The Isle of Armor | Pokémon Sword en Pokémon Shield

Als je Pokémon Sword en/of Pokémon Shield compleet hebt uitgespeeld en elke pokémon hebt gevangen en getraind, dan wil je vast meer. Dat kan, want de eerste uitbreiding van de seizoenpas, genaamd Isle of Armor, is uit.

De release van Isle of Armor gaat al niet compleet zonder problemen, want Pokémon Sword en Pokémon Shield hebben élk een eigen seizoenspas. Als je Pokémon Sword hebt en Isle of Armor voor Pokémon Shield aan hebt geschaft dan werkt het niet. Ondanks waarschuwingen vooraf gaat het bij sommige spelers toch mis. Nintendo zit al bovenop het probleem en de klantenservice helpt de spelers al die per ongeluk toch de verkeerde versie hebben gekocht. Maar het zou makkelijker zijn geweest als het maar een enkele versie was, zodat dit probleem niet voor had kunnen komen.

Isle of Armor

Als je deze problemen niet hebt gehad, of overwonnen hebt, dan kun je weer naar Galar. Meld je jezelf bij Wedgehurst Station om naar het nieuwe Wild Area van Isle of Armor te kunnen. Dit gebied heeft verschillende omgevingen, waar logischerwijs ook weer andere soorten pokémon te vangen zijn. Er is ook een verhaal te spelen in deze Wild Area. De eerste trainer is zo rond level 60 en je eindigt het verhaaltje dat aan het gebied verbonden is tegen een level 70 trainer. Dus als je genoeg getraind hebt in het originele spel, dan heb je weinig problemen. Wil je wat meer uitdaging, dan zul je wat minder getrainde beestjes moeten vangen en daar de uitdagers mee moeten verslaan.

Isle of Armor

Het verhaal van Isle of Armor is vrij simpel gehouden. Je moet een dojo helpen en voor al je hulp krijg je uiteindelijk een nieuwe pokémon. Kubfu is een sterk fighter-type, het beestje en zijn evoluties flinchen niet en kunnen tegen stat-reductions. Die train je dan weer, zodat je uiteindelijk de laatste events kunt doen en de keuze moet maken in welke eindvorm je Kubfu wilt evolueren. Het voelt weinig aan voor een uitbreiding, gelukkig zijn er een handjevol nieuwe pokémon te vangen en te trainen. Op dit moment is er ook een event aan de gang om spelers te motiveren heel veel te vechten: Zeraora is in dynamax-vorm nu in het gebied te vinden. Wordt het een miljoen keer verslagen, dan krijgt iedere speler een shiny Zeraora. Nu is deze elektrische pokémon niet eens zo makkelijk, dus er wordt al heftig samengewerkt om snelle teams te bouwen om die uitdaging te halen.

Naast nieuwe pokémon en nieuwe Max Raid Battles zijn er nieuwe kapsels en kleren te koop, zijn er nieuwe items om aan je pokémon te geven en kun je je fiets verder aanpassen. Dan is er nog een minigame waarin je een horde van gravende Diglets moet zoeken. Een nieuwigheidje is dat jouw gekozen pokémon nu met je meeloopt in de omgevingen. Zoek je dus een enorme uitbreiding in het verhaal en Pokedex dan gaat Isle of Armor je niet erg blij maken. Zoek je een reden om weer in de wereld van Pokémon Sword of Pokémon Shield rond te rennen en raid battles te doen, dan is Isle of Armor een goed excuus. De tweede uitbreiding van de seizoenspas, The Crown Tundra, moet in de herfst uitkomen. Die wordt vast wat interessanter want daarin verschijnen oude bekende mythische pokémon.