Mijdrechter voelt zich genaaid

Ar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Ik ben bang voor vrouwen geworden", zei de man die verdacht wordt van aanranding van twee vrouwen tegen de rechter. De 38-jarige Mijdrechter heeft het gevoel er door de 2 vrouwen te zijn ingeluisd, want zij waren het die met hem naar bed wilden. De eis van 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 voorwaardelijk, komt dan ook zeer hard aan.

De advocate van de Mijdrechter meent dat een man niet vogelvrij mag zijn in Nederland. De weegschaal dreigt volgens haar te ver door te slaan naar een kant. Een vrouw hoeft maar aangifte te doen of de man zit al vast op het politiebureau, aldus de raadsvrouw.

De Mijdrechter had een oogje op zijn buurvrouw en dit was wederzijds. Probleempje was dat ze beiden zijn getrouwd. De vrouw voelde zich daarnaast gebonden aan haar geloof dat haar verbiedt een relatie met een andere man te beginnen. De liefde bleef daarom platonisch met hier en daar een aanraking.

De vrouw maakte een einde aan de flirt door de man bij de politie aan te klagen wegens aanranding. Hij zou haar met een smoes naar zijn huis hebben gelokt, toen zijn echtgenote niet thuis was en haar daar hebben betast. Volgens de Mijdrechter was dat met instemming van de vrouw.

De man zou ook een vriendin van de vrouw onzedelijk hebben bestast. Dat zou in de auto van de man zijn gebeurd, terwijl hij rondjes door Mijdrecht reed. Volgens zijn advocate is het niet eens mogelijk al rijdende de broek van een tegenstribbelende vrouw los te knopen en je van je eigen broek te ontdoen.

De man is geschrokken van de beschuldigingen en is nu vast van plan buiten zijn huwelijk geen nieuwe relaties meer met vrouwen aan te knopen. Om te laten zien dat het met zijn huwelijk weer goed zit, was zijn vrouw meegekomen naar de zitting. De buurvrouw liet de rechtbank per brief weten dat het niet haar bedoeling is geweest de man de gevangenis in te krijgen.

Ondanks dit feit houdt de officier vast aan de eis van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Volgens de aanklager heeft de man misbruik gemaakt van 'vriendelijke vrouwen', die alleen maar aardig tegen de man wilden zijn.

Op 29 augustus diet de rechter uitspraak.