Bob Marley van A tot Z

Forever Loving Jah

'Forever Loving Jah' was het voorlaatste liedje van het album Uprising, het laatste album dat Bob Marley tijdens zijn leven met zijn band The Wailers uit zou brengen. Van het liedje, dat werd opgenomen in de Tuff Gong Studios in Kingston op Jamaica, werd ook een dub-versie opgenomen, maar deze werd nimmer officieel uitgebracht. Tijdens de Uprising-tour in 1980 werd het liedje slechts een enkele keer uitgevoerd.

Get Up, Stand Up
Alweer zo'n grote klassieker van Bob Marley and the Wailers. Het door Peter Tosh en Bob Marley geschreven liedje was de openingstrack van het album Burnin' uit 1973. Zowel Bob Marley & The Wailers als Peter Tosh en Bunny Wailer zouden het nummer later opnieuw opnemen. Bob Marley & The Wailers zouden het liedje in 1975 uitbrengen op hun album Live.

Get Up, Stand Up

High Tide Or Low Tide
'High Tide or Low Tide' was een liedje dat oorspronkelijk alleen op de Jamaicaanse persing van het album Catch A Fire te vinden was. In 2001 zou het album opnieuw worden uitgebracht in zowel The Definitive Remastered edition als een Deluxe edition waarop we de originele uitvoering van het liedje kunnen aantreffen. In augustus 2011 werd het liedje in Nederland op single uitgebracht. Na slechts één week op nummer 94 in de Top 100 was de single weer uit de lijst verdwenen en had daarmee de dubieuze eer de  minst succesvolle single van Marley in Nederland te worden.

High Tide Or Low Tide

Iron Lion Zion
'Iron Lion Zion' was een nummer dat in 1974 werd opgenomen tijdens de Natty Dread-sessies. Het liedje zou echter de plaat niet halen en werd pas in 1992 op Songs of Freedom uitgebracht. Ook verscheen 'Iron Lion Zion' op 7", 12", CD en audio-cassette. De single zou 14 weken in de Nederlandse Top 40 staan en zou de 5e plaats halen.

Iron Lion Zion

Judge Not
In februari 1962 ging de toen 16-jarige Bob Marley naar de Federal Studios om daar met producer Leslie Kong een viertal liedjes op te nemen. Datzelfde jaar verscheen op het label Beverley's Records de single 'Judge Not' met op de achterkant 'Do You Still Love Me'. Het ska liedje werd geen grote hit maar dat weerhield Marley niet om door te gaan met het opnemen van zijn muziek. 'Judge Not' zou in 1992 opnieuw worden uitgebracht op het album Songs of Freedom. Marley zou een deel van de tekst later nogmaals gebruiken voor zijn grote hit 'Could You Be Loved'. Peter Tosh zou het nummer uitbrengen op zijn album Equal Rights in 1977, waarna ook Bunny Wailer datzelfde jaar zijn uitvoering opnam voor zijn album Protest.

Judge Not