FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 augustus 2000

Kiesgerechtigde verkoopt stembewijs

Een stemmer uit Maryland (VS) protesteert tegen de door hem gesignaleerde corruptie binnen de politiek door zijn stembewijs te koop aan te bieden. "Congresleden en senatoren verkopen hun stem ook aan de hoogste bieder. Democratie te koop!", zo legitimeerde de man zijn actie op eBay.

In korte tijd steeg het hoogste bod van 5 dollar tot meer dan 10.000 dollar. De veilingsite heeft het inmiddels van haar site verwijderd.

In Amerika is het volgens de wet verboden om stembewijzen te koop aan te bieden. Iedereen die zijn stem aanbiedt loopt het risico een boete van 10.000 dollar en een gevangenisstraf van een jaar op te lopen. Iemand die een stem koopt wordt een boete van 2500 dollar en een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar in het vooruitzicht gesteld.

Met dank aan Judge Dread dit ons dit berichtte.

Lama tussen de paarden

Een paardeneigenaar uit Poeldijk stond een beetje vreemd te kijken toen hij zondag tussen zijn paarden een lama zag staan. De man heeft het dier de volgende dag overgebracht naar de opvang van de dierenambulance in Den Haag.

Het is nog niet duidelijk waar de lama vandaan komt.
Een woordvoerster van de dierenambulance denkt dat kwajongensstreek gaat. Mogelijk hebben de onbekende daders het dier voor de grap verplaatst naar het weiland.

Op het moment staat er op het Malieveld een circus en er wordt nu gekeken of het dier daar soms eigendom van is.

1 miljoen voor oude munten

De 2 neven die vorig jaar een grote partij Romeinse munten in het Britse Somerset hebben opgegraven, hebben daar een kapitaal mee verdiend. Het Somerset County Museum heeft de schat voor 265.000 pond, bijna één miljoen gulden van het tweetal gekocht.

De partij van 9213 zilveren munten is de grootste die ooit in Groot-Brittannië is gevonden. Enkele maanden na de vondst bepaalde een rechter in Somerset dat de mannen de rechtmatige eigenaren waren.

Het was puur beginnersgeluk, want slechts enkele minuten nadat de neef van Kevin Elliott de werking van een metaaldetector aan hem had uitgelegd, vond hij de Romeinse schat op het land van zijn vader.

De munten werden geslagen tussen 31 voor Christus en 224 na Christus en ze zijn volgens archeologen omstreeks 230 na Christus begraven in de hoek van een kamer in een stenen huis.


Kind vernoemd naar website

Een echtpaar uit Amerika heeft hun pasgeboren kind vernoemd naar een website en streek daarmee 5.000 dollar op. Het gaat om de site Internet Underground Music Archive, die middels deze marketingstunt bezoekers werft. Het bedrijf dat deze site beheert, heeft een prijs uitgeloofd voor tien kinderen die naar de webpagina worden vernoemd.

Iuma Dylan-Lucas is de naam van de zoon van Jessica en Travis. Hij werd afgelopen vrijdag geboren in Hutchinson in de staat Texas. Iuma is de afkorting van het internetbedrijf en gelijk aan het webadres www.iuma.com.

"Mijn vrouw vond het een goed idee, omdat oma had gezegd dat dit kind voorspoed zou brengen. Deze wedstrijd zou kunnen zijn wat zij bedoelde. Bovendien heeft Iuma een cool verhaal te vertellen als hij ouder wordt", aldus de trotse Travis. Tot nu toe zijn er nog drie andere inzendingen voor de wedstrijd geweest, maar de namen van deze kinderen zijn nog niet bevestigd.

NS moet voor 'reizigerstribunaal'

Reizigers moeten de NS in het geval van treinvertragingen op het matje kunnen roepen. Dat vindt CDA-Kamerlid Gerd Leers. Hij bepleit de oprichting van een 'reizigerstribunaal'. Komende dinsdag licht de christen-democraat zijn plannen toe in een gesprek met de NS-top.

Nu worden reizigers te vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Zo krijgen zij een standaardformuliertje om in te vullen, wanneer er klachten zijn. Dat kan volgens Leers niet langer. Hij is van mening dat treinreizigers een uitlaatklep moeten hebben.

Het overleg met de NS moet wat betreft Leers niet alleen gaan over het voorkomen van vertragingen, maar ook over de opvang en begeleiding van reizigers alsmede de compensatie van gedupeerde klanten. Minister Netelenbos onderhandelt op dit moment met de NS over een prestatiecontract, dat punctualiteit en compensatie aan de orde stelt. "Dat sluit prima op elkaar aan. NS is van de reizigers en dient niet alleen commerciële belangen na te streven. Het spoorbedrijf en de reizigers kunnen niet zonder elkaar. Dat moet in een reizigersstatuut, erkend door NS, worden vastgelegd", aldus Leers.

Celstraf voor Franse pitbulleigenaar

Een Franse rechtbank heeft woensdag een 20-jarige hondenbezitter tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechter achtte bewezen dat de man zijn pitbull had aangespoord drie voorbijgangers aan te vallen omdat zij weigerden hem geld te geven. Ook een toegesnelde agent moest het ontgelden. De slachtoffers werden allen zo ernstig gebeten dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Van de twee jaar cel die de rechtbank in Rouen de man, Jeremie Acquemin, oplegde zijn achttien maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de aan drank en drugs verslaafde man afkicken en moet hij de slachtoffers ruim 15.000 gulden schadevergoeding betalen. De honden zullen worden afgemaakt.

Proces 'rijn-roer-ripper' begonnen

In Duisburg is donderdag een proces gestart tegen de zogenaamde 'Rijn-Roer-Ripper'. De 31-jarige verdachte in de zaak wordt verdacht van gruwelijke lustmoorden op vier vrouwen in de leeftijd van 26 tot 30 jaar.

De verdachte zou de moorden tussen april 1994 en juni 1998 hebben gepleegd. Volgens het Duitse OM heeft hij de vrouwen neergeschoten, daarna seksueel misbruikt en vervolgens de lijken in stukken gesneden. De slachtoffers waren twee prostituees uit Essen, een liftster en een 28-jarige tante van de verdachte.

De man werd in november vorig jaar aangehouden nadat hij had opgeschept over de moord op een Zuid-Afrikaanse vrouw in Nederland in 1994. Toen de politie hem opzocht in zijn woonplaats Bottrop en een speekselmonster wilde nemen gaf hij de moord toe. Later bekende hij nog twee andere moorden. Voor de dood van zijn tante is de man aangeklaagd wegens doodslag, de drie andere aanklachten luiden moord.

Het proces zal vooral gaan over de toerekeningsvatbaarheid van de man, die van beroep dakdekker is. Een uitspraak van de rechtbank wordt op zijn vroegst op 21 september verwacht.

Teddybeer houdt politie bezig

Toen de Amerikaanse Margaret Lowry in haar tuin in de staat Massachussetts een zwarte beer zag slapen, belde ze de politie. Die kwam meteen, want er zijn de laatste tijd vaker beren gesignaleerd in woongebieden in de staat en je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Het duurde even voor de agenten erachter kwamen dat de beer in de tuin geen gevaarlijk exemplaar was, maar eentje om te knuffelen.

De toegesnelde agenten durfden aanvankelijk niet te dicht bij het slapende beest van 1,20 hoog in de buurt te komen. Met sirenes probeerden ze het te wekken, maar zonder resultaat. Toen de beer ook niet reageerde op het afsteken van rotjes, werden de agenten achterdochtig. Ze staken met een lange stok in het zwarte lijf en ontdekten dat het om een teddybeer ging. De knuffel is meegenomen naar het bureau. De politie gaat er vanuit dat iemand een grap heeft willen uithalen.

Lijkt me een geslaagde grap

Autovrije zondag redelijk succes

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de landelijke autovrije zondag op 24 september doen 94 gemeenten mee. Het gaat om alle grote steden, behalve Rotterdam, aldus coördinatrice L. Haakhorst van de vereniging Milieudefensie donderdag.

In bijna alle deelnemende dorpen en steden worden evenementen gehouden op de afgesloten straten. Dit variëert van een straatpicknick tot skeelerwedstrijden.

"We zijn wel tevreden, maar hadden gehoopt op een hoger aantal deelnemers", aldus Haakhorst. "Bijna alle gemeentebesturen denken echter dat ze direct een evenement moeten organiseren bij de autovrije zondag. Dat hoeft helemaal niet. Wij willen het liefst rust en ruimte."

Het aantal deelnemers is fors hoger dan vorig jaar. Toen werd de autovrije dag voor het eerst gehouden en deden 54 gemeenten mee. Eind mei hadden zich al negentig gemeenten voorlopig gemeld. Na vijf afzeggers, kwamen er daarna ook weer nieuwe deelnemers bij.

De Nederlandse autovrije zondag volgt twee dagen na de Europese autoloze vrijdag (22 september). Milieudefensie vraagt de ministers om op die dag per fiets naar de wekelijkse vergadering van de ministerraad te komen.

Persoonlijk vind ik heel die autovrije zondag nogal bullshit, maar dat zal wel aan mij liggen...

Xenotransplantatie riskanter dan gedacht

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het overplaatsen van organen, weefsels of cellen van dieren naar de mens lijkt het risico op het overdragen van ziekten groter dan gedacht. Wetenschappers hebben voor het eerst aangetoond dat virussen uit varkens na de weefseltransplantatie naar andere dieren actief blijven. De discussie over de veiligheid van xenotransplantatie komt daarmee in een nieuw daglicht te staan.

Een groep Amerikaanse wetenschappers van The Scripps Research Institute in het Californische La Jolla berichtte dat vanmiddag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Zij verrichtten onderzoek naar de behandeling van suikerziekte door insulineproducerende cellen uit de alvleesklier over te plaatsen vanuit varkens naar mensen. Een van de risico's daarbij is dat onbekende virussen verstopt zitten in het DNA van de varkenscellen. De wetenschappers probeerden het experiment daarom eerst uit bij muizen met suikerziekte.

Na de xenotransplantatie bleek de suikerziekte inderdaad tegengegaan te zijn, maar tegelijkertijd werd een bekend virus actief in de muizen, dat zich bovendien verspreidde naar andere organen: nieren, longen, huid en speekselklieren. In eerdere experimenten bij mensen is dat nooit gevonden, maar de Amerikaanse wetenschappers vermoeden dat toen niet goed genoeg gekeken is.

Betaald voetbal teert op overheid

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het betaald voetbal in Nederland steunt in belangrijke mate op de overheid. In de afgelopen 5 jaar ging er ruim 300 miljoen piek van provincies en gemeenten naar de clubs. Het gaat hierbij om subsidies, leningen en belangen in stadions.

Dit blijkt uit een onderzoek, dat de Volkskrant deed naar de financiële bijdragen van de verschillende overheden aan de 36 profclubs uit de ere- en eerste divisie. De bevindingen gaan regelrecht in tegen het uitgangspunt van de rijksoverheid om het beroepsvoetbal zichzelf te laten bedruipen.

Lees hier het hele bericht.

Clinton eet weer patat

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Franse frietjes eten bij McDonald's. Bill Clinton is er gek op, maar in de afgelopen presidentiële jaren kwam het er nauwelijks van. Gisteren nam hij echter z'n kans waar.

In Monroe in de staat Michigan, waar hij campagne voerde voor vice-president Al Gore die hem in november hoopt op te volgen, maakte hij een junkfood-pitstop.

Na de bijeenkomst van de Democratische Partij liet Billyboy zijn presidentiële autokaravaan stoppen bij de Mac. Hij bestelde kip, friet en cola. Na een kwartiertje kwam hij met z'n cola weer naar buiten. "Ik was er altijd al dol op en nu ik binnenkort weer gewoon burger ben, kan ik die oude snack-gewoonte weer oppakken", aldus Clinton.

Mijdrechter voelt zich genaaid

Ar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Ik ben bang voor vrouwen geworden", zei de man die verdacht wordt van aanranding van twee vrouwen tegen de rechter. De 38-jarige Mijdrechter heeft het gevoel er door de 2 vrouwen te zijn ingeluisd, want zij waren het die met hem naar bed wilden. De eis van 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 voorwaardelijk, komt dan ook zeer hard aan.

De advocate van de Mijdrechter meent dat een man niet vogelvrij mag zijn in Nederland. De weegschaal dreigt volgens haar te ver door te slaan naar een kant. Een vrouw hoeft maar aangifte te doen of de man zit al vast op het politiebureau, aldus de raadsvrouw.

De Mijdrechter had een oogje op zijn buurvrouw en dit was wederzijds. Probleempje was dat ze beiden zijn getrouwd. De vrouw voelde zich daarnaast gebonden aan haar geloof dat haar verbiedt een relatie met een andere man te beginnen. De liefde bleef daarom platonisch met hier en daar een aanraking.

De vrouw maakte een einde aan de flirt door de man bij de politie aan te klagen wegens aanranding. Hij zou haar met een smoes naar zijn huis hebben gelokt, toen zijn echtgenote niet thuis was en haar daar hebben betast. Volgens de Mijdrechter was dat met instemming van de vrouw.

De man zou ook een vriendin van de vrouw onzedelijk hebben bestast. Dat zou in de auto van de man zijn gebeurd, terwijl hij rondjes door Mijdrecht reed. Volgens zijn advocate is het niet eens mogelijk al rijdende de broek van een tegenstribbelende vrouw los te knopen en je van je eigen broek te ontdoen.

De man is geschrokken van de beschuldigingen en is nu vast van plan buiten zijn huwelijk geen nieuwe relaties meer met vrouwen aan te knopen. Om te laten zien dat het met zijn huwelijk weer goed zit, was zijn vrouw meegekomen naar de zitting. De buurvrouw liet de rechtbank per brief weten dat het niet haar bedoeling is geweest de man de gevangenis in te krijgen.

Ondanks dit feit houdt de officier vast aan de eis van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Volgens de aanklager heeft de man misbruik gemaakt van 'vriendelijke vrouwen', die alleen maar aardig tegen de man wilden zijn.

Op 29 augustus diet de rechter uitspraak.


Bedrijven Enschede bankroet

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 50 kleine ondernemers uit het rampgebied in Enschede hangt faillissement boven het hoofd. Ze waren niet of nauwelijks verzekerd tegen de verwoestende vuurwerkbom.

Dit blijkt uit cijfers van de ondernemershelpdesk die de getroffen ondernemers helpt. In totaal 510 ondernemingen zijn getroffen door de ramp, waarvan ongeveer 300 in het rampgebied zelf. De rest heeft z'n bedrijf in de straten rond het rampgebied. Ook zijn er ondernemingen die hun opslagruimte in de wijk hadden gevestigd.

In het zwaargetroffen Roombeek zaten veel kleine, startende ondernemingen. Ze kwamen af op de goedkope bedrijfsruimten in de wijk, die vanouds gestempeld is door de Grolsch-brouwerij en de textielindustrie. Zo waren voormalige textielfabrieken omgebouwd tot bedrijfsverzamelgebouwen.

Noordzee prehistorische schatkamer

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De duikexpeditie naar een mammoetskelet in de Noordzee heeft de eerste vondst opgeleverd. Een schedelstuk dat de duikers hebben opgehaald is door een paleontoloog geïdentificeerd als deel van het achterhoofd van een mammoet. Het schedelstuk is 40.000 jaar oud.

Expeditieleider Ben Stiefelhagen gaat ervan uit dat er in de buurt van de vindplaats 'meer mammoet' moet liggen. Hij tuigde de expeditie op nadat hij drie jaar geleden op dezelfde plek een slagtand van een mammoet naar boven haalde. De vondst van het schedelstuk bevestigt zijn vermoeden.

De expeditie heeft verder botten gevonden van steppenwisents uit dezelfde periode. Ook is een mammoetkies gezien. De duikers hopen die een dezer dagen naar boven te halen.

De vindplaats ligt 80 kilometer uit de kust van Hoek van Holland op 42 meter diepte, vlakbij een scheepswrak. Voor het ontstaan van de Noordzee was dit gebied een delta begroeid met steppegras. Er leefden onder andere mammoets, holeberen, sabeltandtijgers en wisents.

Ojee! Simpson

kaas2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

O.J. Simpson wil dat de rechter de productie verbied van een film over het geruchtmakende proces tegen hem. Hij meent dat de film "American Tragedy" vertrouwelijke informatie bevat over het advocatenteam dat hem destijds bijstond. Simpson werd na een maandenlang proces in 1995 vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole en haar vriend. Wel moest hij een schadevergoeding van 33,5 miljoen dollar betalen.

Meisje van 11 vermist in Utrecht

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Utrecht heeft een recherchebijstandsteam samengesteld om te zoeken naar het 11-jarige meisje Samantha Duric uit de Domstad. Het meisje wordt al sinds zondagmiddag vermist. Ze ging na het eten buiten spelen in de Miltenburgstraat in Utrecht en is na 5 uur niet meer gezien. Dat de politie met een recherchebijstandsteam de vermissing onderzoekt, betekent dat er ernstig rekening gehouden wordt dat er misdrijf in het spel is.

Agente met lekkere billen

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen van 19 uit is op Texel bestraft met een boete van 500 piek voor het in de billen knijpen van een agente. De jongen kon zijn handen niet thuishouden toen hij de vrouw in blauw in het uitgaansgebied van De Koog zag lopen. Hij werd gelijk aangehouden.

"De laatste maanden komt het vaker voor. In overleg met justitie hebben we afgesproken dat we hier harder tegen optreden. Vandaar de hoge boete", aldus de politie.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.