CD: Robbie Williams - The Christmas Present

Als een artiest een kerstalbum aankondigt is vaak de reactie dat het de zoveelste is. Er wordt met man en macht geprobeerd om de successen van Wham! en Mariah Carey te overtreffen. Dit lijkt echter bij Robbie Williams niet het doel geweest te zijn. FOK! bekeek of dit een goede is voor onder de boom.

Er wordt voor dit album alle hulp ingeroepen die mogelijk is. Zo zijn er onder andere duetten met Rod Stewart, Jamie Cullum en Bryan Adams. De kracht van dit album is dat het niet zozeer onderscheidend probeert te zijn, maar wel enigszins vernieuwend binnen een genre waar er al zoveel verschillende nummers voor de zoveelste keer zijn heruitgebracht, geremixed en weer opnieuw de ether in zijn geslingerd. Zo is er ook ruimte voor de zwijmelachtige muziek die het gewoon goed doet bij de fans van deze zanger.

De duetten zijn niet altijd even sterk, maar weten wel weer de aandacht terug te brengen naar de plaat. Helemaal handig als deze cd straks op wordt gezet tijdens het kerstdiner. Met een duur van ruim 1,5 uur zijn kosten noch moeite gespaard om te zorgen dat de eerste kerstplaat van Williams een succes wordt. Soms doezelt de luisteraar wat weg, maar dan wordt er weer een krachtige ballad om de oren geslingerd en is de aandacht weer terug. Eigenlijk niets anders dan wat we van de markante Brit gewend zijn. 

The Christmas Present is aan te raden als cadeau voor onder de boom en misschien zelfs wat vroeger als de plaat opgezet gaat worden tijdens kerstavond. Het genre blijft een uitgekauwd imago hebben, maar Williams weet er wel weer een flinke schop tegen te geven.