Blu-ray: Spider-Man: Homecoming

Toen er een aantal jaar geleden aangekondigd werd dat Spider-Man terug zou keren op de Marvel-thuisbasis was er een hoop vreugde. De humor zou weer terugkomen die de mensen zo gewend waren vanuit de comics. Ondertussen waren al wel weer een flink aantal reboots gemaakt met telkens weer dat achtergrondverhaal dat iedereen nu wel kent. Echter, er zou nog een film gemaakt worden in samenwerking met Sony. Dat werd Homecoming, met in de hoofdrol een jonge Spider-Man, gespeeld door Tom Holland, die zijn debuut maakte in Civil War. Is de terugkeer een schot in de roos? FOK! zocht het uit.

Peter Parker is een superheld. Dat beseft hij zelf maar al te goed en hij kan dan ook niet wachten om op zijn volgende avontuur te gaan samen met Tony Stark. Die heeft het echter veel te druk en laat de taak over aan Happy Hogan, die vervolgens niets meer van zich laat horen. Gebroken door het gemis van de actie besluit Peter zelf de superheld uit gaan hangen. Dit brengt hem echter op het spoor van een veel groter schurkencomplot waar Vulture aan de top staat. Zou het Peter lukken om zijn geheime identiteit verborgen te houden voor zijn vrienden en tegelijkertijd indruk te maken op Stark door dit complot de kop in te drukken?

Met Tom Holland heeft de studio een goede kracht in huis gehaald. Zijn manier van acteren en het personage tot leven brengen werkt erg goed in combinatie met het script, dat ditmaal gelukkig tot de nok toe is gevuld met de juiste humor die bij Spider-Man hoort. Er is dus ook genoeg te beleven voor de liefhebbers van de comics. Voeg daaraan een indrukwekkende Michael Keaton toe, die eerst zijn twijfels had over de rol en meerdere keren opnieuw in gesprek moest met de studio om de creatieve verschillen uit de wereld te helpen voor dit personage. Hij weet een bepaalde maniakale houding over zich heen te gieten elke keer als hij in beeld komt als Vulture en het is misschien daarmee wel gelijk de meest interessante Marvelschurk tot nu toe. Ook Zendaya, die nu bij het grotere publiek bekend is geworden door haar rol in The Greatest Showman, weet in haar eerste grote bioscooprol indruk te maken als de nonchalante vriendin van Peter. Althans, dat lijkt zo te gaan zijn, maar of dat ook echt gaat gebeuren laten we met het oog op het einde van deze film nog even in het midden.

Een belangrijk punt om te noemen aan deze homevideo-relase zijn de extra's. Er is voor de echte fans meer dan een uur aan extra materiaal beschikbaar in de vorm van bloopers, verwijderde scènes, gag reels en featurettes. Dit is hoe een homevideo-release hoort te zijn; er hoort gewoon extra materiaal beschikbaar te zijn voor de kijker die na het zien van de film meer wil weten en wil zien. De gekozen fragmenten bieden soms meer diepgang, en zijn er soms om de mensen eens flink te laten lachen. Een heerlijke balans, zoals die ook in de film zelf te vinden is. Spider-Man: Homecoming is in veel opzichten het schot in de roos waar de fans op zaten te wachten en heeft als enig nadelig punt dat de smaak naar meer hoe dan ook wordt aangewakkerd. Is het al 2019?