Vijf gametips voor de maand juli

2. Fortnite

In 2011 aangekondigd, volledig van de aardbodem verdwenen, en opeens was daar een release date voor 25 juli van dit jaar. Goed, in de tussentijd heeft Fortnite enkele alphas gehad, en zelfs nu is deze release slechts een early access-product, maar het is goed om te weten dat Fortnite het einde van zijn ontwikkelingsproces nadert.

Fortnite is een co-op survival game waarin je resources verzamelt en daarvan je eigen forten zal bouwen. Daarmee is de game een enigszins unieke combinatie van third person shooter, sandbox en tower defense. Wanneer het fort gebouwd is, je wapens gecraft zijn en alle spelers klaar zijn om de nacht tegemoet te gaan, komt het gespuis tevoorschijn. Aan jou de taak 14 nachten te overleven. Snap je de titel van de game al?

Door middel van vier verschillende klassen zal de game meerdere speelstijlen ondersteunen. Of je nu een soldaat of ninja bent, iedere klasse heeft zijn voor- en nadelen, dus is samenwerking een vereiste. Spelers zullen ook in staat zijn de omgeving een offensieve of defensieve functie te geven, en bovendien kunnen ze zichzelf prima verdedigen door middel van een rijk scala aan wapens.

Zoals benoemd is de release van juli slechts een early access-product. Let ook op: Fortnite is in werkelijkheid een free-to-play game, zodra de game afgerond is. Het early access-product kan wel gekocht worden, en hiermee ontgrendel je ook al gelijk enkele items waar free-to-play-spelers hard voor zullen moeten werken. Ergens in 2018 zal de game afgerond, en dus gratis speelbaar, worden. Maar voor nu zullen we het moeten doen met de betaalde versie die 25 juli uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One en PC.