Vijf gametips voor de maand december

6. De Sims 4: Beleef het Samen

In De Sims 4 Beleef het Samen gaan we eens naar een gebied dat sterk lijkt op Europa. Windenburg, de stad die dit keer beschikbaar komt, lijkt erg op een Zuid-Duits dorpje inclusief een ruïne die in Engeland niet zou misstaan. Het grote thema is eigenlijk samen met andere Sims dingen ondernemen en dan vooral feesten! Kort door de bocht, het lijkt erg op een eerdere uitbreiding van de De Sims 3. Net zoals in De Sims 3: Late Night kun je in de nachtelijke uurtjes een feestje crashen.

Nieuw aan deze uitbreiding wordt dat je je eigen vriendengroep of beter gezegd interesse-groep kunt maken. Je mag je op het moment bij maximaal drie clubs aansluiten. Een club heeft regels, om zo mensen met dezelfde interesses, persoonlijkheden en stijlen bij elkaar te laten komen. Een Sim die bij een club is aangesloten, heeft een icoon van die club boven het hoofd, zodat je kunt zien hoe je je naar diegene moet gedragen. De leider van een club heeft er dan nog een kroontje boven. Er mogen maximaal acht Sims lid van een club zijn. Sims 4 Beleef het Samen levert al wat standaardclubs, maar je kunt ook je eigen club opzetten en beheren.

De Sims 4 Beleef het Samen

Het gedrag van de AI tegen andere clubs maakt het zo grappig. Ben je lid van een club die helemaal culinair bezig is, maar iets tegen sportieve mensen heeft, dan zullen ze je het niet in dank afnemen als je gaat daten met een fitnessclublid. De onderlinge relaties tussen de verschillende personages in het spel worden dus lastiger en in onze optiek ook leuker dan het eerdere vrienden maken of flirten. De clubs geven een extra dimensie aan het spel. De uitbreiding De Sims 4: Beleef het Samen komt 10 december uit. Het basisspel De Sims 4 is nodig om te spelen.