Pokémon krijgt nieuw bordspel Battle Academy

The Pokemon Company brengt op 31 juli voor het eerst een Trading Card game-bordspel uit. Spelers leren met dit bordspel de basisprincipes van Pokemon Trading Card Game.

"Battle Academy is bedoeld als eenvoudig te leren en leuk spel voor alle soorten Trainers, onder wie kinderen en ouders die de Pokémon TCG nog niet kennen", aldus J.C. Smith, Senior Director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International. "Pokémon heeft het unieke vermogen mensen bij elkaar te brengen. We zien dan ook graag ouders en hun kinderen tijdens hun volgende spelavond Battle Academy spelen, wanneer ze samen plezier beleven aan een van hun favoriete spelmakers en de Pokémon TCG-verzamelkaarten."

Elke Battle Academy-box bevat een speelbord voor twee spelers, drie decks met zestig kaarten, spelregels en spelaccessoires. Daarnaast bevat het spel een codekaart waarmee Trainers de Pokémon TCG digitaal kunnen spelen via de gratis Pokémon Trading Card Game Online-app op iOS- en Android-apparaten en op Pokemon.com.

Pokemon TCG Battle Academy (Foto: Pokemon Company)