Real madrid wint 'Spaanse' Champions League

Real Madrid heeft gisteren in het Stade de France te Parijs de Champions League gewonnen. In een uitverkocht stadion versloegen de Madrilenen Valencia met 3-0.

De geheel Spaanse finale was niet zo boeiend als de halve finales. Real Madrid speelde goed en verdedigde vooral ijzersterk. Uitblinkers waren rechtsback Salgado, linksback Carlos en centrale verdediger Karanka.

Real kwam net voor rust op voorsprong door een doelpunt van Fernando Morientes, die een voorzet van Salgado inkopte bij de tweede paal. In de tweede helft scoorden McMananam en Raul.

Door de overwinning plaatst de Koninklijke zich alsnog voor het Champions League toernooi van volgend seizoen. Het was overigens de achtste keer dan Real Madrid de Çup met de grote Oren' binnenhaalde.