Zo niet, dan zouden ze de bioscoop komen 'verbouwen' en de film weghalen om die te vernietigen. Vrijdag volgden volgens L. Veerkamp van bioscooponderneming Wolff nog tien soortgelijke dreigementen.

Na overleg met de politie, de supportersvereniging van FC Utrecht en de distributeur van de film besloot de bioscoopexploitant vrijdagmiddag de dreigementen serieus te nemen en de film uit de roulatie te halen. Belangrijkste argument daarvoor was het risico voor het personeel. "Je moet eigenlijk niet buigen voor dergelijke dreigementen, maar als de veiligheid van je personeel in gevaar komt, dan kan je niet anders", aldus Veerkamp.

Pogingen om de bellers op andere gedachten te brengen, leverden volgens Veerkamp niets op. "We hebben ze uitgenodigd om te komen kijken en verteld dat Ajax er in de film niet best van afkwam, maar er viel niet met ze te praten."

De film is nu nog te zien in Amsterdam, Den Haag en Nijmegen.

Die supporters waren gewoon jaloers dat FC Utrecht geen film heeft gemaakt

Bon Jovi naar Amsterdam

Bon Jovi komt naar Nederland om de cd 'Crush' te promoten. Wellicht is dat niet nodig, want een nummer van de cd, 'It's My Life', stond al op nummer 1 in de hitlijsten. Recentelijk bracht de band met 'Thank You For Loving Me' een tweede single van de cd uit. De Amerikaanse rockband heeft al een imposante carrière achter de rug.

De laatste jaren richt voorman Jon Bon Jovi zich steeds meer op het acteren. Onlangs was hij te zien in de duikbotenfilm 'U-571'. Vanaf februari is hij te bewonderen in 'Pay It Forward' met Kevin Spacey en Helen Hunt. Volgend jaar speelt hij zijn eerste hoofdrol in 'Vampires', de nieuwe vampierenfilm van horrorkoning John Carpenter.

Jon Bon Jovi en de andere bandleden zijn woensdag 6 december in de Amsterdamse muziekwinkel Fame te bewonderen. Ze zijn daar vanaf 15.00 uur om hun cd te signeren.

Inbraak in huis Madonna

Dieven hebben ingebroken in het huis van zangeres Madonna in de Londense wijk Notting Hill. Daarbij hebben ze de auto van haar vriend, de regisseur Guy Ritchie, meegenomen. De 42-jarige popster was op het moment van de inbraak thuis en lag samen met haar vriend en twee kinderen boven te slapen, zo heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De dieven namen een aantal dingen mee, waaronder de autosleutels. De Range Rover werd later teruggevonden in een ander deel van de stad.

Madonna zei onlangs dat ze liever in Londen woont dan in Los Angeles, omdat ze zich in de Engelse hoofstad veiliger voelt.

Radicale Molukkers bereiden actie's voor

Radicale Molukkers die ontevreden zijn over de inspanningen van de Nederlandse regering om een eind te maken aan de gewelddadigheden op de Molukken, bereiden zich voor op harde acties. Dat zegt woordvoerder L. Reawaruw van de actiegroep People Against Genocide (PAG).

Hoewel Reawaruw zegt dat ook PAG de koers wijzigt, zegt hij niet betrokken te zijn bij de voorbereidingen voor harde acties. De verantwoordelijken zijn Molukkers die zich bij PAG hadden aangesloten, maar zich inmiddels hebben afgesplitst. "Ik heb een aantal mensen niet meer onder controle. Die gaan door het lint. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat zij willen doen. Ze maken hun eigen keuzes."

Er zijn volgens hem diverse plannen beraamd. Een daarvan is een aanslag op een officier van het Indonesische leger die op Clingendael opgeleid gaat worden. "Het Indonesische leger is medeverantwoordelijk voor de vele doden. Nederland steunt dat leger, met wapens en opleidingen. Dus is zo'n officier op Clingendael een symbool."

Militante Molukkers hebben het volgens hem ook nog steeds voorzien op oud-premier Van Agt. "Van Agt wordt de Salman Rushdie van Nederland. Hij is inmiddels ondergedoken, maar deze man die opdracht gaf tot het geweld tegen treinkapers, heeft natuurlijk nooit een openbaar leven meer. Hij is gebrandmerkt tot zijn dood."

PAG heeft zelf de Maastrichtse strafpleiter Hiddema ingeschakeld om te bekijken of er juridische procedures mogelijk zijn tegen de staat en Van Agt. Verder zamelt de actiegroep geld in om de christelijke milities op de Molukken van wapens te kunnen voorzien.

Diefstal Sinterklaascadeau's

Leraren van basisschool Noordhove in Dordrecht hebben deze week in zak en as gezeten toen zij tot hun schrik ontdekten dat bandieten de sinterklaascadeautjes hadden gestolen.

Behalve de vele tientallen presentjes die aan de kinderen zouden worden uitgedeeld bij het bezoek van de sint aan de school, op 5 december, namen de dieven ook pakjes drinken, negen zakken taaitaai en vijf kilo strooigoed mee.

De onverlaten zagen hun kans schoon op het moment dat leraren over de rapporten van de leerlingen vergaderden. "Omdat honderden ouders in en uit liepen, hadden we de deuren van onze school niet afgesloten. En daar hebben de boeven handig misbruik van gemaakt", aldus directeur van de basisschool, mevrouw C. in 't Veld.

Het schoolbestuur steekt de hand geheel in eigen boezem. Mevrouw In 't Veld: " We hebben de dieven alle gelegenheid gegeven door de deuren open te laten. Het verbaasde ons overigens wel,dat de dieven ongezien met die zware zakken aan de haal konden gaan."

Volgens woordvoerster C. Schreij van de politie in Dordrecht is later in de buurt van de school nog wel een doos met cadeautjes teruggevonden. "Maar van de andere presentjes en van de dieven ontbreekt nog elk spoor."

Inmiddels heeft de leiding van de basisschool de goedheilig man verzocht om bij zijn bezoek van dinsdag toch wat nieuwe cadeautjes voor de kleintjes mee te nemen. In 't Veld: "De sint heeft ons gemeld dat hij de kinderen niet teleur wil stellen. Hij heeft zijn pietermannen al aan het werk gezet."

Hoezo vergeten?

de_Kooning had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 62-jarige verkoper uit Boston vergat dat hij 13 jaar geleden wat aandelen in opslagmaker EMC had gekocht. 3000 aandelen om precies te zijn. Die waren toen zo'n 1.50 dollar per stuk maar vertegenwoordigen nu een waarde van 4 miljoen dollar, 10 miljoen gulden.

Gehuld met zonnebril en pet kwam hij zijn aandelen verzilveren bij het 'State Treasurer's' bureau. Hij wil graag anoniem blijven.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.