Proces 'rijn-roer-ripper' begonnen

In Duisburg is donderdag een proces gestart tegen de zogenaamde 'Rijn-Roer-Ripper'. De 31-jarige verdachte in de zaak wordt verdacht van gruwelijke lustmoorden op vier vrouwen in de leeftijd van 26 tot 30 jaar.

De verdachte zou de moorden tussen april 1994 en juni 1998 hebben gepleegd. Volgens het Duitse OM heeft hij de vrouwen neergeschoten, daarna seksueel misbruikt en vervolgens de lijken in stukken gesneden. De slachtoffers waren twee prostituees uit Essen, een liftster en een 28-jarige tante van de verdachte.

De man werd in november vorig jaar aangehouden nadat hij had opgeschept over de moord op een Zuid-Afrikaanse vrouw in Nederland in 1994. Toen de politie hem opzocht in zijn woonplaats Bottrop en een speekselmonster wilde nemen gaf hij de moord toe. Later bekende hij nog twee andere moorden. Voor de dood van zijn tante is de man aangeklaagd wegens doodslag, de drie andere aanklachten luiden moord.

Het proces zal vooral gaan over de toerekeningsvatbaarheid van de man, die van beroep dakdekker is. Een uitspraak van de rechtbank wordt op zijn vroegst op 21 september verwacht.