Blu-ray: Hellboy 4K

De feestdagen komen eraan en dat betekent speciale edities van populaire films. Nu de nieuwe versie van Hellboy met David Harbour in de tittelrol niet is aangeslagen zet Sony Pictures in op een nieuwe uitgave van de versie uit 2004 met Ron Perlman en gemaakt door regisseur Guillermo del Toro. In deze editie is voor het eerst een 4K Ultra HD versie van de film opgenomen.

Hitler wil de wereld veroveren met behulp van zwarte magie. Daarom halen de nazi’s een kind uit de hel. Maar de Amerikanen weten dit plan te dwarsbomen en nemen de baby mee. De vuurrode koter krijgt de naam Hellboy en groeit op als een goed persoon die af en toe de misdaad bestrijdt. Hij wordt hierbij geholpen door zijn pleegvader, Liz en Abe Sapien. Maar de nazi’s laten het niet bij de nederlaag zitten. Ze komen jaren later terug en willen alsnog Hellboy overhalen de kwade zijde te kiezen. Hellboy komt voor een lastige keuze te staan. Volgt hij zijn biologische vader, de slechte Raspoetin, of blijft hij toch aan de goede kant?

Hellboy Ron Perlman

Hellboy is inmiddels toch een ietwat gedateerde comic-verfilming. Mogelijk is het allemaal net te braaf en liggen de standaarden van het publiek net wat hoger. Toch blijft de frivole flair waarmee de film zich destijds in de markt zette bewaard. Ron Perlman is een fantastische Hellboy en ook de andere personages maken indruk. Ook was het leuk om de inmiddels overleden John Hurt weer eens te zien. De film ziet er fantastisch uit in deze 4K editie waarbij ook de audio een lekkere upgrade heeft gekregen.

Hellboy 4k luxe editie

De film wordt geleverd in een stevige kartonnen sleeve die glimmend is en glad aanvoelt. De cover wordt gesierd door een nieuwe tekening van Hellboy-bedenker Mike Mignola die speciaal voor deze editie is gemaakt. De discs worden begeleider door een setje postcards met daarop de karakterposters van de hoofdrolspelers. Ook is een mini-poster van de film voorzien. Deze bonus wordt afgerond met een klein boekje die wat meer over de productie vertelt. Deze is echter in het Engels. De discs zelf zitten in een stevige kartonnen uitklapverpakking. Op 1 schijf zit de 4K-versie, de andere schijf is de reguliere blu-ray. Hier vind je ook extra's op die voor zover ik weet ook op eerdere uitgaven stonden. Mooi vormgegeven waardoor dit echt een luxe speciale editie genoemd mag worden.

Dit is met recht een editie die onder de kerstboom gelegd mag worden. Sony brengt meerdere van deze luxe 4K sets uit, met onder andere Zombieland en Christine in de line-up.