User wishlist 2011

BAC

Titel Batman: Arkham City
Platform(en) PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Uitgever Warner Bros.
Releasedate Q4 2011

Op nummer 6 staat: Batman: Arkham City. Eind 2011 komt dit vervolg op het door de pers goed ontvangen spel Batman: Arkham Asylum uit op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC, dat wordt ontwikkeld door Rocksteady Studios en uitgegeven door Warner Bros. en DC Comics. Het wordt wederom een combinatie van actie, stealth en beat ‘em up-gameplay, en bevat ook een zogenaamde 'detective mode'. Daar gebruikt Batman zijn forensisch inzicht om de plaatsen van delict makkelijk te kunnen onderzoeken of heel precies op pijnpunten van een vijanden mikken. Het aantal puzzels neemt toe in Arkham City, omdat de Riddler ditmaal ook van de partij is. Middels de telefooncellen verspreid over de stad neemt deze gekke enigma contact met Batman op, om het te voorzien van side quests. Daarnaast kun je natuurlijk aan de slag met het hoofdverhaal en nog een aantal missies die aan een bepaald personage gebonden zijn. Andere verbeteringen zijn de toegevoegde multiplayer, meer wapens en gadgets en natuurlijk de verbeterde graphics, voor nog meer sfeer.

De reacties:

Rossdale: "het eerste deel was briljant en het tweede deel lijkt veelbelovend te worden."

Spaulding: "Batman AA was geniaal, maar ben toch een beetje bang dat dit meer van het zelfde wordt. Maar laat me toch graag verassen."

Cyberia 18: "Asylum was de verrassing van 2009 en de beste licentietitel die ik heb mogen spelen sinds The Cronicles of Riddick."

DAII 

Titel Dragon Age II
Platformen PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Uitgever EA
Releasedate 11 maart 2011

Op nummer 5 staat Dragon Age II, de opvolger van Dragon Age: Origins. Dragon Age: Origins is een RPG van epische proporties waar de speler de hoofdrol als Grey Warden speelde in het bevechten van een 'Blight' op Ferelden, een aanval van een duistere demoon met zijn leger van Darkspawn op de bovenwereld van mensen, elven en dwergen. Het tweede deel draait om het verhaal van Hawke een persoon die de Blight heeft overleefd. De game speelt zich af in dezelfde wereld als het eerste deel, alleen zal het dit keer niet Ferelden zijn, maar het noordelijk gelegen Free Marches. De speler mag zich verheugen op een volledig ingesproken verhaal en conversaties en een nog beter en uitgebreider gevechtssysteem De speler zal met Hawke het verhaal volgen en keuzes maken die invloed zullen hebben op de rest van wereld.

De reacties:

The_Substitute:  "Het eerste deel was mijn spel van 't jaar in 2009"

Nehalem: "Het eerste deel had mijns inziens nog wat mankementen waardoor ik deze nog niet bij de beste rpg's aller tijden zou plaatsen, hopelijk gaat dit deel wel een echte klassieker worden."

Uncharted 3

Titel Uncharted 3: Drake's Deception
Platform PlayStation 3
Uitgever Sony
Releasedate 1 november 2011

Op nummer 4 staat Uncharted 3: Drake's Deception. De Uncharted serie is voor veel mensen een van de beste gameseries allertijden. Nathan Drake is niet meer weg te denken als het gaat om actie en avontuur in games. In deel twee stapten we in de voetsporen van Marco Polo, in een reis richting de geheime stad Shambhala. Onderweg werd je wederom overladen met puzzels, obstakels en actie. Het derde deel belooft minimaal van hetzelfde kaliber te worden. In deel drie volgen wederom Nathan Drake, dit keer samen met zijn mentor Victor Sullivan. Samen gaan zij op zoek naar de legendarische verloren stad Iram of the Pillars. Eén ding is in ieder geval zeker: we mogen in 2011 weer gaan genieten van het sarcasme van Nathan.

De reacties:

FinalD87: "deel twee is voor mij ook de beste game van deze generatie. Naughty Dog heeft heel wat hoge verwachting waar te maken, maar ik heb er alle vertrouwen in."

Cyberia18: "Het vervolg op de beste game van deze generatie." 

Athlon_2o0o: "Staat al bijna vast als GOTY voor mij, Uncharted is de beste reeks van dit moment"

Killzone 3

Titel Killzone 3
Platform PlayStation 3
Uitgever Sony
Releasedate 28 februari 2011

Op nummer 3 staat Killzone 3. Intens, hard en spectaculair. Deze woorden omschrijven de essentie van de Killzone-games. Toch vinden de meeste mensen het jammer dat het verhaal in de games niet diepgaand is. Het derde deel van de serie gaat verder waar deel twee is geëindigd. Wederom volgen we Sev in zijn strijd tegen de Helghast Empire. De omgevingen in deel drie zijn weer spectaculair mooi en de intensiteit is ook weer goed aanwezig. Tevens hebben de makers al bekendgemaakt voor het verhaal een externe schrijver te hebben ingehuurd en dat er voor de conversaties en de algemene overdracht van het verhaal acteurs zijn ingehuurd. Een verbeterde Killzone is dus die we mogen verwachten. F*ck yeah!

De reacties:

The_Substitue: "Hopelijk wat meer verhaal erin, en hopelijk dezelfde intensiteit."

FinalD87: "Hoewel volgens velen het verhaal in Killzone helemaal ruk is, ben ik toch wel benieuwd hoe de ISA zichzelf veilig weet thuis te brengen. Of juist niet, het blijft natuurlijk wel een Nederlands product dus een Amerikaanse happy end is niet gegarandeerd. Er zijn ook al genoeg good guys gestorven in deel twee. Tevens vond ik de multiplayer van deel twee ook erg lekker spelen."

Athlon_2o0o: "De vorige Killzone was episch, deze ziet er grafisch nog beter uit."