FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 mei 2000

Winkelcentrum alleen voor vrouwen

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de stad Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten is onlangs het eerste winkelcentrum geopend waartoe alleen vrouwen toegang hebben.

In Islamitische landen zijn vrouwen vaak helemaal bedekt en is het hun verboden hun gezicht te laten zien aan mannen die geen familie zijn. Door dit winkelcentrum, die de naam She-zone draagt, is het nu mogelijk voor vrouwen om bijvoorbeeld parfum en make-up te testen zonder sluier. Ook zullen ze niet lastiggevallen worden, waardoor hun zelfvertrouwen kan groeien, zo zegt de directeur en bedenker van dit winkelcentrum, Mark Link.

Schietpartij Wendy's New York; 5 doden

Woensdagavond kwamen twee mannelijke overvallers binnen in het fastfood-restaurant "Wendy's" in New York. De personeelsleden van het restaurant waren net bezig met het afsluiten.

De personeelsleden werden vastgebonden en de mond werd afgeplakt; daarna openden de twee mannen het vuur.

Vijf personeelsleden kwamen hierbij om. (Eén van de vijf overleed in het ziekenhuis, de andere vier werden gevonden op de crime-scene).
Zij werden gevonden in de "walk-in refrigerator".

Twee andere slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis; de één in kritieke toestand, de ander stabiel.
De daders zouden 18-20 jaar oud zijn.

(Wendy's is een soort McDonalds/BurgerKing, Red.)

Hoofdprijs Bus toch 1 miljoen

SBS6 heeft besloten toch de eerder aangekondigde 1 miljoen gulden als prijs uit te keren. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers... Doen ze ook een keer iets goed

Onderstaand bericht vond ik op de officiële site:

De intercom wekt de passagiers om negen uur met het liedje “poen, poen, poen.”. Na het lied horen de passagiers dat er een krant voorin de BUS ligt. Eric snelt eruit om als eerste de krant te halen. De passagiers zijn opgewonden om zichzelf in de krant te zien. Antonette stelt voor om het stuk voor te lezen op bed. De voorpagina gaat over de winnaar, die uiteindelijk toch een miljoen zal winnen. De jackpot die aan de hand van kijkcijfers is bepaald, betreft niet het werkelijke bedrag dat de winnaar krijgt.

Het warme weer in mei heeft de kijkcijfers namelijk geen goed gedaan. Antonette citeert SBS6-baas Fons van Westerloo: “We wilden niet dat de passagiers het slachtoffer zouden worden van het warme weer. Daarom hebben we de kijkcijfers van de beter bekeken avondherhalingen meegeteld en komen we toch op het miljoen uit.”

Na het stuk gelezen te hebben, begrijpen de passagiers ook het weknummer van deze ochtend. “Ik dacht dat we eerst door de wekker heen hadden geslapen en daarom zo wakker werden gemaakt”, zegt Antonette. Tessa: “Poen, poen, poen. Ik dacht ook dat het had te maken met we moeten geld verdienen.” De passagiers staan lekker vroeg op met dollartekens in hun ogen.

Prins kreeg stuk van gebit in keel

Een afgebroken brugconstructie in het gebit van prins Bernhard is vorige week donderdag mede de oorzaak geweest van de plotselinge verslechtering van zijn gezondheidstoestand. Een deel van de brug was in de slokdarm van de prins geschoten waardoor extra ademhalingsproblemen ontstonden. Een röntgenfoto toonde de oorzaak van de complicatie. Het afgebroken deel, dat klem zat in het bovenste deel van de slokdarm, is meteen daarna verwijderd.

Hoofddirecteur E. Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst liet gisteren weten dat de artsen vermoeden dat de prins op een onrustig moment te veel met zijn kiezen had liggen malen. Volgens het medisch team is het niet uitzonderlijk dat oudere patiënten hun gebit beschadigen als zij aan beademingsapparatuur liggen. De gezondheidstoestand van de 88-jarige prins gaat nog steeds vooruit. Prins Bernhard brengt de dag televisiekijkend en krantenlezend door. Het is nog niet bekend wanneer hij de intensive care mag verlaten.
Twee weken geleden werd hij opgenomen in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht voor een darmoperatie. Kort daarna ontstond een neurologische complicatie. De prins werd daarom beademd op de intensive care.

Een LIVE chat, zoals het hoort...

Gisterenavond om 18.00 en om 21.00 (de laatste was een uur vroeger..) hield de Bullent fanclub een live chatsessie.
SBS zou hier eens een voorbeeld aan moeten nemen, amateuristisch gezellig..
We weten uit betrouwbare bron dat er binnenkort een samenwerking komt tussen de fanclubs van de passagiers die er nu nog in zitten. Op verzoek van Bullent hadden we gisteren niet bekend gemaakt dat de live chat gehouden werdt, om een stormloop te voorkomen.
P.S. gelieve op het forum te reageren.
Het volgende hebben we op de fanclub gevonden:

Gisteren was de live-chat. We hebben het in twee sessies gedaan. Een om 18:00 uur en een om 22:00uur.
Het was aardig,leuk en gezellig. In de eerste sessie van 18:00 uur was het lekker gezellig. Af en toe hadden wij een klein probleempje met het beeld van de camera. Tevens hadden we er ook geluid bij.
Je kon mij dus zien en horen tegelijk.
Dit bleek wel de nodige capaciteit te eisen van het systeem.
Als een heel leuk aardigheidje en surprise was er ook een mistery guest aanwezig.
ESMERALDA !!! Zij was ook bereid om mee te chatten met de bullent-fanclub. Bedankt Essy !!!!Leuk dat je er ook was.

Tussen de twee sessies in zijn we met z'n allen gaan eten in een lokale MC-Donalds.
Essy smachtte namelijk naar de MC-Donalds, dus ja, waarom ook niet!!!!

In de tweede sessie ging het wat moeizamer, vanwege de drukte. Ik was versteld van hoe druk het was en we draaiden dan ook overtoeren. Echt tegek hoor!!
Op een gegeven moment konden we het niet meer aan en moesten we wel het beeld uitzetten. Daarna ging het ook stukken beter. We hadden wel geluid.

Ik vond het een hele leuke chat, met leuke vragen.
Een tweede ronde zit er misschien in, maar een concreet antwoord kan ik jullie niet geven.
Laat jullie je maar lekker verrassen, mocht het zover komen.

Ik wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en hun reacties, vragen en operkingen.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Mocht het zover komen, dan zullen we tevens proberen de kinderziektes eruit te halen. Dit zal er voor zorgen, dat het alleen maar leuker en gezelliger zal zijn.

Mochten er nog reacties, opmerkingen of vragen zijn over de chat van gisterenavond, dan kunnen jullie dat onder deze topic plaatsen.

Bedankt voor jullie aanwezigheid en bijdrage.
Essy bedankt voor je komst en Voltran bedankt voor je technische support.

Bully

Speel nu FOKtris - Dé FOK! tetris kloon !

De afgelopen weken is ons aller Blauwe M&M druk bezig geweest met het creëren van FOK's eerste echte game. FOKtris is het resultaat. Dit verslavende spelletje, gebaseerd op Tetris (what else ?), kun je nu online spelen door hier te klikken.
En ja, er is een highscore lijst, dus maak er een leuke competitie van onder mekaar

--------------------
Fok!Tris Handleiding
--------------------
Fok!Tris is geschreven in flash en maakt gebruik van technieken die alleen de laatste plug-ins ondersteunen. Het is dus noodzakelijk om de laatste flash plug-in te hebben.
Zorg er voor dat flash plug-in versie 4.0 geinstalleerd is in de brouwser.

Wacht totdat de game volledig binnen is gehaald en druk daarna op "START"

In Fok!Tris zijn een aantal toetsencombinaties en mogelijkheden, een kleine opsomming:

Klik "NIEUW SPEL" of "n" om het spel te laten beginnen
Aan de linkerkant van het speelveld zijn een aantal mogelijkheden:

STAGE - hiermee is level 1 tot en met 21 in te stellen, hoe hoger het level, hoe sneller de blokjes zullen vallen, en hoe hoger de scores.
HIGH - Voor een extra handicap, in te stellen van 1 tot en met 5, beginnen met extra random rijen.

LIJNEN - Het aantal lijnen tijdens het spelen wat gehaald is.

SCORE - De uiteindelijk behaalde score.

SCORE OPSLAAN - Mocht je klaar zijn met spelen en de score willen toevoegen aan de highscore database, druk dan hier op. Een nieuw scherm zal verschijnen waar je eventueel je naam kunt invoeren, indien alles goed is dan kun je op de knop "OPSLAAN" klikken en zat een overzicht van de top 10 op dat moment verschijnen. Door op de knop "TERUG" te drukken, kun je weer beginnen aan een nieuw spel.

MAIL - vragen, opmerkingen of andere dingen? klik op de envelop en je kunt direct een mailtje sturen.

Aan de rechterkant:

VOLGENDE - geeft het volgende blokje aan wat zal verschijnen
PAUZE - zet de game tijdelijk stop (te activeren door op de button te klikken met de muis of "0" op het numerieke toetsenbord)
RESUME - zet de game weer terug aan (te activeren door op de button te klikken met de muis of "1" op het numerieke toetsenbord)

Besturen van blokjes:

Met de pijltjestoetsen LINKS en RECHTS, draaien SPATIE of PIJLTJE OMHOOG, droppen van een blokje met PIJLTJE OMLAAG

Muziek:

De muziek is middels de schuif in te stellen op vier posities van 100%, 75%, 50%, 25% of uit.

Voor verder vragen? Mail naar blauwe@fokzine.net.

Suc6 en speel ze!

Student van 107 haalt bul

Studeren op je oude dag kent geen grenzen in Groot-Brittannië.
Een hoogbejaarde Brit (107) is dinsdag uitgeroepen tot de oudste leerling van Engeland en tevens afgestudeerd.

Fred Moore uit New Milton, Hampshire, heeft de laatste 25 jaar kunstgeschiedenis gestudeerd en krijgt daarvoor een prijs van 1800 gulden. Ook konden negentien andere bejaarde studenten zich verheugen op een geldprijs.

In het kader van de regeringscampagne 'Je bent nooit te oud om te leren' werden de bejaarden beloond voor hun ijver. Iedere Brit boven de 85 mocht meedoen aan de campagne. Onder hen bevonden zich bejaarde flamencodansers, romanschrijvers en internetcursisten.

Vraag me af hoe lang de goede man nog van zijn diploma kan genieten...

Patiënt slaapt buiten

Een 62-jarige man van psychiatrisch ziekenhuis De Geestgronden in Bennebroek verblijft sinds anderhalve week op de stoep van de instelling. De man is de toegang tot het ziekenhuis ontzegd, omdat hij voor overlast en onrust zou zorgen onder z'n medepatiënten.
Eerste geneeskundige H.Harms van het ziekenhuis heeft de man in een brief laten weten dat hij niet langer welkom is.

Da's ook lekker... Wordt je uit een psychiatrische inrichting gezet omdat er psychisch iets mis met je is.
Logisch...

Schooldirecteur ontslagen wegens porno

Schooldirecteur J.D. van de openbare school Drienermarke is door de gemeente Hengelo per 15 juni ontslagen. Hij had via de schoolcomputer kinderporno gedownload. Forensisch onderzoek heeft volgens wethouder Nijhof afdoende bewezen dat enkel de directeur de gewraakte foto's op diskette gezet kan hebben.

Volgens eigen zeggen is de directeur er ingeluisd door iemand die zijn benoeming niet zag zitten. De wethouder hecht aan deze uitspraak geen geloof omdat vast zou zijn komen te staan dat alleen de directeur de beelden van het internet heeft kunnen halen. Het onderzoek pleit de collega's vrij, aldus Nijhof.
Voor de gemeente is dit voldoende reden voor oneervol ontslag, dus zonder recht op wachtgeld.

De directeur heeft drie weken om beroep tegen het ontslag aan te tekenen. Hij werd indertijd geschorst op verdenking van het vastleggen van kinderporno op diskette. De schorsing was al eens verlengd en dat kon niet nog een keer. Het gemeentebestuur van Hengelo heeft daarom tot ontslag besloten.

Hmm, ik mag toch hopen dat meneer nog een paar jaartjes de cel in gaat ook

Vergeten te krassen..

Boeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 'krassende" man was al vier weken miljonair zonder dat hij het wist. De man, die anoniem wil blijven, kocht het winnende kraslot een maand geleden voor een knaak bij de sigarenzaak van Ruud Bos in het Noord-Hollandse Bovenkarspel.

Hij stak zijn aankoop zonder te krassen in de zak van zijn jasje en nam het mee naar huis. Na aankomst vergat hij het lot. Het colbertje kwam in de kast terecht, waar het tot eind vorige week bleef hangen. Toen de man het kraslot weer vond en ging krassen, bleek hij opeens 1.000.000 pieken rijker te zijn .

Nog mazzel dat hij zijn colbertje niet naar de stomerij heeft gebracht .

Real madrid wint 'Spaanse' Champions League

Real Madrid heeft gisteren in het Stade de France te Parijs de Champions League gewonnen. In een uitverkocht stadion versloegen de Madrilenen Valencia met 3-0.

De geheel Spaanse finale was niet zo boeiend als de halve finales. Real Madrid speelde goed en verdedigde vooral ijzersterk. Uitblinkers waren rechtsback Salgado, linksback Carlos en centrale verdediger Karanka.

Real kwam net voor rust op voorsprong door een doelpunt van Fernando Morientes, die een voorzet van Salgado inkopte bij de tweede paal. In de tweede helft scoorden McMananam en Raul.

Door de overwinning plaatst de Koninklijke zich alsnog voor het Champions League toernooi van volgend seizoen. Het was overigens de achtste keer dan Real Madrid de Çup met de grote Oren' binnenhaalde.


Doelpuntenmaker Raul kust de beker.
Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
©FOK.nl e.a.