FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 mei 2000

Webserver op Piepers

Een stel Engelsen heeft een webserver ontworpen die voor zijn energievoorziening gebruik maakt van piepers.

Helemaal nieuw is het idee niet; in het verleden werd al een aardappel-klok gefabriceerd. Een aardappel-webserver werd echter niet reëel geacht. Hierop ging een groep computerfanaten met succes aan de slag, schrijft de BBC. Zij beheren nu een site genaamd Temple ov thee Lemur http://152.78.65.48:2300/ die loopt op aardappelen.

Het moge duidelijk zijn dat er geen hoge eisen aan de server kunnen worden gesteld. Er wordt gebruik gemaakt van een 386-processor, een schijf van 2 MB en een intern geheugen van eveneens 2 MB. Er prijkt een waarschuwing op de rudimentair vormgegeven site: "Please do not overload the server, as it is not very powerful."

De enthousiastelingen hebben een oude computer helemaal uitgekleed, zodat alleen het strikt noodzakelijk overbleef. Maar zelfs dit basale apparaat heeft nog altijd 12 flinke aardappelen nodig om in zijn behoeftes te voorzien. Deze moeten om de paar dagen worden vervangen door verse exemplaren. Welk aardappelras wordt gebruikt, is niet duidelijk, noch of oude exemplaren kunnen worden gebruikt voor verdere consumptie.

Aardappels kunnen fungeren als batterijen nadat elektroden van zink en koper in het vlees worden gestoken. Hierna ontstaat er een elektrochemische reactie. Elke pieper genereert ongeveer een halve volt.

Omroepen halen ruim 6 ton op voor 777

ToMaSZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen die meegewerkt heeft van harte bedankt!

19.00 Eindstand: fl 623.544,10

18.00 Tussenstand: fl 500.685,-

17.30 Radio 538 biedt geheel belangeloos, exclusief en eenmalig: de gigant onderde 538 Drive inn Shows! Een avond om nooit te vergeten!
Breng je bod uitvoor een ultieme megaparty bij jouw bedrijf met de crème de la crème onder de DJ's: Erik de Zwart, Edwin Evers en Jeroen van Inkel!!!

Hoogste bod op dit moment door Uitgaanscentrum 2 Brothers: Fl 10.000,-

17.15 Breng nu je bod uit en wellicht zit jij straks live bij de finale van Euro2000!!!!!

Hyundai, sponsor van Euro 2000, stelt 2 X 5 finale kaarten ter beschikking.
Hoogste bod op dit moment: fl. 15.000,- voor alle 10 kaarten.

17.00 Tussenstand fl 382.357,70

16.30 Presentator Rob Bartol, van het dagelijkse discussieprogramma "Een RobbertjeBartol" van Omroep Brabant heeft aangeboden zijn mond twee minuten te houden, bij een bod van 500 gulden of meer.
Ter info: Bartol is een van de meest energieke presentatoren, die nog geen
tien seconden kan stilzitten of zijn mond houden.

16.00 Tussenstand: fl 280.928,80

Geen EK-peeskamertjes in Den Haag

Het voorstel van een Haagse raamexploitant om tijdens EURO2000 supporters te laten overnachten in sexhuizen is door de gemeente Den Haag afgewezen. Raamexploitant Van Booma bood vorige week vijfhonderd leegstaande peeskamers aan als hotelkamers voor de supportersinvasie. Maar Den Haag vindt dat dit niet in het bestemmingsplan past.

Zouden trouwens toch dure overnachtingen worden gezien het uurtarief .

De Bus gaat de laatste week per boot

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bus zal de laatste week een rondvaart door Nederland gaan maken. Op een duwbak zal de Bus door Nederland gaan varen, waarbij verschillende plaatsen worden aangedaan. Het is vrijwel zeker dat de Bus in Rotterdam aan zijn vaartocht zal beginnen. Hoe SBS6 de Bus denkt te gaan beschermen tegen stenen gooiende jongeren, vanaf bruggen, is nog niet helemaal duidelijk, maar op een boot zijn genoeg voorzorgsmaatregelen te treffen. Al met al een spectaculair slot van 16 weken de bus. Wanneer er meer info beschikbaar is, over mogelijke aanlegplaatsen o.i.d , dan zal ik dat op mijn site vermelden.

------------------
Note:

Dit is dus wat SBS6 onder de spectaculaire slotweek verstaat, althans volgens ''mijn bron'', die het tot nu toe steeds bij het rechte eind heeft gehad.
R@b

FOK! draait op de nieuwe servers

Vandaag is FOK! overgegaan naar de nieuwe servers bij Vuurwerk. Dit heeft als gevolg dat de site een stuk sneller zal zijn en we hopelijk minder vaak problemen hebben zoals we dat bij rackspace hadden.
De servers zijn gesponsord door CompTechWorld en AMD en de webruimte en het dataverkeer wordt gesponsord door Vuurwerk.

Waarschijnlijk gaat vannacht ook het forum naar de nieuwe server en zal ook die een stuk sneller draaien. Als het forum over gaat naar de nieuwe server zal het forum helaas wel gedurende bepaalde tijd down moeten. Dit omdat de volledige inhoud ervan van de server in de VS naar de server in Nederland gepompt moet worden. Dit zal ongeveer 1 á 2 uur duren.

Frietmuseum in België

In Antwerpen is onlangs het Belgisch Frietkotmuseum geopend. Het museum heeft een oppervlakte van maar 20 vierkante meter en is gevestigd boven 'Frietkot Max' op de Groenplaats in Antwerpen.
In het museum kun je onder andere oude frietsnijders, strips over patat, een collectie frietpostzegels en foto's van oude frietkotten die de afgelopen twee eeuwen de Belgische straten sierden vinden.

Een echte Belgische frietkot onderscheidt zich door de aanblik. Het zijn veelal omgebouwde caravans of bouwvallige barakken met bloemetjesbehang.

Kunsthistoricus Paul Ilegems ziet met de opening van het museum een oude droom in vervulling gaan. Hij schreef ook twee boeken over de Belgische frietcultuur. Deze bevatten leuke wetenswaardigheden, zoals het ontstaan van de patat: als er in de winter geen visjes waren om te frituren, gebruikten de Belgen reepjes aardappel ter vervanging.

Het blijven frietkoppen he

Batistuta verlaat Florence

Gabriel Omar Batistuta, een van de meest succesvolste spitsen ter wereld, gaat na 9 jaar trouwe dienst Florence verlaten voor de Eeuwige Stad. Hij vertrekt naar AS Roma.
Batistuta, inmiddels geworden tot symbool van Firenze, hoopt nu eindelijk eens prijzen te kunnen gaan pakken. Bij Fiorentina zag Batigol geen mogelijkheden daartoe, aangezien het geld niet toerijkend was. Bij AS Roma zal hij in een droomaanval komen te spelen: naast Batistuta spelen ook Vincenzo Montella, Marco Delvecchio en Francesco Totti in de hoofdstad. Over de transfersom is nog niets bekend.

De fans van Fiorentina zullen allerminst blij zijn met dit nieuws. Enkele jaren geleden braken er rellen uit toen voorzitter Cecchi Gori publiekslieveling Roberto Baggio verkocht aan aartsrivaal Juventus.

Doe mee met BB-2

Afgelopen maandag is begonnen met de inschrijving voor het vervolg op Big Brother, dat in september zal plaats vinden. Dus FOK!kers als jullie na zo'n 110 dagen opgesloten te hebben gezeten lekker willen schnabbelen of na een kortere periode mooi op de kiek willen worden gezet door Playboy (of misschien Playgirl ) meldt je dan nu aan via tel. 0909-8808 of via de BB-site.

Lijkt me wel gaaf, inside information van een FOK!ker

PinkPop zonder Noel Gallagher

Je hoeft niet helemaal te schrikken, want Oasis zal wel aantreden in Landgraaf, alleen zonder Noel. Hij heeft namelijk voor de verandering weer eens bonje met zijn broer Liam . De zanger-gitarist zal voor de rest van de Europese toernee en dus ook PinkPop niet optreden met de band. De Herrieschopper heeft wel aangekondigd dat hij later dit jaar wel op zal treden tijdens de tour in Groot-Brittannië.

Volgens de BBC is Gitarist Matt Deighton als plaatsvervanger voor Gallagher aangetrokken voor de rest van de tour.

Oranje richting EURO2000

De selectie van Rijkaard is weg bij de clubs en maakt zich op voor het Europees Kampioenschap. de mannen van Oranje krijgen nog een paar dagen vrij voor het eerste duel tegen de Tjechen op 11 juni, maar dat is dan ook alles. vanaf nu moet alles wijken voor het EK.

De pers en de fans waren in grote getalen naar het Grand Hotel Huis ter Duin gekomen om bij de aankomst van "onze jongens" aanwezig te zijn. Bondscoach Rijkaard is blij dat de kop er af is en heeft een goed gevoel voor het snel naderende toernooi.

Ik ben blij dat Frankie een goed gevoel heeft, maar: "Doen ze het of doen ze het niet?"
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.