Senran Kagura: Peach Ball

Senran Kagura is mijn guilty pleasure. Anime titties, seksueel getinte puber-opmerkingen, het is allemaal veel te obvious, maar de main games hebben naast deze kenmerken best veel gameplay. Bij de spin-offs valt dat soms tegen. Senran Kagura Reflections had letterlijk niet veel om het lijf, maar bijvoorbeeld Senran Kagura Peach Beach Splash is weer enorm leuk om te spelen. Nu is er een pinball game met de rondborstige meiden te krijgen. Tijd om op tilt te slaan.

De toekomst van de Senran Kagura-franchise is onzeker. Bedenker Takaki is namelijk vertrokken bij Marvelous. Dat komt door de censuur die Sony PlayStation en dus ook noodgedwongen Marvelous hem op heeft gelegd. Al heeft hij nog wel een vinger in de pap met Senran Kagura 7even, maar we hebben nog niets gezien van de game en wat er allemaal weg gecensureerd gaat worden. Gelukkig is Marvelous ook iets snuggerder geworden en laten ze PlayStation voor wat het is met Senran Kagura: Peach Ball. Deze pinballgame komt dan ook alleen uit op Switch en pc.

Senran Kagura: Peach Ball - Scene (Foto: Marvelous)

Senran Kagura: Peach Ball heeft een verhaal. Ja ja, een pinball-game met een verhaal, het moet niet gekker worden. Het spel speelt zich af in een arcadehal waar Haruka een bijbaantje heeft als ze niet op Hebijo Academy is. Het is er niet druk, dus af en toe is ze weer bezig met allerlei scheikunde. Op het moment is er een toernooi bezig en Ryona gaat naar het toilet en wast haar handen. Voor ze het weet is ze in een hond veranderd en likt ze de andere meiden. Wat blijkt? Haruka had haar laatste experiment op het toilet verstopt en nu zijn alle meiden verschillende beesten geworden. Jij als speler moet ze terug veranderen door ze in een flipperspel te stoppen en maar vaak genoeg te rammen met een speciale bal. Oke… Zoals we van Senran Kagura gewend zijn: de dialogen zijn weer vol toespelingen.

Daar houdt de fanservice van Senran Kagura: Peach Ball niet op. De tafels en dames zelf zijn vrij gedetailleerd. Het is dan ook jammer dat er maar twee tafels zijn. Ik heb nog bij de unlockables in de ingame shop gekeken, maar naast cosmetische veranderingen zoals verschillende achtergronden, ballen en muziek is er niets om je flipperhonger verder te stillen. De eerste tafel die je speelt is Peach Land. Deze kermis heeft een achtbaan, een reuzenrad, draaiende theekopjes, van alles. Het is een leuke tafel, eentje waarbij er allerlei extra’s te unlocken zijn om bonuspunten te verdienen.

De tweede tafel is Spooky Shinobi Park. Dit heeft meer een horrorthema, maar lijkt qua ontwerp iets te veel op Peach Land. Het grote verschil is dat je allerlei minigames kunt vrijspelen. Door goed te mikken vul je koffers met goud. Als een kist vol is, dan moet je de bal op tijd daar tegenaan krijgen. Lukt dat, dan kom je in een minigame-tafel waar je bijvoorbeeld bewegende doelen moet raken voordat de tijd op is. Daarmee verdien je dan weer extra punten.

Senran Kagura: Peach Ball - Spooky Table (Foto: Marvelous)

De verhaalmodus van Senran Kagura: Peach Ball heb je in vier a vijf uur gespeeld. De twee tafels zie je daar geregeld, alleen met een ander hoofdpersonage in beeld. Dat zou snel saai kunnen worden, maar toch blijft het spel trekken. Dat komt omdat je juist wat mag valsspelen door de tafel te schudden. Als je dit handig inzet kun je meer punten verdienen. De Shinobi die gered moet worden zit in de tafel, en als je haar borsten, billen of waar dan ook raakt, dan krijg je extra veel punten. Zorg je er door een goed gemikt schot of een flinke duw tegen de tafel dat de bal achter haar terechtkomt, dan blijft de bal vaker tegen haar aankomen, extra punten dus.

Om een tafel uit te spelen en de shinobi-studente in kwestie weer normaal te maken moet je letten op de challenges die aangegeven worden aan de rechterkant van de tafel. Het zijn verzoekjes als “krijg de bal in het reuzenrad”, “raak een x aantal theekopjes”, “haal een score van y”. Wat er ook gebeurt als je er genoeg haalt: je speelt Sexy Challenge vrij. Hier kom je in een tent waarin bewegende doelen moet raken om uiteindelijk het meisje in een confronterende situatie te krijgen. Voorbeeldje, er drijven badeendjes in de tent. Als je er genoeg raakt in de gegeven tijd, dan zal een badeendje de meid in kwestie nat spuiten. Zo zijn er ook hoge hoeden, waaruit kietelende handen komen als je die minigame goed doet. Speel je Sexy Challenge drie keer, dan is de betovering verbroken en is ze weer normaal.

Heel veel meer content is er niet in Senran Kagura: Peach Ball. Naast de verhaalmodus is er een free modus. Dezelfde tafels, dezelfde meiden. In beide modi speel je items en geld vrij. Met dat geld kun je in de ingame shop de cosmetische aanpassingen kopen zoals kleding, muziek, achtergronden, enzovoort. Natuurlijk is er de Dressing Room om al die vrijgespeelde kleding te passen, poses aan te nemen en foto’s te maken. Omdat het spel niet gecensureerd hoefde te worden kun je ook wat intiemer bezig gaan a la Senran kagura Reflections.

Senran Kagura: Peach Ball is leuk voor korte sessies. Het is dan ook jammer dat er niet meer content gemaakt is. Er zijn maar zes meiden, maar erger nog, er zijn maar twee tafels. De makers hebben veel aandacht gespendeerd aan het visuele, maar zijn vergeten dat er ook genoeg content moet zijn. Voor de fans van de franchise is deze budgetgame zeker een aanrader, als je op zoek bent naar een realistische flipperspel: laat dan maar liggen.