Autovrije zondag redelijk succes

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de landelijke autovrije zondag op 24 september doen 94 gemeenten mee. Het gaat om alle grote steden, behalve Rotterdam, aldus coördinatrice L. Haakhorst van de vereniging Milieudefensie donderdag.

In bijna alle deelnemende dorpen en steden worden evenementen gehouden op de afgesloten straten. Dit variëert van een straatpicknick tot skeelerwedstrijden.

"We zijn wel tevreden, maar hadden gehoopt op een hoger aantal deelnemers", aldus Haakhorst. "Bijna alle gemeentebesturen denken echter dat ze direct een evenement moeten organiseren bij de autovrije zondag. Dat hoeft helemaal niet. Wij willen het liefst rust en ruimte."

Het aantal deelnemers is fors hoger dan vorig jaar. Toen werd de autovrije dag voor het eerst gehouden en deden 54 gemeenten mee. Eind mei hadden zich al negentig gemeenten voorlopig gemeld. Na vijf afzeggers, kwamen er daarna ook weer nieuwe deelnemers bij.

De Nederlandse autovrije zondag volgt twee dagen na de Europese autoloze vrijdag (22 september). Milieudefensie vraagt de ministers om op die dag per fiets naar de wekelijkse vergadering van de ministerraad te komen.

Persoonlijk vind ik heel die autovrije zondag nogal bullshit, maar dat zal wel aan mij liggen...