Vijf gametips voor de maand mei

Game: Soul Sacrifice
Platform: PlayStation Vita
Ontwikkelaar: Sony Japan Studio
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Releasedatum: 3 mei 2013
Genre: Actie-RPG
Preview

Gamegenie Inafune is terug en hoe. Na zijn vertrek bij Capcom heeft hij geen grote games meer uitgebracht, maar daar lijkt nu een eind aan te komen. In samenwerking met Sony heeft hij een actie-RPG gemaakt speciaal voor PlayStation Vita, Soul Sacrifice. In een ultieme poging om de handheld uit het slop te halen wordt de game groots in de markt gezet.

Je speelt een gevangene van een tovenaar die mensen schijnbaar voor de lol offert. Hierdoor gaat de ziel van die persoon in de tovenaar en krijgt hij meer kracht. Je bent gevangen in een kooi en je buurman probeert met wat simpele magie de tovenaar te verslaan. Hoe hij magie heeft geleerd wordt al snel duidelijk: Librom, een levend boek, heeft het hem geleerd. Door monsters te verslaan leg je hun ziel bloot, waarna je de keuze hebt om deze op te offeren voor meer kracht of te redden voor meer levenskracht.

Waarom gaat het slagen?
Het spel ziet er prachtig uit en ademt aan alle kanten het brein van Inafune uit. Dit zou op zich al genoeg moeten zijn om het te laten slagen. Omdat het daarbij ook nog eens helemaal op de functies van de Vita is gemaakt heb je een game in handen die heel goed wegspeelt.

Waar kan het misgaan?
Er zijn al zo weinig Vita-eigenaren in de wereld. Ze moeten dan ook nog eens allemaal Soul Sacrifice gaan kopen wil het een beetje uit de verf komen. Misschien had Inafune beter een multiplatformer kunnen uitbrengen.