Bob Marley van A tot Z

Punky Reggae Party
'Punky Reggae Party' was de B-kant van de single 'Jamming'. Het nummer verscheen in eerste instantie alleen op Jamaica op 12" in een stomende versie van dik 9 minuten, met op de B-kant een minstens even indrukwekkende dub-versie van het nummer. In Nederland zou de single in 1987 niet verder komen dan de 85e plaats in de Top 100.

Punky Reggae Party

Punky Reggae Party 1

Redemption Song
Toen Bob Marley in 1980 te horen kreeg dat hij aan kanker leed nam hij met alleen een akoestische gitaar één van zijn allermooiste liedjes ooit op. 'Redemption Song' was een liedje van het album Uprising, dat in 1980 ook op single werd uitgebracht. Op de single treffen we naast de solo-uitvoering van Bob Marley ook de uitvoering die de muzikant met zijn begeleidingsband opnam. Op 23 september 1980 zou Marley het nummer voor de laatste keer spelen in Pittsburgh. Van dat optreden kun je hieronder een opname zien.

Redemption Song

Redemption Song 2

Redemption Song 1

Simmer Down
'Simmer Down' was de eerste single die zou worden uitgebracht door de groep The Wailers, die op deze single werden vergezeld door de ska supergroep The Skatalites. De door Clement "Coxsone" Dodd geproduceerde single zou in februari 1964 op de hoogste plaats pronken in de Jamaicaanse charts. Peter Tosh zou later in een interview met de BBC zeggen dat hij na een tijdje een enorme hekel aan het liedje kreeg. 'Simmer Down' werd ook gecoverd door zowel The Mighty Mighty Bosstones als The Specials.

 

Simmer Down

Simmer Down 2

 

Three Little Birds
Ook 'Three Little Birds' mogen we gerust tot de meest populaire liedjes van de reggaezanger rekenen. Het liedje werd in 1977 uitgebracht op het album Exodus en zou in 1980 ook op single worden uitgebracht. De single, met op de B-kant 'Every Need Got An Ego To Feed' zou in Nederland de hitlijsten niet weten te bereiken.

Three Little Birds

Three Little Birds 2

War
'War' was een liedje dat in 1976 werd uitgebracht op het album Rastaman Vibration, het enige album van Bob Marley dat in Amerika de Top 10 zou halen in de albumcharts. Het liedje was grotendeels gebaseerd op een speech van Haile Selassie uit 1963. Op de Deluxe Edition van het album staat als bonustrack een afwijkende versie van het nummer. Vanaf 1977 tot en met de allerlaatste show van Bob Marley and the Wailers zou het liedje elke keer op de setlijst staan.

War

Zion Train
Zion Train was een track van het posthuum uitgebrachte album Uprising uit 1980. Het liedje zou in 1981 opnieuw worden uitgebracht in Jamaica met de titel 'Zion Express'.