'De zin en onzin over chemtrails'

Onderweg door de Oosterparkwijk in de stad Groningen wordt het busje van Ronald, een reporter van RTV Noord, aangehouden door iemand die ervan overtuigd is dat er 'chemtrails' over ons worden uitgestrooid. Ronald ziet het niet zo snel dus stapt uit zijn busje, en ziet wel een vliegtuig vliegen, maar of die nou slechte bedoelingen heeft...nee toch?

DPA Factchecking is al eerder in het verhaal over chemtrails gedoken en concludeerde: vliegtuigstrepen zijn onschuldig, er is geen bewijs voor het bestaan van chemtrails.

De theorie dat overheden in het geheim chemicaliën verspreiden over de wereld, met behulp van vliegtuigen, wordt al tientallen jaren wereldwijd verspreid. Zogenaamde chemtrails. Een Nederlands facebookprofiel schrijft op 25 augustus in een bericht: "Chemtrails blijven uren zichtbaar in de lucht. Chemtrails hebben grote gevolgen voor mens, flora en fauna. Chemtrails vinden plaats sinds 1991 en vanaf die tijd is er in veel landen een toename van ziekten." (hier gearchiveerd). Tijd om eens in de theorie over chemtrails te duiken.