weblog
Zo redde appelboer Wim zijn oogst tijdens de extreme hitte
Het waren spannende dagen voor fruitteler Wim uit Werkhoven tijdens de hitte de afgelopen week. Op extreem warme dagen bereikten zijn appels een temperatuur van boven de 40 graden. "Dat is veel te heet, appels gaan van die hitte koken. De blosjes verbranden helemaal en dan zijn ze niks meer waard. In het ‘normaal gesproken’ gematigde klimaat in Nederland gedijen appels goed, maar deze extreme warmte kunnen ze niet aan."
Wat grappige is dat deze appels vroeger door dieren werd gegeten zoals een koe .
De appel gaat dus gisten .
Paar jaar terug hadden fruittelers trouwens hetzelfde probleem, en toen hebben een stel telers met redelijk succes hun appels besproeit met modder. Voordeel was dat ze maar 1x zo'n modderlaagje hoefden aan te brengen, en toen de hitte voorbij was, was het weer snel verwijderd met water.
[ Bericht gewijzigd door SiGNe op dinsdag 26 juli 2022 @ 19:26 ]
Maar het valt mee .
https://gezondeten.nl/voeding/antwoorden/alcohol-bedorven-fruit
Tenminste. Als je het eet zoals bedoeld. En als de rest van je dieet niet compleet pauper is. Als je lunch uit niet meer dan brood met suikergoed bestaat en je avondeten uit niets meer dan patat met kapotgefrituurd tweederangs vlees dan zou ik niet ook nog eens fruit toevoegen als spijker in de doodskist.
Al het andere is geen goed voedsel
https://www.youtube.com/watch?v=o-YBDTqX_ZU
grapjas
https://www.youtube.com/watch?v=o-YBDTqX_ZU
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken