Vijf gametips voor de maand december

5. Rainbow Six: Siege

Na lang wachten komt in december eindelijk Rainbow Six: Siege op de markt. De game is een FPS met een sterke nadruk op samenspel met je teamgenoten. Je speelt als één van de 'operators' uit het Rainbow team, die elk hun eigen unieke vaardigheden hebben.

Rainbow Six Siege preview Londen (Foto: Ubisoft)

Waar de ene operator een drone kan besturen die elektrische schokken uitdeelt, kun je met de ander een soort gifgranaten gebruiken. Resources zijn beperkt en om een match te winnen moet je goed gebruik maken van de vaardigheden en deze op het juiste moment inzetten of combineren: hersenloos rennen en knallen is niet aan te raden. Tijdens een match kun je bovendien niet wisselen van personage, dus het is aan te raden van te voren na te denken over de team-samenstelling.

Het is echter niet alleen tactisch schietwerk. Spelers kunnen verdedigingen bouwen om het aanvallers moeilijker te maken, maar aanvallers kunnen weer delen van een map vernietigen om het infiltreren te vergemakkelijken. Ook heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld schilden te gebruiken, die de tegenstander vervolgens weer moet vernietigen. Ubisoft heeft goed nagedacht over het geheel en over het algemeen zijn de ervaringen erg positief. De gameplay voelt fris aan en dat belooft wat in deze tijden.

Rainbow Six Siege preview Londen (Foto: Ubisoft)

De game belooft diverse modi, waaronder de TerroHunt en Hostage Rescue, maar heeft helaas geen singleplayer campaign. Je kunt TerroHunt wel in singleplayer spelen en er is voor singleplayer een tutorial aanwezig, maar daar hoef je dus de game an sich niet voor te kopen. Ook is het de vraag of Ubisoft wel klaar is voor de lancering van Rainbow Six: Siege. In de open bèta van de game, nog geen week voor de lancering, waren er namelijk grote problemen met de servers. Spelers konden de bèta niet in, games konden niet worden gestart en het geheel lag zelfs tijdelijk op zijn gat. Het is zeker geen veelbelovende generale.

We hopen maar dat Ubisoft weet wat ze doen en de game draaiende kunnen houden. Of de game genoeg content en genoeg ondersteuning voor de toekomst heeft gaan we meemaken. Rainbow Six: Siege lanceert op 1 december voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.