Vijf gametips voor de maand september

Game: NHL 14
Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar: EA Canada
Uitgever: EA Sports
Releasedatum: 13 september 2013
Genre: Sport


Spellen van Amerikaanse sporten doen het over het algemeen niet zo goed in Europa. Football en baseball lijken maar geen voet aan de grond te krijgen. Toch lijkt het ijshockeyspel NHL de uitzondering op de regel te zijn. Met een samensmelting van twee game-engines brengt EA Sports ons met NHL 14 al weer het 23e spel in de serie.

Voor de botsingen en bodychecks heeft EA Canada de engine gebruikt van FIFA, terwijl voor de gevechten de engine uit de Fight Night-serie is gebruikt. Dit alles moet ervoor gaan zorgen dat NHL 14 de meest realistische ijshockeyervaring tot nu toe wordt.

Waarom gaat dit spel slagen?
Met de mix van de twee engines lijkt elk onderdeel van de gameplay voorzien te zijn van de best mogelijke broncodes. Tel hier een harde en zeer snelle gameplay bij op en je hebt een prima sportspel in handen.

Waar kan het misgaan?
Het klinkt prima als je je beste game-engines gebruikt voor elk onderdeel van de gameplay, maar werken deze twee wel goed samen? Doen ze dit toch niet helemaal, dan gaat het geheel verloren en verdwijnt NHL 14 achter in de kast.