Diefstal Sinterklaascadeau's

Chris (MrBig)
Leraren van basisschool Noordhove in Dordrecht hebben deze week in zak en as gezeten toen zij tot hun schrik ontdekten dat bandieten de sinterklaascadeautjes hadden gestolen.

Behalve de vele tientallen presentjes die aan de kinderen zouden worden uitgedeeld bij het bezoek van de sint aan de school, op 5 december, namen de dieven ook pakjes drinken, negen zakken taaitaai en vijf kilo strooigoed mee.

De onverlaten zagen hun kans schoon op het moment dat leraren over de rapporten van de leerlingen vergaderden. "Omdat honderden ouders in en uit liepen, hadden we de deuren van onze school niet afgesloten. En daar hebben de boeven handig misbruik van gemaakt", aldus directeur van de basisschool, mevrouw C. in 't Veld.

Het schoolbestuur steekt de hand geheel in eigen boezem. Mevrouw In 't Veld: " We hebben de dieven alle gelegenheid gegeven door de deuren open te laten. Het verbaasde ons overigens wel,dat de dieven ongezien met die zware zakken aan de haal konden gaan."

Volgens woordvoerster C. Schreij van de politie in Dordrecht is later in de buurt van de school nog wel een doos met cadeautjes teruggevonden. "Maar van de andere presentjes en van de dieven ontbreekt nog elk spoor."

Inmiddels heeft de leiding van de basisschool de goedheilig man verzocht om bij zijn bezoek van dinsdag toch wat nieuwe cadeautjes voor de kleintjes mee te nemen. In 't Veld: "De sint heeft ons gemeld dat hij de kinderen niet teleur wil stellen. Hij heeft zijn pietermannen al aan het werk gezet."