Brekend: pinda's zijn racistisch. Bananen eigenlijk ook!

Nadat FOK! gisteren een leuk forumtopic postte uit een reeks waarin users al jaren lang de meest vreemde dingen middels Paint/Photoshop bewerken bleek weer eens hoe ongelofelijk racistisch we met zijn allen zijn. Het onderwerp van de fotosoeps was namelijk een pinda en "pinda's en bananen zijn doorgaans wel symbolen om rassen als iets minderwaardigs neer te zetten", aldus FOK!ker EricOscuro in een opgewonden reactie.

Uiteraard hebben de makers op geen enkele wijze ook maar de link gelegd met racisme, of met andere rassen in het algemeen, maar dat is natuurlijk geen reden om het NIET racistisch te vinden. Immers hebben vierders van het Sinterklaasfeest ook geen racistische bedoelingen, en daar doet dat er ook niet toe.

"Moet ik mijn foto met Nelson Mandela opofferen voor een of ander kutgeintje? Is dat wel iedereen wil zien als subliem voorbeeld van de minderwaardigheid van anders gekleurden?" fulmineert de FOK!activist die zich afvraagt hoe hij dit moet beoordelen. Het antwoord; "met een beetje humor en zonder het woord racisme op het puntje van de tong, klaar om uitgekotst te worden" zou hierop een prima antwoord zijn.

Een voorbeeld van het vuige racisme vind je hieronder. Meer voorbeelden in dit topic op ons onvolprezen forum.

Pindapet (door: Osvaldo2)
Pindapet (door: Osvaldo2)